Затвориха "Калотина" и "Връшка чука" за леки коли и автобуси

Интензивен трафик на границата с Турция на товарни автомобили
Обновена: 19 мар 2020 15:51 | 19 мар 2020 15:51, Елка Василева
3
Затвориха "Калотина" и "Връшка чука" за леки коли и автобуси
Снимка: архив, БГНЕС

От 15 часа днес на граничните контролно-пропускателни пунктове „Калотина“ и „Връшка чука“ се преустановява пропускането на всички пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки, съобщи МВР.

На двата пункта се пропускат само товарни автомобили, като транзитно преминаващите ще бъдат съпровождани от полицейски патрул до напускане на страната.

Преустановено е преминаването на хора и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП „Олтоманци“, ГКПП „Стразимировци“ и ГКПП "Брегово".

По информация към 14 ч. на границата с Република Сърбия трафикът на ГКПП „Калотина“ е интензивен за товарни автомобили на вход.

На границата с Република Турция на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. От  19 март за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси. Пропускат се само турски граждани. Пропускат се и товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" в двете посоки.

На границата с Република Северна Македония на влизане в страната не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП Гюешево.

На излизане от Република Северна Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП "Гюешево" - ГКПП "Деве баир". Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки.

На границата с Румъния на ГКПП "Видин-Дунав мост",  ГКПП  "Русе-Дунав мост" и на ГКПП "Дуранкулак" трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. На ГКПП "Силистра" трафикът е нормален. От 19 март се възстановява преминаването само на товарни автомобили през ГКПП "Оряхово - Бекет"..

От  14 март румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: КалотинаГКПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМ преди 4 години
До АнонименКолко време ви трябваше беее...там горе -заповед,извежда се ,подпис ,печат и се изпълнява.точка!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-после им дойде акъла.Дано да не е късно.