Авария в цех на "Арсенал", има пострадали

По първоначална информация има трима ранени
11 мар 2020 10:36,
6
Авария в цех на "Арсенал", има пострадали
Снимка: БГНЕС

Производствена авария е станала в цех 130 на завод "Арсенал" в Мъглиж, съобщава  bTV.

Още по темата
При инцидента по първоначални данни има трима ранени, които са без опасност за живота. Според свидетелски показания има сериозни разрушения.

Това не е първият инцидент в оръжейницата. През годините има няколко случая, като някои от тях с трагичен край.

На 17 октомври 2018 г. инцидент в цех 120 на завод 3 изпрати шестима работници в болница, един от тях пострада сериозно. В средата на март месец същата година 27-годишен служител в завода загина, а друг с 10-годишен стаж бе ранен. Инцидентът стана след запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на "Арсенал" през април 2016 г. В края на май също на 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4, който е разположен в Мъглиж.

В края на февруари 2014 г. при взрив загина 63-годишен работник. На 11 и 12 септември 2012 г. имаше серия от взривове в оръжейницата. На 21 юни 2011 г. при друг инцидент пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си в казанлъшката болница.

"Арсенал" АД – Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
... преди 4 години
Три неща се случват постоянно в тази държава. Арсенал да гръмне, Бахаров да го хванат пиян и дрогира, малкия Бербатов и той с наркотици.
5
1
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Първо това е производство, в голямата си част ръчно и второ - с взривни, отровни и силно опасни материали по целия спектър на транспорт, сглобяване, тестване иотново транспорт.Съдейки по състоянието на държавата, столицата, мениджмънта и по-специално - номенклатурите, командващи всички държави предприятия - какво очакваш, резултати от 27-ми век?
4
2
 
3
 
! Отговори
Казанлъчанин преди 4 години
Ало.........., не е авария, а взрив. Два цеха са срутени...
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом "Арсенал" АД Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност, защо не се полагат грижи за технологично превъоръжаване на производствата и осигуряване на безопастност при работа?До кога ще загиват хора? Кой ще отговаря? Или за пореден път ще се удовлетворим от приказките на Мъжо ", така че да сме много единни и дисциплинирани."
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Ми каквито има в България.... не е като да е голям избора.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какви хора назначават на работа в Арсенал? Като част от ВПК и работещ в сферата, направо се чудя, че толкова често има инциденти в Арсенал...