Предлагат туроператорите да дават ваучери за пътуване до 2 г.

Ще се реагира месец за месец, поясни министърът
19 мар 2020 11:00, Анисия Иванова
20
Предлагат туроператорите да дават ваучери за пътуване до 2 г.
Снимка: БГНЕС

Предлагаме да има възможност туроператорът да издава ваучери за бъдещо пътуване със срок до 24 месеца. Предлагаме също, докато трае извънредното положение у нас, 14-дневният срок за възстановяване на сумите за отменено пътуване да не действа, защото в противен случай има реална опасност голяма част от туроператорите да фалират, предложи министър Николина Ангелкова, цитирана от МТ.

Предлагаме също и отложено плащане по споразумение между туроператора и пътуващия. Ваучерите до 24 месеца за отсрочка на пътуването са предложени, за да може да има обективност и разбиране между туроператора и клиента.

Ангелкова съобщи, че ведомството разработва програма за кризисна рекламна стратегия. В момента пренастройваме стратегията за онлайн реклама, както и механизма за насърчаване на организирания туризъм, за да ги преструктурираме.

Вярвам, че с обединени усили ще успеем да продължим напред, поясни тя.

Много е странно и трудно да го изрека аз, но наистина апелирам да не се пътува, каза министърът на туризма и призова българските граждани, които искат да пътуват в чужбина, да не го правят в този момент. В непрекъсната връзка сме с туроператорите, но да се пътува на екскурзия в този момент е безотговорно. Към днешна дата има 73-ма туристи, които трябва да се приберат от чужбина.

Ако всички сме заедно, ще можем да преодолеем кризата в туризма, подчерта Ангелкова. И на мен ми се ще да изрека, че искам всичко за туризма, но няма да е честно, защото той е хоризонтален сектор. С големите туроператори сме се договорили да се реагира месец за месец, за да няма отмяна на всички почивки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Не знам за такова чакане от 1973 до 1990. Петима мои съседи си купиха Жигули/Лада след 3-5 години чакане между 1980 и 1986 години. Аз се отказах от Ладата и за нула време си купих нова кола. Аз нямах кола и бързах, а съседите имаха и можеха да чакат за Лада.
16
0
 
0
 
! Отговори
Мототехника преди 4 години
До До 13Не знам на колко години си, но нашата вноска преседя от 73-та до 90-та април. Викнаха ни тогава - 16 сиви Самари в халето на бул Черни връх. Имам си документи.Предварително се обаждаха на някои за Вартбург или Трабант, но не сме били от тях... Така беше. Дано не става пак същото
15
0
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
С Мототехника беше по-добре. Внасяш 1500 лева и при първа доставка си купуваш колата, а не те отлагат две години, както ще е сега. Само за Лада се чакаше повече, но всичките ми познати, които чакаха за Лада си я купиха. Това за 10-те години е мит. Аз си купих моята кола през 1986 година, 12 дни след като си направих вноската.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ще се реагира месец за месец, поясни министърът"Без ясен план и без ясна визия - месец за месец, от криза в криза. Бем ти - тая някаква идея за мениджмънт има ли?
13
1
 
7
 
! Отговори
СПОРТ ТОТО преди 4 години
АНГЕЛКОВА ДА НЕ РАБОТИ ВЕЧЕ В ДЪРЖАВНАТА ЛОТАРИЯ ? КАКВИ СА ТИЯ ГЛУПОСТИ
12
2
 
4
 
! Отговори
Мототехника преди 4 години
Става като с вноските за кола преди 1989 г. - внесеш едни 1300 лева (без олихвяване) и чакаш. След 10-15 години, тЕ го и писъмцето от мототехниката, че си се класирал най-сетне! Трай, коньо, за зелена трЕва!И николинкината работа такава.Ще плащат! Първо, че си има действащ закон и второ - туроператорите имат задължителни застраховки за такива случаи. Айде не на нас, а?
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ТАЗИ СИ ПРАВИ ЕКСКУРЗИИ ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ СЕГА ДА ВРЪЩА ПАРИТЕ И ДА СИ ХОДИ
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТАНА СЪЩОТО, КАТО НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ ОТ ЛОТАРИЙНИТЕ БИЛЕТЧЕТА
9
1
 
2
 
! Отговори
Велкоме преди 4 години
По-смелите туристи могат да си пробват имунитета, и този на персонала в мутрохотелите в бг.
8
0
 
15
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Значи сега вместо пари ще ти върнат една шарена картичка по пощата на която пише, че може да отидеш на екскурзия след 2 години, като свърши епидемията. След 2 месеца фирмата фалира и ще си останеш само със картичката, а догодина същият собственик ще открие нова фирма и на екскурзия ще се ходи с пари,а не с картички.Е, на 1000 фирми може да има 1 читава да не си излъже клиентите, догодина ще броим кой е бит, кой е излъган и кой е eван :)
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая да не живее на Марс
6
0
 
10
 
! Отговори
Браво бе преди 4 години
А ако фалират след 6 месеца, тези ваучери какво ще си ги правят.Сещсм се за нещо.....
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв туризъм, какви пет лева. Няма да има туризъм. Чакат ни 20-30% безработица до лятото.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не разбрах от обърканите брътвежиПоследни ще връщат ли пари на хората, които са се записали за екскурзии от преди коронавируса?
3
1
 
10
 
! Отговори
ужас преди 4 години
А кой ще се погрижи за останалите вече без работа стотици работници и служители в хотелите,снощи минах по ул.Будапеща в София и о чудо голям пет звезден хотел тъмен затворен,а само той ли е?ужас такова бедствие не е имало до сега.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кого го предлагат на себе си ли го предлагат, абе нали сa управляващи или чакат от Брюксел покана да им наредят и да разрeшат на туроператорите. Също да разрешат на бременните бременнoстa да трае 9 месеца тревата е зелена, Брюксел оправиха ли вече астрологичното време, парниковите емисии и пребориха ли климата.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако всички сме заедно, ще можем да преодолеем кризата в туризма"Айде тогава всичките вие там да си съберете парите и да ги разделите на пенсионерите по равно... Всички да сме заедно...Тая е невероятно т..., няма такова парче никаде... Пак реклами и в главата, пак глупости...