Хотели в Банско затварят заради COVID-19

Отложените резервации в курорта са достигнали 90%
13 мар 2020 15:08, Ния Христова
13
 Хотели в Банско затварят заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
Хотелите в зимния курорт в Банско затварят. Поради разпространението на коронавируса отложените резервации в курорта вече са достигнали 90%, коментира пред журналисти Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско, цитиран от в. Монитор. 
 
Спадът на туристическите резервации от Израел, които са редовни гости в Банско е 95%. Туристи от западния свят дори не пристигат на летището в София. Минимални, но все пак ги има, са и отлаганията от български туристи. 
 
"Лично говорих  с представител на един от големите туроператори, които си правят мониторинг на записванията и за съжаление има над 30 % спад на запитванията и резервациите в сравнение със същия период на миналата година, което е много притеснително. Март месец е традиционно силен месец, но сега сме в един период на мълчание – телефоните не ни звънят за резервации, а само за отлагания. През отминалия уикенд хотелите в зимния ни курорт са усетили най- осезаемо отлива на туристи“, констатира Малин Бистрин.
 
До края на седмицата се очаква някои хотели да затворят, защото почти всички резервации са отложени. Заведенията за хранене и развлечение също остават празни. Летният сезон е застрашен от пълен срив.Гласуваното от Парламента извънредно положение потвърждава притеснението на хотелиерите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
12
 
! Отговори
кака Павлинка преди 4 години
Не само хората ще си отдъхнат от навлеци-туристи а и Природата....и дано това да е за дълго.
11
0
 
13
 
! Отговори
един от Банско преди 4 години
Ние обикновените хора от Банско сега сме по добре,ще можем по спокойна да се на спим о от дъхнем.По цяла нош музика викове пияници ни препикават портите и оградите,спират си колите пред портитени и тротоарите в повечето случяай не мога да изляза от гаража от спряли пред тях коли.Сега поне ще си отдъхнем молко.
10
3
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Тук е момента малко да позлорадствам! От дълго време казвам, че мантрите не променят действителността! триенето на пеправоверни ( пробългарски и проруски) коментари също !Преди два дни се пусна новината, че туризмът отбелязва рекордно повишение на фона на зараждащата се криза, като си мислеха, че това заклинание ще отмени действителността.Тъ-по !Оккупанта не ковори празни приказки ивинаги излиза прав !
9
2
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Тук е момента малко да позлорадствам. От дълго време казвам, че мантрите не променят действителността! Триенето на неправоверни ( пробългарски и проруски) коментари също! Преди два дни, се пусна новината, че туризмът регестрера рекордно повишение, на зараждащата се криза като си мислеха, че това заклинание ще отмени действителността. Тъ-по! Оккупанта не говори празни приказки и винаги излиза прав !
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя скапан вирус ни е "подарък" от жълтитеМаймуни! Пуснали са вируса на 17. 11.2019, казаха за него чак на 19.01.2020 за да няма света време да реагира. Това е едно учение, което да има даде нужните данни, които ще са им важни за главното събитие, което ще последва скоро. Ще пуснат друг модифициран вирус, който ще изтрепе 2/3 от човечеството. Не се заблуждавайте, вируса основно ще унищожи САЩ, Китайците го овладяха защото са го направили целенасочено, но ЕС и САЩ ще са основните пострадали.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недейте писа тъй, ще ревна от мъка.
6
1
 
22
 
! Отговори
Бойчо Бибитков. преди 4 години
Всички готвачи, келнери,ф&б мениджъри за една година да преминат е строителството и ще са ни готови всички магистрали.
5
1
 
20
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
А дали намалиха картите за ски дето беха от 70-80 лева на ден....хахахахаха....
4
7
 
24
 
! Отговори
ген.Столетов преди 4 години
И малките деца разбраха че този вирус идва директно от лабораториитена Пентагона и бе предназначен да съсипе възхода на китайската икономика !Но явно нещо се обърка в плановете и сметките на Чичо Сам, тяхната "биологическарожба" мутира неузнаваемо и безвъзвратно, като удари неговите приятели в Западна Европа !? Трудно ми е да се досетя как ще се прибере този "зъл дух в бутилката" и дали тази краварска издънка най-сетне няма да обедини света и да бъдат наказани, за всички свои прегрешения.
3
4
 
20
 
! Отговори
и ..? преди 4 години
И като няма хора в Банско, каккво ние на село правим, а? Моля, стига с тези неща! Аз ще се радвам ако това лято и хората по морето ес окажат под прага на очакваното; що кожа ми свалят там за едно ядене, спане, всеки в заведенията лъже, лъже, *** ..! Е, такава вечност няма ..! Всичко, абсолютно всичко да се срине. Защо не попитате как живеят хората в проницята, защо? Със заплата от 623 лева къде може човек да иде, освен на гробища, нали? Да ни ги мислим тези от Банско и ... черноморието ..!
2
1
 
22
 
! Отговори
Gorskio преди 4 години
През изминалият уикенд валя 4 дни непрекъснато дъжд при температури над нулата. Много ясно че няма да има скиори на Банско!
1
4
 
32
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Айде,айде вън е 25 градуса за къси ***.Ай, с ваще мутренски номера за компенсация :)