Ситуацията на учениците – трудна, но има начин да се навакса

Да се справим първо с кризата, зове проф. Даниел Вълчев
16 мар 2020 11:45, Красимир Ангелов
17
Ситуацията на учениците – трудна, но има начин да се навакса
Снимка: БГНЕС

Не знаем колко ще продължи тази ситуация и затова никой не знае какво ще се случи със студентите и учениците. В момента има голямо изоставане и не се знае какво ще стане с кандидатстудентската кампания, нито какво ще стане с матурите, призна бившият просветен министър проф. Даниел Вълчев, който е декан на юридическия факултет на Софийския университет пред bTV.

Още по темата
Според него правителството и другите институции трябва да кажат, че каквото и да се случи, родителите и децата трябва да бъдат спокойни.

"Винаги има начин да се компенсира учебното съдържание, в крайна сметка българската ваканция е най-дългата в света, така че има много възможности", посочи Вълчев.

Да се справим първо с кризата, а след това с последиците, призова бившият образователен министър. "Дайте да се справим с кризата с общи усилия, а след това ще говорим дали някой е фалирал", призова проф. Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трольо с трийсетте акаунта, като раздаваш щедро акъл наляво и надясно, нищо чудно и да ти е останал малко за материала до 10 клас. Пробвай да поработиш с детето, кой знае, може и да ти хареса - така или иначе никога не си опитвал, нищо чудно да ти се види по-интересно от собствените си ялови напъни за мултиплициране на скудоумието ти в мрежата.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-спрелите ученици с най-дългата ваканция. После що не съм внасял пенсионни осигуровки. Кой бе, тия ли ще правят икономика? Дето учат сега? Чакай, че ще счупя някое ребро от смях.
12
1
 
6
 
! Отговори
Прекратете матурите преди 4 години
Който иска да учи след 12 клас да се яви на приемен изпит. За 7 клас - същото, при е за гимназия. Останалото аут. Няма нужда да изпитвате много пъти тези, които и без друго не желаят да учат.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ситуацията на учениците е най-лека.Нищо няма да стане,защото има доста варианти за изоставането с материалите.Важното е вируса да си отиде.Основния страх на чиновниците е,че трябва известно време след вируса да работят извънредно,а те не са свиккали да се потят.Това е ,което ги тормози.
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз не разбирам за какво им е лятна ваканция въобще? Едно време имаше лятна ваканция, че да ходят лятото на бригади, да подкрепят соца. Или да я махнат, или да я преместят зимата тая ваканция - да се спести от отопление и да няма постоянни "дървени" и "грипни" ваканции.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Матурите за 10 клас могат да отпаднат, и без това са безмислени и не дават нищо на децата! А другите матури да ги подсигурят с уроци по БНТ2, тъкмо ще оеднаквят изискванията и няма богатите дечица с частните уроци да знаят повече от другите, които нямат пари за уроци.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се навакса. Знаем как. Досега поввечето ученици излизаха от училище функционално неграмотни. Сега ще излизат тотално неграмотни. Българските диплоомми да ги правят вече от мека хартия, че да имат поне една функция...
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние вече учим дистанционно! Децата се справят в крачка. Не пропускаме нищо и подчертавам че сме държавно училище! Всеки помага както може. Важно е да не изоставаме. Каквото не е взето през този срок може да се разхвърли и за следващата година. Не е болка за умиране! Важно е да се справим с вируса и да не позволим разнасянето му!
6
9
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ЩЕ СЕ НАМАЛИ ЛЯТНАТА ВАКАНЦИЯ И ЩЕ СЕ КОМПЕНСИРА ЗАГУБЕНОТО. ПРАВ Е, ЧЕ БЪЛГАРИЯ СА С НАЙ-ДЪЛГИ УЧЕНИЧЕСКИ ВАКАНЦИИ. СТИГА СА РЕВАЛИ ЯВНО НИТО НА УЧЕНИЦИ, НИТО НА УЧИТЕЛИ ИМ СЕ ХОДИ НА УЧИЛИЩЕ. АМА КОГА СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ЗАПЛАТИТЕ ИМ ЕЛА ДА ВИДИШ НАЙ-НАТОВАРЕНИТЕ.
5
2
 
9
 
! Отговори
! преди 4 години
Матурите за тази година трябва да отпаднат!
4
1
 
13
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Браво бе. Веднага за Ваканцията става дума! Що? Защото и тоя и тия преди и след него не си свършиха работата а само бяха на яслата. Плюем на всички ви с чиста съвест.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В средното образование се похарчиха огромни средства за мултимедии, информационни технологии, дигитализирани учебни пособия. Всичко най-вече за показност. Технологиите за дистанционно обучение не са мислени насериозно. Освен това българските ученици в болшинството си нямат умения за самостоятелно усвояване на нови знания, защото просто им се изискват други умения.Преди два дена пред мен на улицата един младеж обяснява на девойка, че всеки, който не умее, да преписва, трябва да бъде санкциониран
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той начина е ясен. Ще орежат ваканцията.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабиното детенце,се появи.Разведри малко обстановката.Ех ,стахановскибоиец! Що седенки изкара,не е истина.Цяло даскало се събра от гори и паланки,да го моли за да има образование.Но псевдо дукесат нерачи.След ученика и парите.Днес и чукчи дасложиш и той ще завърши висше,без даотваря учебник.Бабино сър.