Перничани да са благодарни на природата за по-лекия режим

Идеята се родила на 3 март, още преди коронавируса
23
Перничани да са благодарни на природата за по-лекия режим
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още преди да бъде установен първият случай на коронавирус у нас е било обмисляно да се облекчи водният режим в Перник. Това каза пред Нова тв министърът на икономиката Емил Караниколов.

"Обмисляхме облекчаването на водния режим в Перник още на 3-ти март, преди да има коронавурс у нас. Имах разговори с кмета и с областния управител на града. Аз подкрепям такова предложение”, допълни той.

Още по темата

"Днес чакаме последния камион с последните 105 м тръби. Т.е. до утре или вдругиден трябва да сме ги приключили и да започнем дезинфекция. Пускаме водата от „Белмекен”, каза още той и допълни: „В момента Перник харчи между 22 и 25 000 куб.вода на денонощие. Ако пуснем и София, това не пречи и от язовир „Студена” да се пускат между 12 и 15 000 кубика”.

"Язовирът в момента се пълни сериозно. Приветствам това решение. Природата го позволява”, категоричен бе Емил Караниколов.

„България работи така, както се работи във всички други държави преди и след появяването на случай на коронавирус”, посочи още той.

Караниколов увери, че е било направено всичко необходимо, преди заболяването да бъде констатирано при български гражданин, и не изключи да се предприемат и по-строги мерки, ако се отчете по-сериозен пик на заразата.

Относно затварянето на културни институции и забраната на масови мероприятия от страна на държавата, но не и затварянето на моловете, Караниколов подчерта, че е задължение на всеки член на обществото как да защити себе си и останалите хора.

Не може да сложиш контролен орган до всеки гражданин, всеки човек трябва да има разбирането, че трябва да защити себе си и обществото”, категоричен бе той.

„Сигурен съм, че всички болници ще реорганизират дейността си, дайте време да се създаде организация, ние не знаехме къде ще е първият случай, сега ще се пренасочат сили натам”, посочи министърът на икономиката.

Относно ситуация, при която жена с нужда от химиотерапия е била върната, а на друга не е било позволено да купи лекарства за левкемия, министърът подчерта, че не трябва да се допуска вследствие на вируса и карантините да не се обслужват хора, нуждаещи се от жизненоважно лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: перникводакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Национализация преди 4 години
Обират ти всичко и ти дават на час по лъжичка като на добиче!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарете на Бог и на Бойко!
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно,че трябва да са благодарни на природата,щото от нашите кухи,обаче за сметка на това изключително крадливи ***,за нищо не стават!
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Днес чакаме последния камион с последните 105 м тръби."Докарали са няма и половината тръби и все едно утре ще пускат водата? Нали ги видях? Тръбите стоят, ама никой не е направил изкоп. То така ли се копае изкоп 20км без да се укрепи?
14
0
 
10
 
! Отговори
КИРО КЕБАПА преди 4 години
Егати , перничаните ...половин година , не знаят чий е ВЕЦ-а у Перник...ха,ха,хааааааааа..У ВиК, НЕМА ЛИ ДОКУМЕНТАЦИЯ ЗА ТОВА ...ИЛИ ВЕЦА Е РАБОТИЛ ЗА "ЧЕРВЕН КРЪСТ" И СЕГА КРИЯТ ДОКУМЕНТАЦИЯТА !???
13
4
 
15
 
! Отговори
Перничанин преди 4 години
Тиквата трябва свещи да пали и да благодари на Бог че дава вода ... иначе щеше винкело да играе по кухата кратуна тиквена
12
3
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
НИНОВА , ВЕЧЕ ИЗКЛЮЧИ КМЕТА НА ПЕРНИК ОТ БСП!БИЛ НЕНАДЕЖДЕН И СЛЕДВАЛ СЪВЕТИТЕ НА БОРИСОВ!
11
3
 
25
 
! Отговори
Върховна наглост преди 4 години
След като откраднаха водата на перничани сега трябва да са им благодарни за малко вода.Браво!Тия са си заслужили пренареждане на керемидите.
10
5
 
14
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
КМЕТА НА ПЕРНИК , ВЕЧЕ СТАНАЛ ЧЛЕН НА ГЕРБ ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААААААААА
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе нали преди седмица писахте, че тръбите са положени. Сега чакате 105 метра. Кога лъжите? Остава и 2-3 пъти да отриете обекта. Важно е да има положителни новини, дори и да си чиста лъжа, нали?
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първобитните хора са били благодарни на природата. В цивилизования свят е работа на държавните структури да осигуряват необходимите условия за нормален живот. Иначе да си плащаме данъците на природата тогава - както е било едно време - жертвоприношения, молитви за дъжд и т.н.
7
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Причината Перник да се оправи водата е това, че кмета отказа да се занимава с клюките на Нинова и се вслуша в правителството. Това доказва, че Борисов е истински Държавник, който мисли и решава проблемите на хората.
6
9
 
12
 
! Отговори
Рита Тумберг преди 4 години
Доле ГЕРП
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като пишете за Перник кВо става с едни пари похарчени от червената унука Лилето оня прокурорския каскет Бонд няма ли да се позаинтересува (още не е минала давността) нали все дума как са бори да накаже лошите.
4
5
 
6
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Господ е перничанин.
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** как не е ли всичко благодарение на Буда, как така природата ще му обере лаврите!!!
2
8
 
26
 
! Отговори
Никк преди 4 години
По скоро правителството да е благодарно на перничани че не падна. И другите благодарни да са виновните че перничани не ги набиха едно хубаво
1
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че природата се намеси ! иначе .....ако чакаме тръбите на Борисов .....