Кметът на Бургас: АМ "Тракия" да се затвори за коли от зони с COVID-19

София е рискова, хората да не пътуват дотам, настоява Димитър Николов
Обновена: 14 мар 2020 18:32 | 14 мар 2020 16:40, Анисия Иванова
100
Кметът на Бургас: АМ "Тракия" да се затвори за коли от зони с COVID-19

Считаме София от днес за рискова дестинация и съветвам хората да не пътуват дотам.

Община Бургас спира всички командировки на нейни служители до столицата, каза кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Той каза, че е обмислял вариант да бъде затворена магистрала "Тракия" към Бургас и да се пропускат само автомобили, които не са от зони, в които има доказани случаи на коронавирус.

Искането кметът отправил до Националния кризисен щаб. Това обаче засега му било отказано.

Още по темата

По идея на кмета на Община Бургас Димитър Николов от утре ще са активни горещи телефони за поръчки на хранителни продукти от първа необходимост и лекарства. Услугата ще е в подкрепа на възрастни, самотни и болни хора, които нямат възможност да излизат и близки, които да им помогнат, съобщиха от пресслужбата на общината.

От доставките до врата ще могат да се възползват и бургазлии, поставени под карантина. Телефоните са: 0884/469130 и 0885/985693. На тях ще отговарят служители на Община Бургас от отделите "Култура", "Спорт" и "Туризъм".

На територията на общината няма случай на регистриран болен от COVID-19.

На всички адреси, където има регистрирани хора с карантина, на входните врати, ще бъдат разлепени обявления "карантина" с посочен срок на нейната продължителност. Хората, които живеят в същото жилище също са в условия на карантина. Контролът за спазването на карантинните условия ще се извършва от съвместни екипи на полицията и Община Бургас. 74 жители на Бургас в момента са под карантина, след завръщането си от рискови държави, съобщиха от пресслужбата на общината.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров заяви, че хората под карантина не са диагностицирани като носители на коронавирус. Те и хората, с които живеят, трябва да спазват 14 дневна изолация и после да си продължат нормалния живот.

Имаме готовност да ги подпомогнем с доставката на необходими за тях продукти. Тази услуга ще се осъществява от служители на Община Бургас. Обръщам се с призив към всички бургазлии да подават сигнали на 112, РЗИ, полицията и Общината, ако станат свидетели на хора, които нарушават карантината, заяви кметът. Той каза, че се сформират екипи от медицински сестри, които в момента не са на работа в училищата, да измерват температурата на всички пътници, които пристигат в Бургас с автобуси от София и Плевен.

Транспортните фирми ще получат забрана за спиране на пътниците на междинни спирки в града. Слизането от автобуса ще става само на автогара Юг и автогара Запад.


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя клоун се натяга за президентските избори
87
3
 
9
 
! Отговори
от Сф преди 7 месеца
а ние какво да правим с мякащите бургазлийски селяци ...
да се качват на магаретата и към бургаско
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Анонимен такива мислещи като теб и цяла *** в България ще има умрели докато не проумеете че не трябва ако си заразен или със симптоми да си стоиш в СОФИЯ и да не щъкаш лятото или когато ида е било из провинцията 😉
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимка преди 7 месеца
До Анонимен
Пич анонимен, Бургас си Е провинциален град, въпреки морето. Анцузи, Главната, Богориди, Нацепени Батки, и т.н., и т.н.!
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не всички издъражат София, а София издържа всички, разбирай търпи всички. Go home, Guys! Сега ще се види кой кой е. Харесва ми. Колкото до бургазлии, ако не беше морето Бургас е един посредствен провинциален град, който не знам на какви лаври лежи. Поздрави от Шоплука!
83
1
 
3
 
! Отговори
Препоръка преди 7 месеца
В всички областни градове да открият лаборатории за тестване на коронавирус
82
2
 
11
 
! Отговори
Додо преди 7 месеца
В София, поради гига миграцията в последните 30 години, шопи вече уви, почти няма. Има милион мякащи дошляци, половината и повече от които не знаят защо са в София - бачкат за по 1000 лева, а плащат 700 лева наем. Тази ситуация доведе освен до тотално понижаване на качеството на живота на всички в града, също и до чудовищно замърсяване на въздуха, основната причина за катастрофалното здравословно състояние на повечето "софиянци". Връщане обратно трябва да им бъде приоритет! Така е най-добре!!!
81
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Затваряй кмете шопите докато не са ни заразили.
80
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Затваряй кмете.
Вече са 41.
Утре ще са 100.и т.н.
Просто няма време.
Не чакай да пламне и Бургас
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво кмете а софиянци по-добре да си стоят в София за да не разнасят короната!!!!!
78
1
 
9
 
! Отговори
avenger преди 7 месеца
само че този борисов няма желание да направи това.заради силни бизнесинтереси.него изобщо не го интересува какво ще става с хората.тези всички изказвания са само ей така.овцете в бг да чуват нещо.
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Патриотите трябва да гласуват за ограда около София, която да пази страната от бежанци от карантината от София.
76
5
 
24
 
! Отговори
Пиян - залян преди 7 месеца
Нека до краят на лятото никой да не пътува към Бургас ! Да видим тогава какво ще е лапането от туризма ?!
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще гледаме бягащи софиянци от карантината, ще задръстят магистралите.
74
3
 
22
 
! Отговори
Стар набор преди 7 месеца
Китай за 2-3 месеца се справи с вируса, защото китайците са ДИСЦИПЛИНИРАНИ и ОРГАНИЗИРАНИ ! Да се поучим от тях ! ЕС отначало критикуваше "диктаторските" мерки на китайското правителство, сега се учи от него и го хвали.
Браво на кмета на Бургас.
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
грамофонче, съгласен съм. ще умрете от глад за три деня ама поне ше си умрете кореняк софиенци от "лиулин". да не забравите да включите и Банкя в агломерацията, магнолии са това все пак, овчарски кучета и тиквата на родината. ще грэте като перла.
72
4
 
9
 
! Отговори
Грамофон преди 7 месеца
Аз съм от София. Карантина на София. Никой да не излиза и никой да не влиза. И след като отмине вируса да си запазим "никой-да-не-влиза" частта.
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Карантина на София.

5 години затвор за бегълците.
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да помолим НАТО пак да помогне със Шопия.
69
5
 
7
 
! Отговори
Важи за всички преди 7 месеца
Всички кметове трябва да действат като кмета на Бургас, ако искат да изпреварят събитията