Бургас със строги мерки, за да остане без случаи на COVID-19

Пристигащите пътници се проверяват на автогарата
16 мар 2020 10:05,
18
Бургас със строги мерки, за да остане без случаи на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Бургас няма установен пациент с коронавирус и от местния щаб правят всичко възможно това са остане така.  

На първо място пътниците, които идват от рискови градове като София, Плевен, Габрово и Варна, са подложени на допълнителен контрол на автогарите. При една такава проверка имаше и недоволни пътници, които се наложи да обиколят целия град.

Още по темата

Автобусите спират на определени места на автогарите, а пътниците изчакват вътре, докато им бъде измерена температурата. Вземат се личните им данни и на личния им лекар, и едва тогава слизат от автобуса, предава bTV.

Общинските служители от затворените културни институции дежурят на горещи телефонни линии. Доставя се храна и лекарства по домовете на възрастните хора, за да не излизат навън.

Общинското предприятие за хора с увреждания шие предпазни маски. В момента се установяват всички свободни количества в града от санитарни маски и дезинфектиращи материали, така че хората да знаят от къде могат да си ги купят.

Млечната кухня доставя безплатно храната за малките деца до домовете.

Бизнесът също подава ръка в тази критична ситуация – с предоставяне на безплатна хотелска стая за медицински персонал, както и за диагностицирани с коронавирус

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.