Затварят гранични пунктове у нас заради COVID-19

Движението за и от Сърбия се пренасочва към "Калотина" и "Връшка чука"
Обновена: 12 мар 2020 14:03 | 12 мар 2020 14:03, Анисия Иванова
8
Затварят гранични пунктове у нас заради COVID-19
Снимка: БГНЕС

Спира се преминаването на хора и превозни средства през сръбските пунктове срещу „Олтоманци“, „Стразимировци“ и „Брегово“ от днес до второ нареждане. Движението за и от Сърбия се пренасочва към „Калотина“ и „Връшка чука“, съобщиха от Граничната полиция.

На границата със Северна Македония пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани само през "Гюешево".

На границата с Румъния на граничния пункт „Видин-Дунав мост 2“ и на пункт „Кардам“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, информират от Гранична полоция.

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

На границата с Турция на „Капитан Андреево“ и „Лесово“ трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили, пише в съобщението.

Сигнал за спешно затваряне за преминаване през ГКПП „Гюешево“ изпрати до Външно министерство, до Министерския съвет и МВР, до Кризисния щаб по противодействие на Covid-19 общинският съветник от Кюстендил Огнян Атанасов.

Според него трябва да бъдат ангажирани и  властите на Северна Македония, за да не пренасочват чужденците за преминаване единствено през ГКПП „Гюешево-Деве баир", където ще се извършват допълнителни прегледи от медицински специалисти. Това според него трябва да се предотврати.

"Като ти насочат 20 такива лица, които минават през наша територия, от тях пет ще слязат на бензиностанция, трима ще слязат да си вземат закуска и двама ще отидат да разгледат какво става в града. Оттам нататък нужно ли е да кажа какво ще стане! Изпратил съм сигнала до деловодството на МС, до ВМА, защото Националният кризисен щаб няма имейл и затова до председателя, който е шеф на ВМА, изпратил съм го и до МВР", каза Атанасов пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия които идват през лятото от Германия, това лято просто не планират да идват. Хайде не ги мислете!
6
0
 
6
 
! Отговори
kastRat0Ra преди 4 години
До АнонименАко се бяха затворили преди месец всички граници, нямаше да се усвоят едни евро средства!
5
1
 
7
 
! Отговори
Друг преди 4 години
То през Олтоманци минават на ден 10 коли и 20 човека ,на седмица..камионНа Стрезимировци. Е същото..почти. Брегово е 2 пъти повече. Това не са контролни..а само пропускащи пунктове!!..направени..колко да ги има за по малко безработица и харчене на пари за поддръжка и ремонти
4
1
 
12
 
! Отговори
хубаво, ама ... преди 4 години
А през лятото тези които идавт от Германия, например, а тях дали ще ги слагаме под карантина?
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетила се Мара да се побара. Още преди месец трябваше да затворите всички граници.
2
1
 
27
 
! Отговори
Една преди 4 години
А за идващите от Германия и др страни защо няма да има 14 дневен задължителен изолиран престой?..
1
5
 
39
 
! Отговори
Марков преди 4 години
Каквото и да затворите, каквото и да направите, у нас вече има достатъчно много /поне няколко хиляди/ заразени с вируса. А от тук нататък нужно ли е да ви казвам какво ни чака?!?