Засилен интерес към здравните застраховки, но не заради COVID19

Индивидуални, семейни, групови...
13 мар 2020 17:52, Петя Славова
5
Засилен интерес към здравните застраховки, но не заради  COVID19
Снимка: БГНЕС

"Наблюдавам засилен интерес към здравна застраховка, но той не е свързан с COVID – 19",  заяви пред БГНЕС Валентина Градинарска, изпълнителен директор на животозастрахователен институт.

Според нея повишеното търсене е обусловено от други фактори в здравната ни система. Здравната застраховка дава сигурност и финансово спокойствие при настъпило застрахователно събитие, възможност да се намалят средствата за лечение, като в рамките на застрахователната сума се възстановяват направени разходи за лекарства, прегледи и изследвания, болничен престой или операция.

Още по темата

"Ние като социално отговорна компания, за която клиентът и неговите потребности са особено важни, следейки събитията от последния месец, разработихме и пуснахме на пазара продукт "Рискова застраховка живот с допълнително покритие за събития настъпили следствие на заболявания с инфекция от коронавирус".

Здравните застраховки, които се предлагат на българския пазар според броя застраховани лица се разделят на индивидуални, семейни и групови. Според застрахователното покритие са два вида: доброволни здравни застраховки, които включват няколко основни вида покритие (профилактика, извънболнична медицинска помощ, болнична медицинска помощ, дентални услуги, възстановяване на разходи за здравни стоки.) и застраховка критични болести, която покрива разходи за лечението на най-масовите тежки заболявания.

На въпроса дали ще се отрази отрицателно на българския пазар разрастването на епидемията от коронавирус, Валентина Градинарска заяви: "Виждаме как негативният ефект на вирусната епидемия оказва влияние върху световната икономика. Застраховането е важен елемент от пазарната инфраструктура и неотменим компонент на икономическата и социалната сфера и като такъв, негативния ефект от COVID – 19 ще се отрази и на застрахователния пазар".

Специалистът даде пример с ограничаването на пътуванията в чужбина, което логично ще доведе до отлив при сключването на застраховката "Помощ при пътуване в чужбина".

"Увеличеното ползване на медицински услуги при здравните застраховки може да доведе до увеличена квота на щетимост по полиците и отрицателен резултат в балансите на дружествата", подчерта Валентина Градинарска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платена реклама!
4
1
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Хоп и мародерите се появиха.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засиления интерес е понеже живеем в *** среда с висок стрес, с неработеща здравна система и като се случи нещо, трябва да се събират едни големи пари за лечение в чужбина, за да има шанс човек да оживее.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засилен интерес дрън-дрън!Понеже претърпях злополука 20години редовно се застраховах в ДЗИ,но ми писна да ми спират всяка година от вноските!Фактически спрените пари от месечните вноски ги дават при злополука!Ако злополуката не е голяма даже накрая пак си на загуба!ДЗИ губи само при много сериозна злополука или смърт?
1
4
 
3
 
! Отговори
о, да ..! преди 4 години
Ходим миналата 2019 година в една Застрахователна агенция да застраховам соята ерекция, своето либидо, но уви, те взеха и ми отказаха. А аз съм все още младеж, едва само на 64 години; искам да съм вечно млад и търсен мъж, но от Застрахователите ме отразяха! Не трябва да се стискаме, живота е доста кратък. Имам голяма къща с голям двор от 8,985 дка на село (Сомовит), голямо жилище на бул. България във В. Търново, всичко имам, но ... нямам душа до себе си ...