Сърбия е отворила границите: Българските шофьори се прибират

Имаше затруднения, заради коронавируса
11 мар 2020 23:30, Петя Славова
16
Сърбия е отворила границите: Българските шофьори се прибират
Снимка: БГНЕС

По информация на посолствата ни в Сърбия и Хърватия тази вечер Сърбия е отворила границата си за транзитно преминаващи товарни моторни превозни средства, съобщава пресслужбата на българското външно министерство.
Очаква се чакащите на границата на Словения с Хърватия и на Хърватия със Сърбия български шофьори на ТИР-ове да могат да се приберат безпроблемно в България.

Още по темата

Представители на задграничното ни представителство в Загреб проведоха разговори с ръководителите на ГКПП "Баяково" на границата със Сърбия и ГКПП "Брегана" на границата със Словения, предава БТА.

Припомняме, че по-рано от МВР на Сърбия потвърдиха след разговори на посланика ни в Белград Радко Влайков, че българските ТИР-ове ще бъдат пропуснати на сръбска територия, ще бъдат групирани и ще им бъде осигурен полицейски ескорт за безпроблемно транзитно преминаване през Сърбия до българската граница. Консулът ни от Белград е на сръбско-хърватската граница, за да поддържа контакт с шофьорите.

На 10 март във връзка с въвеждането на мерки за възпрепятстване на разпространението на болестта COVID-19 в Сърбия бе въведена временна забрана до края на март 2020 г. за влизане на територията на страната на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария.

По тази причина на хърватско-сръбската граница бяха блокирани около 50 български тежкотоварни камиона. На ГКПП Обрежие-Брегана на словенско-хърватската граница също се намират около 50 български ТИР-а, които не бяха допускани на територията на Хърватия, тъй като в пътните им листове е записано, че трябва да се завърнат в България през Сърбия. Посолствата ни в Любляна и Загреб продължават да са ангажирани да осигурят храна и вода на чакащите български шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: камионикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Предлагам чиновниците да се пуснат в неплатен отпуск за да не хабят народна пара.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп как може да забрани полетите от ЕС а ние не можем да забраним от Италия!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите могат да затварят граници а ние не!Седнал Бойко да ми обяснява, че заразата дошла от Гърция.ОСТАВКА бе ТОЛУП
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дезинфекция на тировете, а за шофьорите поне 14 дни карантина
6
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пак налазиха сърбоманите тук да ни лъжат как в Сърбия било по- добре!Що не идете тогава в сърбия бе? Да видите кво е мизерия! Те затам. където драпат, ние сме от 13 години!!! Заплатите им са с 200 лв по- ниски от нашите по статистика!
5
2
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Сърбите пускат тировете от Италия с ескорт в група. В Италия фирмите работят. Хората в производството си ходят на работа. Доставки има за промишлеността и магазините за храни и аптеките. Трябва и тук така да стане.
4
6
 
4
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 4 години
Както винаги сърбите са по-организирани от нас. Не трябваше да позволяват на хората пътували фебруари извън страната да се връщат, само така щяха да научат глупаците, да са отговорни. Сега ако имахме държава тези директно от границата директно в инфекциозното, само икономическите загуби ще научи бизнеса, че не е над сигурността на държавата.
3
5
 
10
 
! Отговори
Голяма радост!? преди 4 години
Отворили са само за излизане, но не и за влизане. Така се чистят от зарази, а нашите управници вкарват отпадъците на други и искат хората да не се разболяват!? Няма нужда от вируси, това ще го сторят управниците ни!
2
8
 
12
 
! Отговори
Николас Мадуров преди 4 години
Комшиите сърби са по добре - ядене пиене сръбска музика и е....не живот си живеят
1
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко това заради китайците!!! Еее да им забранят да ядът таралежи язовци и други диви животни!!!