Двама моряци във Варна със съмнение за COVID-19

Корабът е поставен под карантина, не слизат на брега
12 мар 2020 15:14,
2
Двама моряци във Варна със съмнение за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Проби на двама моряци от намиращия се на ремонт във Варна кораб "Нептун" са взети от РЗИ за изследване на коронавирус.

Преди това жена от екипажа на плаващия под малтийски флаг съд сама е съобщила за висока температура, след което преглед е поискал и неин колега.

Още по темата

До излизане на пробите от изследванията корабът е поставен под карантина, ремонтните дейности са прекратени, не се допуска слизане на брега на екипажа или пряк контакт с работещите в ремонтния завод.

На 6 март е изтекъл 14-дневният период от последното пребиваване на кораба в рискова страна, според определението на СЗО. При пристигането у нас екипажът е преминал термометриране, което не е установило отклонения.

По решение на РЗИ всички кораби, които идват от рискови райони като Китай, Иран, Италия, Южна Корея, трябва да преминат през 14-дневна карантина.

Здравните власти наредиха и във варненското пристанище да се извършват безконтактни товаро-разтоварни дейности. От преслужбата му съобщиха, че се спазват всички санитарни изисквания във връзка с пандемията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
7
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
До Джи Пи ГрупТози вирус от 1 месец е в България. АЙ да направят тестове ей така на 100 човека да видим колко са заразени. Този вирус както знаем от световните статистики убива само болни и хора над 65г. възраст. Процента като за хора над 60г. е 2% а за хора от 70г. е 25%
1
3
 
17
 
! Отговори
Джи Пи Груп преди 4 години
След 1 седмица заразените ще са стотина.