Роми от Пазарджик се опълчват на полицията, струпват се пред банка

Вкарани са в ареста, съставени са им актове
19 мар 2020 19:12,
118
Роми от Пазарджик се опълчват на полицията, струпват се пред банка
Снимка: Павел Гълъбов/dnes.bg

Трима души от пазарджишкия ромски квартал „Изток” са задържани от полицейски служители заради неизпълнение на техни разпореждания, съобщиха от полицията.

Още по темата

Случката се разиграла на централния булевард пред банка, където имало струпване на хора. Автопатрул, изпълнявайки активен контрол за спазване на меките за ограничаване на епидемията от коронавирус, забелязал струпването на много хора пред сградата на банковата институция.

Униформените започнали по високоговорителя на служебния автомобил да разпореждат на гражданите на се струпват на едно място, както и да се разредят на безопасно разстояние.

Въпреки това няколко от чакащите демонстративно неглижирали опитите на униформените да въведат ред, като продължили да се скупчват към останалите. Полицаите реагирали незабавно, извършили проверка на три от лицата, които се оказали братя, както и 29-годишната жена.

Установено е, че единият от мъжете и жената са били до скоро под карантина, но тя е изтекла преди 3 дни. На тримата са съставени актове за неизпълнение на полицейските разпореждания.

Те са задържани в ареста. Дейностите по контрол над пребиваването на граждани на обществени места е недопускане струпването на много хора продължават на територията на цялата област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Улиците остаха затворени за българите,само едици излизат набързо до бакалиятя и озъртайки се бързат да се върнат по домовете си!------- Вие сами се затваряте, заради собствената си глу пост. Заради глу постта и страха си, ще получите такъв фашизъм, че ще се молите да не сте се раждали. Спрете тази идио тия, прекратете произвола на свинете, които се окопават във властта, докато не е станало късно!
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някои продължават да си мислят, че са над закона в тази кризисна ситуация, съмнявам се, че партии и полиция ще ги защитят.--------Няма закон, който забранява събранията на хората и не може да има, защото тогава трябва да се отмени Конституцията. Свободното и мирно събиране на хора е основно и неотменимо човешко право. Просто използват ромите, за да наплашат и българите.
53
6
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Забранана за събиране на хората е противоконституционна. Най-малко кметът има право да въвежда такава забрана, а полицаите изпълняват престъпна заповед.
52
1
 
19
 
! Отговори
eve1 преди 4 години
В същия този град бях свидетел преди години как роми се бяха събрали да протестират за нещо пред общината,при появата на 4 конни полицаи в пълно бойно снаражение на площада само за секунди остана килим от чехли и джапанки.Само много малко им трябва да спазват правилата.
51
0
 
22
 
! Отговори
Влади до 57 преди 4 години
Само като информация: точно срещу имамите от този квартал в Пазарджик е делото за радикален ислям, с идеята да избиват ***, т.е. нас българите. А колкото до правоимащ и старчески дом - братчедитв много рядко доживяват дълбока старист вследствие на лоша хигиена, пиянство и въобще неправилен начин на живот.
50
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Влади.най напред си платете данъците .помощи получавате вие ромите имено в пазарджик си плащат данъци и битови услуги в ромската махала има на всяка къща ток мислете си вие ромите в пазарджик са старци и деца и болни пенсионери децата им са в германия и франция и англия тях ги подържат децата им а вие ваще родители ги настанявате в старчески дом я ми кажете къде има ром в старчески дом аз не ги защитавам с стях работя в москва. в москва няма разлика ром турчин или бг всички сме български гр
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчакайте, да се снабдят с оръжие повечето и ше видите тогава ...
48
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време не правеха така,слушаха и бачкаха.....що ли.........
47
1
 
12
 
! Отговори
Тупалуп Патакютов преди 4 години
До От ГабровоЗнаете какво да правите.Ако някои продължават да си мислят, че са над закона в тази кризисна ситуация, съмнявам се, че партии и полиция ще ги защитят. Това би означавало да забранят на всички не-команчи да защитават здравето и живота си. Едва ли ще предприемат такава неразумна постъпка.Който не ще да се съобразява с извънредните правила, съветвайте го така, че да има ефект!
46
0
 
16
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До АнонименДа се образоват и цивилизоват, ако не да се прилага лекарството на Андрей Ляпчев - со кротсе со благо со марко кютек.
45
0
 
49
 
! Отговори
Влади преди 4 години
Не ги пипайте, те са правоимащи! Още щом оня ден ББ каза, че пари ще се дават с предимство на хора, които се борят с вируса - медици, полицаи, правоимащите се почувстваха застрашени, зер може да им спрат държавната рента и затова сега са опашките за мангизи. Правоимащите си знаят правата, ние да му мислим, как ще оцеляваме и ще работим за техните помощи.
44
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мислете за махалите. Обитателите им са предимно млади, ще си образуват естествен имунитет. Да му мислим ние, с гайдите.
43
0
 
60
 
! Отговори
Край преди 4 години
Съставени са им актове. Актове?!? Акт на ром - това е нула, нищо, зеро. Повече може да ги уплаши ако извадите гребенче да ги срешите.
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бате, бате,аз съ дазинквицирвам и жинътъ и дицътъ
41
0
 
44
 
! Отговори
Ко ко преди 4 години
Тези от какво се оплакват.Да не им се дават социални помощи.Работниците които остават без работа какво ще вземат?
40
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кво ги пълните арестите с тия бе? Сега 1 година не може да се дезинфекциращ там
39
2
 
37
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Ако пламнат махалите ще е най лошия сценарий, тъйче да се предприеме необходимото че всичко ще е напразно което дрънкат по телевизията.
38
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да се образоват , може Много примери има по света
37
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водни оръдия,гумени коршуми,после.... и ще се приберат
36
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре пак ще се обадя в общината , уж казаха че ще пратят инспектори да видят в магазина защо не пускат хора без маски Ако не се реши въпроса смята да се обадя на журналисти по телевизиите и пресата да осветят случая Някой примитивен собственик се уплашил и решил да не пуска вътре хора без маски и обрича хората на глад в това трудно време