Разследват лекари, обявили че починала жена е била болна от COVID-19

Досъдебното производство е за изнасяне на неверни данни
19 мар 2020 07:00,
115
Разследват лекари, обявили че починала жена е била болна от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Досъдебно производство и следствено дело е образувано срещу лекарите от МБАЛ "Св. Мина", обявили, че 84-годишна жена, която почина от пневмония, е заразена с коронавирус.

Още по темата

Това съобщи пред DarikNews директорът на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Досъдебното производство срещу двамата лекари от болницата е образувано за това, че са изнесли неверни данни чрез медиите и чрез тях са предали заблуждаващи знаци за тревога.

Припомняме, че двамата излязоха в живи включвания пред медиите и информираха, че здравното заведение няма подготовка да поеме болни от коронавирус, липсват защитни средства и оборудване, както и че част от персонала е напуснал по тази причина.

Властите се самосезирали и двамата били извикани да дадат обяснения в Икономическа полиция. Те са предупредени с протокол по Закона за МВР, а от болницата е изискана информация и предстоят разпити на още свидетели.

Следственото дело пък е за причиняване на смърт по непредпазливост, в резултат на немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.
Окръжната прокуратура под тепетата се е самосезирала за случая с 84-годишната жена, която почина на 14 март. По-рано вчера стана ясно, че по случая е назначено медицинско изследване, което е доказало, че тя не е била заразена с коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Тихо че Цецо преди 4 години
Слуша
64
0
 
3
 
! Отговори
тъжно преди 4 години
щях да съм щастлив ако тези милярди влязат наистина в помощ за нещо. Уви ще влязат в джобовете на вече оядените народо убийци !
63
3
 
5
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Лекарите, за разлика от теб, си разбират от работата. Щом казват, че е COVID, значи е това!---И това под статия, която описва точно обратния случай...Ръкопляска ли им снощи?
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казват, че някои мъже оплешивяват заради повишено ниво на тестостерона. Определено не е такъв случаят с Гешев и Ревизоро. С тези тънки гласчета приличат повече на евнуси.
61
2
 
10
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До правителствените глашатаиЩом въобще не е толкова опасно и няма нужда от паника, а се парви само, за да се свият някакви 6,5 млрд., значи няма проблем утре да напълним площада и да изметем *** от държавата? Защото, нали се сещате, че с този фашизъм, който сте подкарали, с тези арести на лекари и всички неудобни, никаква карантина няма да спре хората утре!
60
5
 
5
 
! Отговори
Lyubs преди 4 години
До анонименХайде стига спами правителствен ***! Лекарите, за разлика от теб, си разбират от работата. Щом казват, че е COVID, значи е това!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата работа изглежда все едно просто на местно ниво нещо куца при осигуряването на лекарите с необходимите предпазни средства и за това сега се дърлят що са го направили на въпрос.
58
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
КАКВО ИЗЛИЗА, ЧЕ ВСЕКИ ПРИЕТ В БОЛНИЦА СЪС СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ БИЛО ТО ИНФАРКТ, ИНСУЛТ, ОНКОБОЛЕН, ДИАБЕТ И Е ПОЧИНАЛ БЕЗ ДА ИМА КОВИД 19 ГО ОБЯВЯВАТ ЗА ЗАРАЗЕН И ТАКА БРОЯТ НА ПОЧИНАЛИТЕ РАСТЕ КОЕТО НЕ Е ВЯРНО. САМО ПАНИКА ВСЯВАТ СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО КОЕТО ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ НЕПРЕСТАННО ГО ПЛАШАТ С НЕЩО. СПРЕТЕ СЕ.
57
1
 
0
 
! Отговори
ани преди 4 години
Защо не четеш? Знаеш ли, какъв е точно случаят да коментираш?
56
3
 
6
 
! Отговори
Gost преди 4 години
Ами управляващите са трагично смешни! Какво означава " починалите са имали предишни заболявания"? Имали са ама са се гътнали като са пипнали корона вирус! Ми то половината 40+ хора са на хапчета за високо кръвно. Моля държавата да смята, колко потенциални жертви има! В Пловдив има голямо количество Италианци и доста гастъри, отделно че автобусите, които извозват израелците и други почиващи по банско и Пампорово сигурно са пловдивски! Защо Пловдив няма лаборатория за тест на Корона?
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спирам да казвам че бандата плешивци начело с магнолията са много умни, за да не ме обвинят в разпространението на фалшиви новини. Затова само домус ага суджук глигань тв и всичко ще е наред.
54
0
 
2
 
! Отговори
ЗзЗ преди 4 години
До 97Отново, в случай че имаш някакво затруднение при четенето на текст, нека ти разясня- в момента има 450 жертви за един ден в един район на Италия (а не цялата страна). Понеже твърдиш че вирусът не бил нищо особено те поставих в ситуацията да си представиш какво ще е да умрат същия номер хора в една зона от друг проблем, който може да бъде решен от обществото - в конкретния случай - катастрофи. Не, за мен не е нормално хора да умират заради лоши навици и управление.
53
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките хора от гр. Банско! Несправедливост е това, което се случва с тях! Прекалено е!
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗзЗПри това положение Веднага да назначат теб, всезнайко.
51
0
 
7
 
! Отговори
ЗзЗ преди 4 години
До 93В случай че имаш някакво затруднение при четенето на текст, нека ти разясня - още от първия ми коментар твърдя че да умират хора от проблем който обществото може да реши в грешно и лошо. Видя се на практика че единствения начин да се реши този проблем е карантината. Ти си този дето се оплаква от нея, не аз. Китай я наложиха и ограничиха вируса, а смъртността е 3%. В Италия се забавиха, а след това я приложиха неефективно - сега имат близо 8% смъртност и продължава да расте.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗзЗНе, но за теб може би е добре. Що за болни представи имаш? Или ти се иска всеки ден по 450 души в София да загинат в автомобилни пътнотранспортно произшествия и злополуки, или да починат и умрат от болести , зарази и др? Не те ли е срам? Та и до днешна дата , въпреки скапания китайски Ухански вирус , няма толкова жертви, починали от китайския вирус ( 450 души на ден, според твоето мнение) на ден в София и в цяла България. Много ти се иска всеобща и всекидневна смърт на хората
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се заядеш с лекар,все едно да сезаядеш с мутра.Излишно напъване.Друга тема е че,докторите станаха мутри ,спрямо болен човек,с идеята даму продадат карантията.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
докато Мутафчиев не каже че си умрял от ковид значи си урмял от инсулт пневмония или ....
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗзЗНе, но за теб може би е добре. Що за болни представи имаш? Или ти се иска всеки ден по 450 души в София да загинат в автомобилни пътнотранспортно произшествия и злополуки? Не те ли е срам?
46
1
 
2
 
! Отговори
ЗзЗ преди 4 години
До 90"Представям си...." - и като си представи, кажи какво мислиш по въпроса. Според теб да умрат 450 човека от проблем, който може да бъде премахнат е добре?