Стикери "карантина" във Варна за контактни със заразения мъж

Портних: Абсурдни са претенциите за ограничаване на свободи
16
Стикери "карантина" във Варна за контактни със заразения мъж
Снимка: БГНЕС

Вече са установени всички контактни със заразения с коронавирус 47-годишен мъж от Варна, който е в добро състояние. Това съобщи д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ в морския град. Михайлова уточни, че всички са предупредени. Предстои на домовете им да бъдат сложени стикери "карантина".

Още по темата
В момента стикерите се изработват и ще бъдат съгласувани с Националния щаб, след което ще бъдат сложени по домовете на изолираните хора, коментира за "24 часа" кметът на Варна Иван Портних.

Според него това е начинът да бъдат предпазени съседите на карантинираните варненци. За това дали се спазва забраната, ще следят периодично екипи на здравната инспекция.

"В ситуацията, в която се намираме, е абсурдно да има претенции за ограничаване на личните свободи", каза той по повод мненията на граждани, че по този начин се нарушават права.

Става дума за спасяването на човешки животи, категоричен беше Портних. Той отново призова хората към лична отговорност и социална изолация.

Кметът информира, че скоро в аптеките на града ще има достатъчно маски и ръкавици и призова хората да не се презапасяват с продукти. По време на заседанието на щаба са приети поредица от мерки, свързани със засилване на дезинфекцията и спазването на хигиената в магазините, и недопускане на струпване на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
едно време преди 4 години
Едно време, преди Демокрацията бях сложил надпис на плажа:Студент 2 курс, с добър успех, амбициозен, уверен в себе си, находчив, поради което търси младо момиче с приятелство и евентуално брак, семейство.Млади жени без добри намерения, да не се спират.Материално осигурен.Нямам намерение да пия по 20-30 кафета на ден; напълно Ви разбирам, че Вие приятно с мен, но не желая нито на Вашето,нито моето време да си губим ...В очакване на едно истинско приятелство!Цветомир Каменополски
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
едно време като имаше шарка слагаха бележки по домовете...нищо кой знае какво.
10
1
 
5
 
! Отговори
Карантия преди 4 години
Парцалени маски с надпис: "аз съм ***", и стикери за залепване на челото - много ***!
9
5
 
8
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Намирам се в Германия! Тук започва да им кипва от тия мерки.От една страна има хора,които не могат да смогнат с работата от друга някои трябва да си седят вкъщи.Тук хора с далеч по малки финансови проблеми,вече се чудят как ще плащат сметките в бъдеще.Уверявам ви,че пак германци,французи,испанци ще се покажат,като общество,а нас ще ни лепят лепнки ЗАРАЗЕН!
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е почнал Потних - направо и "еврейски" звезди да поръчва. Като гледам държавата ни и в частност оная грешка на природата гешев, май това е следващата стъпка за справяне с кризата. Важно е да има виновен!
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По 100 лева за стикер. Гарантирано от ГЕРБ.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една от превантивните мерки срещу разпространението И усложненията на коронавируса е редовен прием на разхлабително! 100% от заразените остават на адреса на първия прием, и до 98% намаляват кашлицата!!!
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей като ви гледам какви разбирачи сте. Чак се плаша. То бива *** народ, но вие освен прости се правите, че разбирате от всичко. GDPR не се отнася за случаите когато става въпрос за опасност към живота и здравето. Как ще лепиш лепенки с хартия, която се продава на всеки ъгъл. Нали всеки може да си напечата лепенка и да ги разлепи из целия квартал.
4
3
 
18
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
СТИКЕРИТЕ ПО КОЯ ЕВРОПРОГРАМА СА ДА КАНДИДАСВАМЕ И НИЕ
3
3
 
9
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Стикерите колко ще ни ги таксуват - пестин хилки секи ли? Накрая да не стане така, че "изработка на стикери = метро от Базел до Вадуц" ама те щото са лъскави, рзбирш ли!
2
3
 
16
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
За какви ли няма да точат пари наглите престъпници, управляващи Утопия! Дори за изработване на стикери! Които щели да се одобряват от щаба! Майко мила!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В момента стикерите се изработват" - отнема 10 минути да се отскочи до най-близката книжарница, да се закупи самозалепваща хартия, да се постави в принтера, да се напише текста на word или paint и да се принтира. Марди!