Оплакване в Helpbook: Купих си 20 маски за почти 50 лв.

Ако видите нередност, подайте сигнал в онлайн платформата
22 мар 2020 19:00, Анисия Иванова
136
Оплакване в Helpbook: Купих си 20 маски за почти 50 лв.
Снимка: Helpbook

Предвид тревожната обстановка в страната и дефицитът на няколко групи продукти, предвидливи търговци продават медицински маски на нереално високи цени. Наш потребител се обърна към нас чрез платформата на Helpbook.info със сигнал за баснословно високите цени на еднократни маски в аптечната мрежа, отправен към Министерство на здравеопазването.

"Сигнализирам за ужасно завишени цени на еднократни маски - 2,30 лв. за бройка. Както ще видите от прикачената снимка за 20 маски дадох почти 50 лв. Маските са закупени на петък 13-ти, но тогава все още не беше обявено, че ще се вземат мерки срещу подобна спекула. Аптеката е "Детелина" на ул. "Народно хоро". По-точно може да се види на касовата бележка. Ще подам копие от сигнала и към КЗП“, пише нашият потребител.

Въпреки извънредната обстановка в страната, не трябва да забравяме и за ежедневните проблеми, с които се сблъскваме всеки ден. В район „Младост“ гражданин се натъкнал на трафопост с отворена врата и стърчащи кабели. Въпреки "домашния арест" на повечето младежи, не е изключено някоя любопитна детска ръчичка да провери какво интересно се случва в трафопоста, тъй като се намира в непосредствена близост до детска площадка, която има посетители въпреки предупрежденията

В същия район е нужно саниране на подлезите на жилищен блок, известен като "Китайската стена“. Огромни отломки мазилка падат от стените и тавана като по този начин се застрашава здравето и живота на преминаващите.

Недалеч пешеходната част пред бл. 66, бул. "Андрей Сахаров", ж.к." Младост" 1 също е в ужасно състояние. Разкъртени бордюри, отчупени плочки и разхвърляни отломки затрудняват преминаването на пешеходците. Молбата е да се предприеме ремонт, тъй като не са изключени контузии, особено в тъмната част на денонощието.

Получихме сигнал от квартал „Редута“ за наклонен пътен знак, обозначаващ път с предимство. Авторът му се опасява, че предвид състоянието му не става ясно за кой от пътищата на кръстовището се отнася.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко мъка има по тази територия.....
90
2
 
12
 
! Отговори
Х преди 4 години
Сами сте си виновни за тия цени. Още февруари се започна с изкупуването на маски. Разни личности изкупуваха маските не на брой а с кутии. Друг е въпроса че въобще не ви трябват маски. Но вие купувайте.
89
0
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Вече и китайските производители ги продават на 1 лев бройката. А Ако са произведени в България няма как да струват 10-20 ст.
88
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдете зомбита,купувайте си маски.Скоро очаквайте първите симптоми на паник атаки и параноя!
87
1
 
8
 
! Отговори
Х преди 4 години
Големи сте мислители. Стоката по програма се води 50 маски в кутия. Жената си купува 20 броя по 2,30. Друг е въпроса че едровата цена миналата година беше 10-20 СТОТИНКИ!!! Аптеката не е виновна. Просто им ги доставят с ОГРОМНИ надценки. И се радвайте че са такива цените защото иначе щяхте са се юрнете и да изкупите всички количества за 2 дена. Сега поне има налични.
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз дадох за 3 маски 46 ЕВРО. Ама немски N95 fpp2 с филтър за многократна употреба. Сега са на Unterwegs. Не се е прекарала много, а и в Нета има много предложения вкл. и маски за еднократна употреба. Въпроса е, че поради голямото търсене срока на доставка е много дълъг. Има китайси маски които ако го поръчаш сега биха дошли в средата на юни.
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Киро КюмюряВ Тубата са показали нагледно как се прави маска за 2 минути от ластик и плат,изобщо не е сложно,има и на български език,но маската на видеото на български език е дори доста по-сложна,най-бързата маска е на руски език в Тубата.А аз умея да шия,имам и машина и изобщо не ми е проблем да я направя,стига да пожелая!Бай Тошо нали ни искаше да сме мултиталанти и сме се научили на всичко,за разлика от днешните деца.
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Пич:А да,но не пише дали са 50 маски по 20 или само 20 броя от общо 50 броя
83
0
 
3
 
! Отговори
До Пич: преди 4 години
20 кутии по 50 маски са точно толкова, колкото 50 кутии по 20 маски - 1000маски.Умножението се изучава в трети клас, ако не се лъжа. Т.е. от деца на по 9-10 години.До ***: Тая статия да не е тест за интелигентност по време на карантина?
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие нещо сте объркали или тая е написала нещо грешно на бележката,не може 20 броя по 46,00,да струва 46, ако 46 х 20 е 920,ако е 4,6 х 20,тогава ще е 92,00
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХА-ХА. Пише, че е купил 20бр кутии с по 50броя маски в тях. На бележката си го пише. Фейк нюз тарикат, прави се на интересен.
80
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се нарича спекула и черноборсаджийство,имало го е по време на ВСВойна!продуктите се крият,изчезват и се проодават много скъпо,който няма пари,умира!Трябва да се пресече черноборсаджийството,а в Испания одържавиха болници!
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом такива пари са дали за маски, не ми се мисли колко са похарчили за WC хартия
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами защо не си направите сами маски у дома си?По-добре да си бяхте купили всекидневни дамски превръзки и да ги пъхате между плата на домашно приготвена от плат и ластик маска!Парче памучен плат и парче ластик струват по-евтино,изглаждате плата на пара и е готов дезинфециран,след това си правите маска!
77
3
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Всеки сам си определя цената. Естествен закон при пазарна икономика.
76
1
 
10
 
! Отговори
шмоко преди 4 години
......е по колко иска да купи маските ? .......по 2 стотинки на бройка ли !!! Аман от ревльовци вече ! Първо се пита за цената и после се плаща .
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имала пари купила! Защо се жалва чак сега?Сръчната ми жена ми уши набързо три хубави маски за мен. И без това излизам за час-два за покупки през няколко дена. Изпирам маските, изглаждам ги ютия под пара и отново са готови за ползване. Изобщо не съм търсил и няма да търся маски. И без това ушитите ги ползвам само за да внясям допълнително успокоение на хората, които ни обслужват по магазини и аптеки. И тези наши съграждани заслужават ръкопляскания всяка вечер, не по-малко отколкото лекарите
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво имали са излишни пари, дали са ги.... Ама защо трябва да показват навсякъде колко са кухи....
73
6
 
4
 
! Отговори
venix преди 4 години
Егати мародерите!
72
3
 
11
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Тая бележка с 50 броя маски по 20 не е ясно как да я четем. Или са 20 маски от кутия с 50 броя, или са 50 кутии по 20 маски. Ако е второто, цената е повече от нормална. Ако е първото е, едва ли сега е моментът да развява тази бележка. В момента хората масово купуват някакви *** за 5-10 лева бройката. Сетил се сега да си иска парите ...