В Козлодуй – маска за 25 лева, дезифектант - 38 лева

Вчера депутатите приеха мерки срещу спекулата в цените
21 мар 2020 14:50, Нели Христова
74
В Козлодуй – маска за 25 лева, дезифектант - 38 лева
Снимка: БГНЕС

Предпазна маска в град Козлодуй се продава за 25 лева, съобщава БГНЕС.

Жител на Козлодуй се натъкнал на скъпата стока, когато влязъл в аптека, за да купи предпазни средства за своите работници. Когато поискал да купи и дезифектант разбрал, че 1 литър струва 38 лева. Това му се сторило скъпо и затова взел малка разфасовка за 7 лева.

Според търговци скокът в цените е провокиран от от производители и дистрибутори, които се възползват от увеличеното търсене на определени стоки и ги доставят на завишени цени, въпреки че няма реална причина за това.

Затова гражданите очакват компетентните органи и институции да осъществяват ежедневен контрол върху цените в търговската мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 години
Това ли приеха депутатите,маската да има цена 24.80лв.къде е оня с каскета ,нали щеше да бори спекулата,Г-н Президент,издайте указ,за военно положение,ще ни отървете от спекулата ,бойко и каскетов.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ракията НЕ СТАВА за дезинфекция , не е сигурна защото е около 47% . Препоръчва се етиловия алкохол да е поне 60% (като в одеколоните). Една китайка препоръчваше 75%. Нормално чистия алохол е 95%. Има и суперчист(сух) 99%. Има го и като биогориво за биокамини. Всички "купешки" дезинфектанти са от ет.алкохол + "парфюмче". Спирта е алкохол + 5% "влошител" да не става за пиене.Да не се бърка с МЕТИЛОВИЯ спирт (т.нар. "дървесен") ,който е 2 пъти по-евтин но е силно токсичен за организма.
62
4
 
2
 
! Отговори
НЯКОЙСИ преди 4 години
От маска до маска имало разлика - дрън, дрън ! Направиси маска сам, със сигурнос ще е по добра и използвай ракия (спирт) за дезинфекчция .....
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Къде има етилов спирт за 5-6лв.? По аптеките е изчерпан отдавна."По железариите и строителните - технически е но пак става. 5-6 лева беше преди "короната". Иначе етиловия алкохол е акцизна стока и държавата (би трябвало) да знае много добре къде по складовете какво има. Нали от него се правят всички "оригинални" ракии и вискита. И в резерва (уж) има. Ако имаха малко акъл досега щяха да са го раздали с водоноски на населението. Но явно им се свидят по 5 лева на калпак.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се говори за спекула, първо трябва да е ясно каква е маската и каква е била цената й преди месец, това се отнася и до дезинфектанта. Това е като при парфюмите: една е цената на одеколон Тройной, друга на BVGARI, но защо ли никой не говори за спекула.Тези дни в сайта на "24 часа" публикуваха разговори с Бойко Пенков, Калин Калинов, Асен Балтов, които заявяват как външни доставчици рекетират с високи цени не само на маските, но и на респираторите.
59
0
 
6
 
! Отговори
Как така ? преди 4 години
От маска до маска има голяма разлика. Вижте маските на народните представители в НС. Освем при тях , не съм видял обикновен човек с такава маска.Козлодуйските маски не коментирам, защото не съм ги видял. Може да са "дизаинерски ".
58
0
 
5
 
! Отговори
Бензин преди 4 години
А за спекулата с бензина Гешев ще се сети ли?
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво общо има това недоразумение закона с истинската спекула .
56
1
 
7
 
! Отговори
АЛов преди 4 години
Държавата на МАрешки, Домусчиев и Пеевски да ви е сладко
55
0
 
15
 
! Отговори
стефчо преди 4 години
на такива обекти само дезинфектация с туба бензин и кибрит през нощта!
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46Къде има етилов спирт за 5-6лв.? По аптеките е изчерпан отдавна.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
иха бай *** некадърни станал бизнесмен и това е резултата
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия от Потон бяха подгонили аптеките Масово продават разни хапчета на наркоманите без рецепта Пускат техен човек да купи нещо и после влизат с камерите Аптекарките се скриват отзад в някое помещение от страх Потон влизат зад щанда намират всякакви психотропни вещества които аптеката няма право да продава без рецепта , изхвърлят ги на улицата и ги запалват Също разбира се викат и полиция и пишат заявление за нарушенията
51
0
 
2
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 4 години
Хора , не купувайте тези измислени маски ! И то на безбожни цени .... Купете си такива , които са вечни със сменяеми и почистващи се филтри , вярно не са евтини , но за седмица се изплащат в сравнение с останалите хартиени измислици , които единствено в малка степен пазят само околните ! За справка -AVTOMATERIALI . COM , продават и необходимите консумативи . За еднократно ръкавици на добра неспекулативна цена - ГАМАТЕХ !
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте в ютюб - ''Потон '' Гражданска организация в Украйна Не чакат от полицията всичко а сами са се заели с всякакви мошеници - първо гонеха и закриваха малки магазинчета продаващи алкохол без лиценз , също и подгониха аптелите които продават на наркоманите разни хапчета без рецепта Последно са подгонили нелегалната сеч на горите им Потон означава -постоянен тонус / въздържатели от алкохол / Ние тук само мрънкаме и чакаме държавата да върши всичко
49
1
 
3
 
! Отговори
матю преди 4 години
Очудвам, се че не е толково скъпо, очаквах още по-голяма цена. Този закон за спекулата ако пък разбереш какво пише , престъпление ли е, административно ли е само Гешев ще го приложи
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дизел при Марежки - 1,68 лв дизел при люкоила - 2,13 лв това спекули ли е или дъмпинг, или може би - "конкуренция" ?
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да оставим настрана ценообразуването и дали е плод на пазарна икономика или спекула. Струва ми се, че повечето от вас (и с право) реагират първично и емоционално, защото точно в този момент ясно показваме що за стока сме като народ. Нямаш право да правиш лесни пари на гърба на човешкото нещастие, не е морално и винаги се връща! Каскет, не си давай мнението за неща извън твоята компетенция, а разнищи тия търгаши!
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е немаше ли некой да го изнесе заедно с аптеката. Добре че не ми ги е продал на мен че щеше да настане шок и ужас.
45
0
 
3
 
! Отговори
ами преди 4 години
зависи каква е маската, ако е FFP3 клас от реномирана марка, при текущото положение, бих каза е добра цена. Обаче, ако е от маските менте, дето са неефективни срещу вируси си е лудост, щото така или иначе и да я носиш все едно си без маска. А има и много FFP3 клас маски, дето не са предвидени за медицински клас и не са тествани с вируси от производителя, но тези на повечето топ марки - са тествани и за частици с размерите на вирусите. Така, че зависи...