Задържаха автобус с хиляди маски и антибактериален гел

Рейсът с румънска регистрация е бил управляван от турчин
17 мар 2020 17:30,
33
Задържаха автобус с хиляди маски и антибактериален гел
Снимка: БГНЕС

26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с антибактериален гел са задържани на Митнически пункт „Капитан Андреево", съобщават от Агенция „Митници”. Това е станало при проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници.

Още по темата


Автобусът с румънска регистрация
е пристигнал на МП „Капитан Андреево" на 16 март около 15:45 часа, управляван от турски гражданин. Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране.

При проверка обаче в багажното отделение са открити недекларирани 70 кашона с антибактериален гел (13 440 опаковки по 50 милилитра и 3840 опаковки по 250 милилитра), както и 525 кутии с 26 250 броя защитни медицински маски. Установено е, че контрабандно пренасяните стоки са собственост на един от пътниците в автобуса - румънски гражданин с инициали А.D. Съставен му е акт за административно нарушение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Ддд преди 4 години
Конфискуване и в болниците, които имат нужда. А на господина от Великобритания, поздравления, че се е загрижил за служителите си, но и да не забравяме, че там проблема се неглижира. Приели са някаква тяхна линия на поведение, сякаш живеят на друга планета. Та по спокойно. В цяла Европа защитните средства са кът. Осигурете медиците. Другите да спазват стриктно мерките за сигурност. Успех
23
1
 
5
 
! Отговори
Фпти преди 4 години
Ежедневно се събираъ група 8 пенсионери при забележка да са си удома скачат на бой ,много е зле сируацията тия 30 години свободно падане забравихме кога да си отворим парашута ,явно на никой не му пука .България се превърна в една голяма психиатрия
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бих желал дори, и щерка на Султана, във устните ми щом гори, целувката на КАШЛЯЩАТА АНА!
21
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно ли? Айде и моите маски, които си поръчах сумарно 200 маски със сменяеми филтри и 5000 филтъра да ги спрете, а??? Някой решил да ВНЕСЕ маски у нас, те ги взели. Айде да ви видя моите как ще вземете. Вече 50 с 2000 филтъра имам, защото имам служители, които трябва да предпазя, а тука няма и една. Нещacтници! И дезинфектанти има във Великобритания, и маски, и ръкавици и всичко може човек да си купи в неограничени количества. А тука няма нищо. Смешници жалки.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги конфискуват и да ги пращат на лекарите. А то минали само с административен акт.
19
4
 
1
 
! Отговори
Куче влачи преди 4 години
А кой е карал автобуса, гела или някоя от маските?
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перфектно . Таман ни трябват
17
1
 
17
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Държавата като не осигури на нормални цени предпазни средства на дори медицински работници...... То в момента Турция произвежда и помага на Гърция и на България.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък търсех инфо за младите жертви на вируса и намерих един 54 годишен само? Може ли линк към по-млади жертви, където да са описани и предходните им заболявания?Ще се научиш, като се научиш да правиш разлика между инфо и научна публикация.
15
4
 
14
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"А къде е държавата,да подсигури,тези маски и гелове,ако я имаше,сега за контрабанда,нямаше да говорим."Вируса да не е като откриване на 5 километра,участък от продънена ,новопостроена магистрала
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До корона-20Да не станеш клиент на Гешев за разпространяването на фалшиви новини?Преди да пльоснеш такава глупост, пиши, че е лично мнение, да не вземеш да загазиш. Щото ако те понатиснат малко, ще стигнат до тоя, дето ти диктува какво да пишеш.
13
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
А къде е държавата,да подсигури,тези маски и гелове,ако я имаше,сега за контрабанда,нямаше да говорим.
12
2
 
7
 
! Отговори
корона-20 преди 4 години
Една жена го каза на опашката на кауфланд, а пък тя го чула от зетя който бил по испания.....не съм го чел....изгонихаме от работа и съм цял ден по форумите
11
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Спряха ви от работа, други от училище.Пишете по цял ден ,пишете ! Добре ще да е и по някоя книжка от време на време да почетете
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това пък къде го прочете, че влиза през нокът или пъпка, дай научна публикация да видим и ние, линк?"Аз пък търсех инфо за младите жертви на вируса и намерих един 54 годишен само? Може ли линк към по-млади жертви, където да са описани и предходните им заболявания?
9
1
 
5
 
! Отговори
До корона 20 преди 4 години
Това пък къде го прочете, че влиза през нокът или пъпка, дай научна публикация да видим и ние, линк?Корона вируса използва рецептори ACE2, и влиза през устата, носа или покрай очите. Какво е ACE2 виж в гоогле.
8
13
 
8
 
! Отговори
корона-20 преди 4 години
Много са ми смешни с тез маски .......ко спират на дедо чорапите....сложил маска, а очите не защитени.....Кораната влиза къде имаш кухина...поднокти,пъпка, цирей ,рана, иии така нататък
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми първо внесоха от Турция маски, сега ги изнасят. Важното е да се въртят едни пари.
6
4
 
15
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Ей, тия Калинки от Агенция "Митница" не се научиха на политика в полза на държавата! Трайте си, бе, кре*ени! И прибирайте маските в полза на държавата. Като се хвалите, сега контрабандистите ще минават по други канали!
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата които струваха стотинки вчера са контрабанда днес.