Нов рекорден приток от над 5200 л/сек. в яз. "Студена"

Очаква се разрешение от МОСВ за промяна на режима
10 мар 2020 22:40, Анисия Иванова
10
Нов рекорден приток от над 5200 л/сек. в яз. "Студена"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

ВиК Перник отчете пореден рекорден приток от над 5200 л/сек. в язовир "Студена". Само за ден язовирът е увеличил обема си с 424 000 куб. м и към днешна дата той е над 6,5 милиона куб. м при капацитет от над 25 милиона.

Мекото време, дъждът и снегът, които валят през последните дни, благоприятстват повишаването нивото на язовира, каза кметът Станислав Владимиров, цитиран от БНР.

Още по темата

"Хубавото на язовир „Студена” е, че се пълни бързо, лошото е, че се изпразва бързо. И трябва да се наблюдава. За съжаление това е една от грешките на ръководни фактори в близкото минало, които не са го наблюдавали достатъчно прецизно. Ако това е правено нямаше да изпаднем в тази ситуация", обясни кметът.

Очаква се отговор от МОСВ по искането на ВиК за увеличаване на потреблението заради грипната епидемия и установените първи случаи на Covid-19 у нас.

Ако ековедомството разреши, временно действащият сега режим ще бъде облекчен, като вода няма да има само нощем. Евентуалната промяна на режима ще бъде в сила докато епидемиологичната обстановка не се успокои.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Каунчо наистина те хванал грипа . Баце е на власт от 2009г /с малко прекъсване/ Колко тръби подмени в Перник. и къде отидоха милионите от клипчето с лИЛЕТО Сигурно са захранили нещо в Барселона .
8
2
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Няма такава държава 4 Ами изкопай го ти по бързо този канал , кво чакаш. Докажи че си по способен от Борисов.Умник от БСП.
7
1
 
10
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 4 години
Чета и не вярвам на "ушите" си. Наглостта на червените *** няма граница. Възхищават се на Китай,били построили за два дни болница, но пък хотел с болни от коронавирус рухна и ги погреба. Нинова беше зам.министър в едно правителство.Смениха ли една тръба в Перник?И защо беше уволнена като такава. А сега я слагате начело на държавата.Срам ме е да ви чета политическо късогледите ви "умозаключения".
6
2
 
10
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Никой не знае какви загубите във водопровода. Няма уред с който да бъдат измерени. Писали са ги така че да им излезе сметката.
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те да бяха посменили малко водопроводите в Перник ли... Там се губи голяма част от водата. Ако нямаше такива колосални загуби по водопреносната мрежа, до този проблем можеше и дори да не се стигне.
4
17
 
15
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
Ясно беше че Тиквун Пожарникарски ще лъже докато язовира прелее.Първо тръбите пристигали чак от Испания/явно от там по-лесно се крадат комисионни ,може би са барселонски???/ , после някакви клапани чакали по границата заради коронавируса???.Ясно е че простаците от ГЕП не стават и за ч.еп за зеле.В Китай вдигнаха болница за 8 дни.У нас Бибитко не може да изкопа обикновен канал от 13 км за 3 месеца.
3
11
 
36
 
! Отговори
Дачо преди 4 години
Те докато поставят тръбите..язовира ще прелее...още едни добре усвоени пари
2
14
 
19
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Боко е заповядал на ония -там горе ,да напълни язовира !
1
6
 
21
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Сега по този случай , си наливам още една ракия !!