Преградите за костенурките по Е-79 счупени, дават нови 3 млн.

Мерките ще бъдат изпълнени от спечелилия търга без спиране на трафика
12
Преградите за костенурките по Е-79 счупени, дават нови 3 млн.
Снимка: БГНЕС

Преградните съоръжения, спиращи костенурките да не попаднат под колелата на превозни средства по главния път Е-79 в Кресненското дефиле, не можаха да издържат и три години.

Те вече са изпочупени и компрометирани, причината са както катастрофи, така и падащи от ската камъни, предаде БГНЕС.

Пътната агенция обяви нов търг, този път за близо 3 милиона лева.

В близо 16-километров участък от път I-1 Крупник – Кресна между 380-ти и 396-ти километър – част от дясното платно на АМ "Струма", лот 3.2, е предвидено изграждане и модифициране на оградни и дефрегментационнни съоръжения за защита на животните и птиците в района.

Мерките ще бъдат изпълнени без спиране на трафика и целта е опазване на биологичното разнообразие в района и повишаване на пътната безопасност.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 2 440 780 лв. без ДДС или 2 928 936 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 300 дни. Кандидатите могат да подават оферти до 23 април т. г.

Предвидените мерки включват модифициране на съществуващите водостоци, за да се осигури безпрепятствен достъп и преминаване на дребните животни.

От двете страни на пътя ще се монтират мрежи с височина 1,20 м, които да не позволяват на животните да излизат на пътното платно, а на големите съоръжения ще се поставят мрежи за птици с височина 4 м.

Участъкът от път Е-79 през Кресненското дефиле е една от най-критичните отсечки от републиканската пътна мрежа от гледна точка на пътната безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
gkkjhhjh; преди 4 години
Аман от глупости,какви сда тези милиони за костенурки бе?Помогнете на здравеопазването,то има нужда като никога до сега!
5
2
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Не съм спал за това , че не са преградени милите костенурки !
4
2
 
6
 
! Отговори
хах преди 4 години
Хората вече живеят добре в България, дайте сега да мислим за костенуркитеПоне някой ще си купи нова лодка за около 2милиона
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами направете ги от бетон или камъни,какви са тези ламарини?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се използват битумни материали които са за покрив за направата на ограда е чисто ***.лоумие най-малкото, че при вертикален монтаж през лятото от високите температури омекват и се избушват на местата на пироните .
1
0
 
13
 
! Отговори
Хе Хе преди 4 години
А някой да се сети да сложи едни бетонни прегради /от тънките като в Германия при ремонтите/ със светлоотразители като за нормалните държави и свястна маркировка. Или Крумова регулира само движението на костенурките. Че се изпортепаа чафьорите.