14 лекари в Гоце Делчев с готовност да напуснат работа

Неодоволни са от управлението на болницата в града
12 мар 2020 10:47,
45
14 лекари в Гоце Делчев с готовност да напуснат работа
Снимка: Pixabay

14 лекари от болницата в Гоце Делчев са готови да подадат оставки. Те са дали месец предизвестие, че напускат лечебното заведение.

Причината е, че медиците не са съгласни с управлението на болницата. По думите им директорът д-р Владислав Улевинов взима неразумни решения.

„Не съм съгласен с разпределянето на Фонд работна заплата. Не може хора, които работим по 15-20 денонощия да взимаме по 1000 лв., а други с 3 дни в седмицата – по 3000 лв. Хора, които нямат ангажименти с нашата болница, които стоят на бюрото в кабинета“, коментира д-р Иван Канелов пред bTV.

Той каза още, че някои здравни работници получават възнаграждения по перо „Личен принос“. Според него има строги правила, които трябва да се следват.

В болницата работят общо около 60 лекари. Медиците обясниха, че въпреки оставките – лечебното заведение продължава да функционира, но персоналът е крайно недостатъчен. Кметът на града Владимир Москов обясни, че общината ще се опита да реши проблема заради създалата се с коронавируса ситуация в страната.

„Преди два дни на заседанието на Общинския съвет беше възложено в рамките на една седмица да се проведат разговори с всички работещи в болницата и да се докладва. Идеята е да суче мнението на всички, за да има обективно решение“, допълни Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Москов преди 4 години
Мисля *** майката на гоцето и болницата. С такива дългове си затънал, че нямам идея как функционира общината та и болноцата
38
1
 
5
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Абе я се погледне те бе, та вие не заслужавате и малкия си пръст да мръдна за вас, ха кои сте вие бе"С такива "лекари" сте загубени, макар че се съмнявам, написалият горното наистина да е лекар.
37
2
 
5
 
! Отговори
Дано преди 4 години
Аз се надявам наистина поне половината лекари да напуснат в следващите месеци ( в чужбина ще ги вземат веднага!).Тогава ще намалеят и пишещите тарикати в подобни словесни блата като това. Ще са заети да продават имоти за да се излекуват в турска болница!Чакам , имами и пуканки за шоуто!
36
5
 
3
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Абе я се погледне те бе, та вие не заслужавате и малкия си пръст да мръдна за вас, ха кои сте вие бе
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 40 е ти какво искаш, да седят за 1000 лева ли, нали до сега ревайте "като не ви харесва, се махайте" то това бг лузъра няма угодия
34
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе плюем лекарите, плюем тия смешници подали оставка , а и без това тях нама да ги има в кабинетите , айде не ми защитавай мишоци и покриващи се..
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много добър пример, най после някой да се осмели да си потърси правата .Останалите да не се услушват иначе шепата *** в болниците ще ги грабят до гроб. Борда на директорите и директорите трябва да се избират лекари от самата болница и тези които работят в нея а не *** спуснати с парашут от власт имащите. Заплатите трябва да се гласуват от всички завеждащи отделения и старши мед.сетри.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не плюйте лекарите, утре ще гледате като мишки пред кабинетите, ако нещо ви стане
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите масово са над 60.. ако измрат от вируса,после кой ще ви лекува бе Д Е БИЛИИИИИ
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ейй,мищоциии, а вие, ако трябваше всеки ден да сте в контакт със заразени без държавата да ви дава защитни облекла, дали нямаше да си биете шута,ааа???
29
5
 
7
 
! Отговори
Айдее преди 4 години
Всички почнаха да се спасяват.Точно като смелия ни вожд.Изчезна като старите пари,смелчагата ми той.Нали беше много любвеобилен,ся що не се прегръща и целува.Щом се разбра,че вируса тръшва дъртите и избега та се не види.Мушморок.
28
5
 
20
 
! Отговори
МЕД. СЕСТРА преди 4 години
НАЛИ НИ БИЕТЕ,ПСУВАТЕ,ЗАПЛАТИТЕ НИ ОТ 600 ЛЕВА БИЛИ ГОЛЕМИ ЗА ДЕНОНОЩНАТА РАБОТА КОЯТО ВЪРШИМ,ПО ОБРУГАНО СЪСЛОВИЕ НЯМА ОТ НАШЕТО...АЙДЕ СЕГА ..КАКВО БЕШЕ КАЗАЛ ЗА СУПАТА ЛЮБОСЛАВ ПЕНЕВ...А...АЙДЕ...
27
2
 
6
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
Има недоволство,има и причина....Истината е че всичко е сгрешено от 1900г та до днес...
26
1
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
30 години е все напечено и все не се повишават заплатите, на всички, не само на лекарите и сестрите. Все ни се казва изчакайте малко, не е сега момента за повишаване на заплатите. 30 години чакане не стигат ли? Това важи за всички, не само за лекарите и сестрите. Заплати в България се повишават само при натиск. Няма друг начин.
25
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради "хора" с манталитет като тези "медицински служители" сме били толкова века в робство... защото като стане напечене бай *** бяга , предава и се продава.
24
1
 
10
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
Алооооу, кой, който е бил на Шипка до сега се е разболял?А стига глупости. Изливайте си злобата другаде.
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страхливци, трябва да се уволнят и да им се търси наказателна отховорност за неизпълнение на служебни задължения!
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте ни плашили, напускайте като искате.....
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално не изнудва алчното, а не добре оцененото.Виж че не напускат тези които с 2 идвания на седмица взимат по 3 хилки в Гоце Делчев, бягат тези които работят цял месец за 1000, защото не е справедливо.Като останат само калинките или ще трябва да наемат някой да работи или да се научат да го правят, ама ще е интересно.
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е много ясно.. всеки се покрива от работа, много по-лесно и приятно е пушенето на цигарки с кафенце и поставянето на фейк диагнози за точене на НОИ за бонуса. При пандемия не им се работи. Солидна глоба + спиране на правата за практикуване завинаги.