За 5 дни: Спешна помощ реагирала на 55 сигнала за коронавирус

252 души са били с температурни състояния
13 мар 2020 12:13, Петя Славова
2
За 5 дни: Спешна помощ реагирала на 55 сигнала за коронавирус
Снимка: БГНЕС

В последните пет дни Спешна помощ - София е реагирала на 55 сигнала със съмнения за коронавирус. Това съобщи пред БНР говорителят на службата Катя Сунгарска.

По думите й, в периода от 8-ми до 12-ти март сме обслужили 252 души в температурни състояния, хора, които имат съмнения за корона вирус – 55.

Даваме и съвети и по телефона, защото извършваме така наречения триаж, който трябва да от диференцира дали наистина става въпрос за симптоматика на корона вирус или на някакво друго заболяване.

Консултациите, които сме дали по телефона, са 328. Обслужените деца с температура за този период са 242.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
COPY/PASTE преди 4 години
Само аз ли забелязвам, че като оставят само супермаркетите и като ги пропускат вътре по един през голям интервал - това причинява масово заразяване, понеже отвън в тълпата настава паника да не си изпуснат реда и фалшива сигурност че маскага ги предпазва? Как да му го налея това в тиквата на "Тиквата"??? Ами всички хора като мен, които внезапно губят работа, никой не им дава нова, спират им телефона, интернета, тока... Ами някой гледат и деца и възрастни... 3 дена глад = смърт от тоя гад, понеже ти пада имунитета и спираш да мислиш трезво.