След взрива в "Арсенал": Какво е състоянието на пострадалите?

Все още се изясняват причините за инцидента
12 мар 2020 12:54, Ния Христова
6
След взрива в "Арсенал": Какво е състоянието на пострадалите?
Снимка: БГНЕС
В сряда сутрина избухна взрив в склад за боеприпаси в завода "Арсенал" в Мъглиж. При инцидента пострадаха шестима души, съобщи Нова ТВ. 
 
"Четирима от пострадалите още вчера бяха обслужени амбулаторно и бяха освободени за домашно лечение. Двама от тях, един мъж и една жена, остават в болницата, тъй като нараняванията им са в областта на главата и имат нужда от по-дълго наблюдение. Няма опасност за живота им", коментира Гергана Микова, областен управител на Стара Загора.  
Още по темата
 
Все още се изясняват причините за инцидента. От прокуратурата и от Националната следствена служба заявиха, че основната версия, по която работят е умишлено предизвикване на взрива. Следователите коментираха, че в склада са се съхранявали нова къпсул-детонатори. Затова изцяло отпада предположението ерозия да е станала причина за взрива. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: взривраненипричини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Другият преди 4 години
Не съдете по оградата, бараката е стара, неизползваема кафетерия. Всички складове са нови и по всички нормативи, както и повечето работни помещения. Най важното в случая е, че няма жертви, защото можеше да е страшно...
5
0
 
1
 
! Отговори
кой преди 4 години
пази небето възможно ли е дрон да е ударил склада повтаря се като в лом.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяхте ли другите складове за боеприпаси - метална барака с прозорци. ***, така ли се съхраняват експлозиви бе? Нищо чудно че за 10 години са станали 7 инцидента ... и още ще стават.А за състоянието в и около няма да говоря, чичка пазач, ограда липсваща, обрасло с трева до кръста
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съсипахте го и това работещо и много доходоносно заводче. Славехме се навсякъде по света с качество и като кажеш 10 хората знаеха .. а сега само му вижте състоянието, треволяци, мръсно, оградата ще падне всеки момент и един склад вече несъществува. Изравнен със земята, и всички го приемат все едно нищо не е станало ми .. ми ... такова, гръмнаТази държава няма да е бъде и това е поредното доказателство.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тези новини. Работниците да си носят кръста. Когато са немарливи или не познават как да разглобят някой боеприпас си има ясен план за действие, който те не спазват и последиците са ясни. Няма как ракиджии и подобни нулево квалифицирани мързелаци да ти се занимават с боеприпаси. По подразбиране именно тия разбират от всичко и нагледно се вижда и в работата им, и в житейските им успехи, както и в социалния статус.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко се изнася от тея складове не е истина,,, добре че ос ов о отива навън...