Радикални мерки: Гешев иска незабавна карантина за Банско

Да минимизираме щетите, зове главният прокурор
Обновена: 17 мар 2020 15:21 | 17 мар 2020 15:05,
188
Радикални мерки: Гешев иска незабавна карантина за Банско
Снимка: БГНЕС

Банско да бъде поставено незабавно под карантина, призова главният прокурор Иван Гешев.

"Трябва да се вземат много по-радикални мерки", призова обвинител №1.

"Да минимизираме щетите, защото щети ще има", каза още той. Според главния прокурор радикални решения са нужни, колкото и крайни да изглеждат в момента.

Още по темата

"За мен е крайно наложително незабавно да се постави под карантина град Банско", заяви главният прокурор.

"Меко казано сме в извънредна ситуация. Да се вземат твърди, адекватни и навременни мерки. Сега, веднага, утре ще е късно", настоя главният прокурор.

Според Гешев държавата няма как да спре разпространението на коронавируса, но трябва да премине в режим "почти на военно положение".

Той призова управляващите да направят всичко възможно държавата да произвежда сама за себе си стоки от първа необходимост.

"Негативните сценарии в Европа вероятно ще се развият и при нас", каза Гешев.

Той призова да се ограничат дейности, без които може да се живее -  пътувания, почивки, екскурзии с автобуси.

"Това са неща, които не са адекватни към момента. Няма как обаче да спре да работи държавата. Нека действаме като колектив, а не като изплашени индивиди", каза още Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
11
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
С хора като Бойко,Гешев и Мутафчийски,България ще пребъде!Големи хора,големи дела!Истински държавници!
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато в държавата има достатъчно пяна и ножчета за бръснене на глава няма страшно. Ще има кой да ни респектира от телевизора.
130
1
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До мнениеБелене сега е затвор бе,кое му е отвореното?:):):):)
129
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-129, а той,как ще се движи сам и с каскет,нали му трябва охрана.
128
2
 
9
 
! Отговори
примитивни форми преди 4 години
Кой от двата вируса е по-опасен - Гешев или COVID19 ?
127
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак след дъжд качулка мерки. Когато заразени от Банско са стигнали чак до Троян...Всичката ви е такава. И със спирането на полетите закъсняхте, и с принудителната карантина закъсняхте. А с наказване на нарушителите пък съвсем. Ама нали е най-важно да си вдигаме гласоподавателите като си прибираме хората от заразените държави без да предприемем каквито и да било превантивни действия навреме...
126
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев е абсолютно прав! Незабавно да се въведе военно положение. По улицата може да се движат хора само поединично. Както, и не без основателна причина. Много хора са крайно самонадеяни и разнасят заразата. Крайно време е докторите да обяснят, че и младите хора умират от тази зараза, макар и в по-малки количества. Сега учениците са по улиците, а те са основни заразопреносители. Ако възстановят училището България "ще гръмне".
125
1
 
11
 
! Отговори
До Супер най после преди 4 години
А г-н Главният прокурор що вместо евтин пиар със затварянето на аптеки за лекарства без рецепти при положение, че достъпът до кабинетите в ДКЦ-тата е силно ограничен за гражданя и да привика светините от патриаршията за спявка относно гениалната им идея миряните да се бутат на опашка и под покрив за правото да лижат обща лъжица; да провери от чии склад спрения на границата турски тир е натоварил 250 хил маски; кои болен мозък пусна търга за продажба на мед.оборудване от резерва само преди дни...
124
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хотел Берлин в Бояна няма ли да затвори?
123
1
 
1
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Остров Белене е отворен. Лятото е страхотно, просто невероятно. Природа, тишина, диви животни, вода, вода и в изобилие от комари.Комарите са толкова големи, че на хората в околностите им не останаха цигли - те всичко премахната, само и само да влязат в къщи и да смучат кръвчица. Удоволствията са големи, неповторими. Остават за цял, при условие, някои оцелее там.Всеки които се бунтува, да няма прошка, качва се на влака и директно за остров Белене.
122
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ако тези думи бяха изречени от Първия партиен и държавен ръководител Румен Коремното, *** щяха да вият като флексове от радост!Нали така другари!:P
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека действаме като колективКОЛЕКТИВНО ЩЕ ТЕ НАВРЕМ В НЯКОЯ КИЛИЯ МИ СЕ СТРУВА...ЩЕ РИСКУВАМЕ ЕДНО СТРУПВАНЕ НА МАСИ
120
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва прокурор с автомат на всяко кръстовище. Нека види света какво значи прокурорска държава. Досега са известни всякакви форми на държавно управление - президентски, парламентарни, монархии, ама прокурорска държава още не е имало. Гешев да покаже на света какво може.
119
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като какъв Гешев се вре навсякъде и дава акъл? Работата на прокурора (дори и на главния) е да повдига обвинения в съда по НПК. Няма право на законодателна инициатива, политически изказвания и намеса в изпълнителната власт.
118
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕШЕВ КЪВ СИ ТИ БЕ
117
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"почти на военно положение".ОСТАВКААААА
116
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Фандъка как обърна плочата и призовава много да не се ползва градския,а с коли да се влиза в центъра.Ти да видиш?!Как една микроскопична клетка вирус може да накара хората да говорят на обратно.Просто невероятно!Махна и синя и зелена зона.
115
1
 
7
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Заразата тръгна от хотелите (Банско, Пампорово, ...).Идва лято и голяма част от хората ще поемат към морето. Представете си, тогава какъв вирус ще върлува; как хората ще *** като мухи ...Стига с тези неща, стига.Стойте си в къщи. Стойте в село Люлюн, Младост-20, Дружба 12, надежда -14, Манастирски ливади - 9 .....Ей, ние от село искаме и да живеем!
114
5
 
2
 
! Отговори
нтжневотж преди 4 години
стига се панирате де , досега има само 2 *** починали ! вируса ще умре скоро ! вервайте само в природните закони - медиите ви психясват и държат в подчинение, докато мафията вилнее и пак прибира милиони на ваш гръб
113
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев кога ще повдигне обвинение на учените от БАН, за това, че още не са произвели ваксина срещу вируса. Да ги обвини в безстопанственост например, да сметне, че държавата е загубила половин милиард евро от непроизвеждането на ваксината.