Кметът на Бургас: АМ "Тракия" да се затвори за коли от зони с COVID-19

София е рискова, хората да не пътуват дотам, настоява Димитър Николов
Обновена: 14 мар 2020 18:32 | 14 мар 2020 16:40, Анисия Иванова
100
Кметът на Бургас: АМ "Тракия" да се затвори за коли от зони с COVID-19

Считаме София от днес за рискова дестинация и съветвам хората да не пътуват дотам.

Община Бургас спира всички командировки на нейни служители до столицата, каза кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Той каза, че е обмислял вариант да бъде затворена магистрала "Тракия" към Бургас и да се пропускат само автомобили, които не са от зони, в които има доказани случаи на коронавирус.

Искането кметът отправил до Националния кризисен щаб. Това обаче засега му било отказано.

Още по темата

По идея на кмета на Община Бургас Димитър Николов от утре ще са активни горещи телефони за поръчки на хранителни продукти от първа необходимост и лекарства. Услугата ще е в подкрепа на възрастни, самотни и болни хора, които нямат възможност да излизат и близки, които да им помогнат, съобщиха от пресслужбата на общината.

От доставките до врата ще могат да се възползват и бургазлии, поставени под карантина. Телефоните са: 0884/469130 и 0885/985693. На тях ще отговарят служители на Община Бургас от отделите "Култура", "Спорт" и "Туризъм".

На територията на общината няма случай на регистриран болен от COVID-19.

На всички адреси, където има регистрирани хора с карантина, на входните врати, ще бъдат разлепени обявления "карантина" с посочен срок на нейната продължителност. Хората, които живеят в същото жилище също са в условия на карантина. Контролът за спазването на карантинните условия ще се извършва от съвместни екипи на полицията и Община Бургас. 74 жители на Бургас в момента са под карантина, след завръщането си от рискови държави, съобщиха от пресслужбата на общината.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров заяви, че хората под карантина не са диагностицирани като носители на коронавирус. Те и хората, с които живеят, трябва да спазват 14 дневна изолация и после да си продължат нормалния живот.

Имаме готовност да ги подпомогнем с доставката на необходими за тях продукти. Тази услуга ще се осъществява от служители на Община Бургас. Обръщам се с призив към всички бургазлии да подават сигнали на 112, РЗИ, полицията и Общината, ако станат свидетели на хора, които нарушават карантината, заяви кметът. Той каза, че се сформират екипи от медицински сестри, които в момента не са на работа в училищата, да измерват температурата на всички пътници, които пристигат в Бургас с автобуси от София и Плевен.

Транспортните фирми ще получат забрана за спиране на пътниците на междинни спирки в града. Слизането от автобуса ще става само на автогара Юг и автогара Запад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
16
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Абсолютен *** пък и тия над него !Всеки ден умират десетки хора от инфаркти и други неща в България но родната мафия иска да участва в разпределението на вече 88милиарда евро това е истината!
47
4
 
20
 
! Отговори
1 преди 4 години
*** си ти, в Бургас още утре ще ви открият 5-6 случая на грип и ще го кръстят Корона Вирус. Да те светна всички доставки на стоки са от зони, където има диагностицирани. *** Гербери, ходи се пери някъде
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя луд ли е? Единствения начин да защити града е да спре всички влизащи и излизащи, чужденци и местни.
45
4
 
29
 
! Отговори
Ей глупак, преди 4 години
Как ще затваря магистрала Тракия Ку- кууу, ти знаеш ли, че в София повече от половината коли не са със Софийска регистрация?? ***, прости, най- прости Гербери!
44
18
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
До Анонимен 43Това е един умен човек и кмет, който се грижи за хората в поверената му община. Браво!
43
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми ако се регистрират болни в Бургас, трябва ли да се спрат бургазлии да излизат от града? Кпп-та на всички изходни точки, спрат се влакове и автобуси, а катери от Варна потопяват онези бургазлии дето се опитват да се измъкнат от блокадата с лодки.
42
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този кукуруго еййй България е СОФИЯ какви ги дранкаш,направо се отделя и спасявай.ГЕРБ са на власт всичко е Банкя и Барселона.
41
1
 
18
 
! Отговори
Бургазлия преди 4 години
Бургас е нарицателно за анти-медицина и некадърни лекари.За нещо малко по-сериозно много бургазлии се лекуват в Истанбул, София или Плевен /за женски болести/.В този смисъл кмета ни е прав! Просто здравеопазването ни е в дълбоко отстъпление тук.Може и да има някяква вина за това положение, но символична.
40
0
 
18
 
! Отговори
фа преди 4 години
Браво , отменете синята зона в Бургас.
39
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "минаващ" Личи му! Те Герберите всички са с един "акъл"!
38
0
 
15
 
! Отговори
минаващ оттук преди 4 години
Николов е зам.-председател на ГЕРБ!?!
37
2
 
22
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
А да се върнеш от София в Бургас, при роднините, и да ги заразиш всички, по добре ли ти звучи?
36
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов да свали партийното доверие от него!Как ще блокираш , бе кмете-с местна милиция от бургаските ловци ли?Ужас-само това остава-местни феодали да се вживеят в ролята на шерифи....
35
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 36 Кой говори за починали от корона вирус бе човек.Говорим за починал роднина от естествена смърт -:)
34
7
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
До българинПогребенията са забранени, жертвите се кремират, без право на достъп на роднини до тях. Както се прави във всички останали държави по света в момента.
33
7
 
20
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тоя.Не го знам дали е Бургазлия.Но не му ли идва на ум.Че много Бургазлии.Са от провинцията,и че недай си боже почине техен роднина,затваряйки магистралата.Той ги лишава от правото им да присъстват на погребението им примерно? Не е невъзможно нали? А има и хубави поводи разбира се,между роднини! Налага се на всеки да пътува в България.Такива изказвания са първични!
32
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе кмете, тука в София пълно с бургаски номера бе, ало... Няма къде да се паркирам колата пред блока.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е нема региструрани, нема кой да се сети да се ползват бързи тестове, там не се правят изследвания, във Варна по 10-ина изследвания на ден, какво очаквате, един месец немогат да осигурят предпазни маски, циркаджииска работа
30
0
 
13
 
! Отговори
??? преди 4 години
Всички, които живеели в жилището, също били под карантина. Интересно как ще стане? Няма адресна регистрация както преди 1989 година, никой не знае кой живее в дадено жилище. Даже и да знаеха кой ще плаща на хората в карантина?
29
2
 
33
 
! Отговори
zuzi преди 4 години
е то в Бургас и да има случаи, къде ще ги хванат - в поликлиниката ли? Там здравеопазването е като в ДР Конго.