COVID-19 "стъпи" и във Варна, първа положителна проба

Тя е на 47-годишен мъж, пристигнал от Бергамо
Обновена: 15 мар 2020 10:05 | 15 мар 2020 10:00, Александър Попов
283
COVID-19 "стъпи" и във Варна, първа положителна проба
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът официално "стъпи" и във Варна. Първата положителна проба за COVID-19 е отчетена в морската ни столица, съобщиха от университетската болница "Света Марина", цитирани от БНР.

Около 18 часа се очакват резултатите от втората проба на пациента.

Още по темата
Той е 47-годишен мъж, пристигнал с кола от Бергамо, Италия. Това е един от най-засегнатите от вируса италиански градове.

След като се е почувствал зле, е потърсил медицинска помощ.

В момента е изолиран в инфекциозната клиника.  Установяват се лицата, с които е бил в контакт.

Очаква се при наличие на положителна проба, тя ще бъде съобщена от Националния оперативен щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още по темата: Варнакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
Azz-ът преди 4 години
Хъм...някъде беше казано че,500 роми се прибрали от Италия във Варна,с леки коли...сега ще разберем дали е вярна информацията!
224
0
 
4
 
! Отговори
Alastair преди 4 години
Проф. Др. Мутафчийски. Хубаво е да иронизираме безхаберното поведение на шампиона обикалящ епицентъра на епицентъра на вируса, но държавата къде е ? Да се направи карантина 14 дни на всички влизащи в България
223
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионерите наистина трябва да си останат в къщи, дори да са лекари.Поне след епидемията да има кой /с опит/да ни лекува
222
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнус ме е да пазарувамВсеки опипва всичкоНаслагали си маски,а пък с мръсни ръце опипват всяка опаковкаЗащо ли не се запасих предварително, ами сега в разгара на епидемията да ходя из супераНякой току що си избърсал носа и опипал сиренето, после аз без да знам това,отивам и го купувам.
221
0
 
4
 
! Отговори
ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ! преди 4 години
ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ!
220
6
 
4
 
! Отговори
Татул преди 4 години
Обявиха извънредно положение. Призоваха хората да си седят по домовете и да са дистанцирани в социалните си контакти, защото просто за сега няма ефективно предпазване от заразата и това е единствения начин да я спрем. И какво гледам вчера, масово всички се плеснали на разходки. По групички в паркове, градини и планината. Нали няма кафета, къде другаде да идат. Бай *** в действие. Също като този *** дето се е плеснал на екскурзии въпреки препоръките и сега кой знае колко хора е заразил.
219
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извън границите да пътуват само хора по бизнес - най - вече за търговия И да им се осигуряват предпазни средства. Никакви конференции, екскурзии и тям подобни. За съжаление така стоят нещата.
218
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ БРЕ!
217
2
 
1
 
! Отговори
Citizen преди 4 години
Този ще да е Тх.
216
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не се затворят границите -до две три седмици ще сме като в Италия!!
215
1
 
18
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Идва от Италия и никакви мерки и карантина. Той сам си търсил помощ ..... Това е просто убийство....
214
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо продължаваме да вкарваме хора дошли от заразените райони и така се заразяваме още повече? Ето Североизточна България досега не беше заразена и какво стана - някаква се върнала от Бергамо и ще изпозарази сума ти народ. Хората които болестта е заварила в Италия трябва да си останат там. Ако трябва посолствата да им наемат жилища или нещо от този сорт. с това преселение вирусът никога няма да бъде овладян и всички мерки се обезмислят. Не знам вече почна да ми писва.
213
2
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Тоя италианец защо не го изследваха на границата? Що го пуснаха в България? Защо не си затворихме границите за чужденци? Сега ще дойдат всичките му роднини от Италия и във Варна заразата ще плъзне. Онзи ден в магазина за храна едни испанци ей тъй си обикаляха. Българите спазваме дистанция, който намерил и маска сложил,а тия като цветарки обикаляха по щандовете без да им пука. Напомням,че в Испания за едно денонощие 100-*** човеци се оказаха болни от тоя вирус.
212
2
 
14
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 4 години
Бай ***, тръгнал с колата до Италия в началото на март, свършил си работата, върнал се, минал през София, отишъл с във Варна и вече е заразен. Къв у,и търси да ходи в Италия.
211
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ммваксината си е абсолютно най - доброто решение защото чрез умъртвени вируси създава идеален имунитет срещу болестта. Не случайно хора прекарали тежки инфекциозни болести не се заразяват или прекарват болестта много по-леко.Съветвам ви да не слушате тези които реват срещу ваксините. само те досега са спасявали човечеството от инфекциозните заболявания.Няма друго лечение освен да третираш вируса със собствените му оръжия. Дано открият по - скоро ваксина, това е спасението. Другото е бошлаф
210
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 217Глупак, не се дръж по този начин защото ще ти се случи на тебе случка. Гадостта никога не остава ненаказана. Възрастните имат право да живеят както всички останали. Политиканстването в подобна ситуация е най - гадното нещо. Така че остави пенсионерите на мира!
209
3
 
8
 
! Отговори
НАРЕЖДАМ преди 4 години
Всички пенсионери под карантина за един месец. Който наруши карантината глоба хиляда лева и затвор от една година. Полицаите ще разнасят храната за пенсионерите.Така ще спасим нашите баби и дядовци. Всички остнали на работа да има пари за лекарите и депутатите. Затварям и градския транспорт и междуградския. Или пеш или с коли или с велосипеди. Избирайте. Гарантирам ви до месец отърване от вируса. Ако се повтори вируса отново ще заключим пенсионерите
208
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оная с косата идва за дъртаците Електорат на бсп
207
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" вируса мутира и ще ни избие всички, ще УМРЕМ !!! ""...............струва ми се в твоя конкретен случай ... това не би бил най-лошия вариант.
206
1
 
21
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Защо не го взеха на карантина за 14 дневен срок ? ТОВА ВЕЧЕ ПОДИГРАВКА.............