Строгите мерки за пазаруване: Спазват ли се?

Пред магазините има охрана, влиза по един човек
21 мар 2020 18:28, Петя Славова
34

Новите по-строги мерки срещу коронавируса вече влязоха в сила. Забраняват се разходките в парка и игрите на детските и спортните площадки. На собствениците на кучета ще се позволява да разхождат домашните си любимци, но без да има струпвания.

Малко след 8 часа пред повечето магазини и аптеки в столицата се извиха опашки. Засега не се изисква удостоверяване на възрастта с лична карта.

"Има охрана на магазина, влиза по един човек, спазваме разстоянието между хората, така че всичко е наред. Как ще сме спокойни, нали виждаме ситуацията каква е не може човек да е спокоен", каза една от пазаруващите пред Bulgaria ON AIR.

Тълкуването на заповедта обаче за някои означава, че забраната за пазаруване сутрин за хората под 60 години, не означава, че пенсионерите не могат да пазаруват и след тези часове.

От 8:30 до 10 нямат право младите да влизат, това не означават, че възрастните след това нямат право да пазаруват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Този който ходи късно - не отива рано. Старите хора са бавни и за да сгигнат до магазина в 8:30 трябва да тръгнат от дома си в 6:00. А за да тръгнат в 6:00 - трябва да станат в 3:30 сутринта. А докато се приберат от магазина - ще стане 12:30. Значи от 3:30 до 12:30 ще са на крак - как си представяш един 85 годишен старец да издържи?! *** , и на теб един ден ще ти дойде до главата тогаз ще те питам. Стсрите хора не могат да бъдат подлагани на такъв режим и дресура.
29
0
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 4 години
То остава старите хора да отстъпват местата си на младите и децата в градския транспорт. Що не?!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми колкото да ви е чудно, има хора които нямат деца
27
0
 
3
 
! Отговори
@к.23 преди 4 години
До АнонименТеб катър или магаре ли те е правило заедно с магарица? Личи си, културното и умственото ти ниво са много ниски, тип "примитив".
26
2
 
8
 
! Отговори
До наглия по-долу преди 4 години
До Анонимен 23На какво отгоре реши, че твоето дете е по-заслужило от моята майка?Тя 40 години е вършила полезна работа като висококвалифициран специалист, осигурявала се е, доказала се е като почтен човек.Къде е гаранцията, че твоето дете ще стане трудолюбив човек, че коректно ще плаща данъци и че няма да напусне България щом навърши 18 г.? Е, тогава каква ми е файдата от твоето дете, та да му давам привилегии и предимства?
25
0
 
5
 
! Отговори
Нашенски бъркотии преди 4 години
И според мен, чрез тази заповед на възрастните НЕ се забранява да пазаруват след 10.30 ч.Но това трябва ясно да се каже, защото из квартала тръгна новината, че в някои магазинчета се страхуват след 10.30 ч. да обслужват възрастни, за да не бъдат глобени 5 000 лв. И ги връщат, а в магазинчето други купувачи няма!
24
0
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Проверявайте магазини и складове. Касите Дезинфекцират ли си ръцете (ръкавиците) след всеки. В търговия на едро с ХС е мазало. В големите магазини климатиците бълват.Но бих ръкопляскал на всяка продавачка. Те са на ПЪРВА ЛИНИЯ. Просто трябва контрол.
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тарикат, защото онзи пенсионер е възможно да ти е баща, майка. Затова. Ти сигурен ли си откъде си се пръкнал? Д *** и племето смотано!
22
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо пенсионерите могат да пазаруват по всяко време?Младите не сме ли хора? Знаем пенсиите какви са бавни и тромави. Трябва ли да чакаме на опашки, за да се напазаруват?Нямат ли деца ,които да им пазаруват за седмица вместо да задръстват магазините и аптеките. Най-вече лекарските кабинети са окупирани от сутрин до вечер от тах.Тежко болни деца чакат редом с пенсии по 90 г. Децата и младите трябва да са с приоритет, а възрастните облекчени и изолирани
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...от ВСИЧКИ, а не да ми казва една кокона - "Мене не ме е страх" ....
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истерията около презапасяването със стоки от големите хранителни маркети отшумяваше и когато се появи "правилото" за възрастовата граница се появиха отново горките стари хора да пазаруват с колички с атрофирани крайници, незрящи, самотни и всякакви за окайване възрастни хора. Това го виждам от първо лице като охранител в голяма търговска верига. Жал ми е за тези хора и апела ми е към управляващите - МИСЛЕТЕ И ПРЕМИСЛЯЙТЕ МЕРКИТЕ, А НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ВЕЛИКИ. Има две-три правила които трябва да се
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли Щаб за раздаване на безплатни купони за продукти. Нали не си мислите че ще има заплати и пенсии. Какво ще стане след като народа свърши парит. Икономиката умря погребана е. Един шлангажия още на тредият ден каза че сме в дефицит. А сега сигурно сме под земята. Как я мислят когато народа излезне от кошарите с ревящи деца от глад. Или Армията точно затова е подготвена и ще стреля на месо както ние от танковата бригада в Горна баня стреляхме по турчеещите се. По заповед на Добри Джуров.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Впечатления от графика 8.30/10.30 в малки магазини на известна верига в София-влизат по няколко човека при значителен брой купувачи в магазина,тотално неспазване на дистанцията при вземане на стоки от рафтовете и плащане на касите и дори блъскане между купувачите,опашки на топлата витрина поради ангажиране на продавачките да подреждат рафтове,нови охранители на възраст над 60 год. с неадекватно поведение,изчакване на зареждането с пристигнали пресни стоки за след 10.30 при полупразни витрини.
17
6
 
15
 
! Отговори
Жо преди 4 години
МРЪНКАЩИЯТ българин пак изопачава нещата.Съгласно наредбата, в магазините се пускат първоначално (според търговската площ) от 5 до 25 човека.След това, при излизане на един клиент, влиза друг. По този начин се запазва бройката на хората вътре.Толкова е просто.
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като свършат парите на хората тогава не знам как ще спрете тълпите от нямащи
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай набираха доброволци за изпитания на нова ваксина срещу вируса. Отзовали са се, и то хора, знаещи от личен опит какво е корона вирусът. Това ми говори, че има нещо нередно в постоянното тръбене за положителни проби.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
накрая всички ще се съберат на касата и ще си разменяват пари
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз съм прости и не ми е ясно, ако в магазин 1 декар има 5 или 20 души, какво се променящото си мисля че разликата е само пред входа и унижението от опашките
12
4
 
9
 
! Отговори
дърт преди 4 години
Основната маса висящи по опашките в "пенсионерските" часове са хора много под тази възраст!
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Онзи, ако в целия магазин пускат да пазарува само по един човек и тогава да влезе следващия със сигурност ще има умрели от глад. В големите вериги няма проблем да пазаруват по двадесетина души наведнаж като спазват необходимата дистанция.