Оплакване в Helpbook: Купих си 20 маски за почти 50 лв.

Ако видите нередност, подайте сигнал в онлайн платформата
22 мар 2020 19:00, Анисия Иванова
136
Оплакване в Helpbook: Купих си 20 маски за почти 50 лв.
Снимка: Helpbook

Предвид тревожната обстановка в страната и дефицитът на няколко групи продукти, предвидливи търговци продават медицински маски на нереално високи цени. Наш потребител се обърна към нас чрез платформата на Helpbook.info със сигнал за баснословно високите цени на еднократни маски в аптечната мрежа, отправен към Министерство на здравеопазването.

"Сигнализирам за ужасно завишени цени на еднократни маски - 2,30 лв. за бройка. Както ще видите от прикачената снимка за 20 маски дадох почти 50 лв. Маските са закупени на петък 13-ти, но тогава все още не беше обявено, че ще се вземат мерки срещу подобна спекула. Аптеката е "Детелина" на ул. "Народно хоро". По-точно може да се види на касовата бележка. Ще подам копие от сигнала и към КЗП“, пише нашият потребител.

Въпреки извънредната обстановка в страната, не трябва да забравяме и за ежедневните проблеми, с които се сблъскваме всеки ден. В район „Младост“ гражданин се натъкнал на трафопост с отворена врата и стърчащи кабели. Въпреки "домашния арест" на повечето младежи, не е изключено някоя любопитна детска ръчичка да провери какво интересно се случва в трафопоста, тъй като се намира в непосредствена близост до детска площадка, която има посетители въпреки предупрежденията

В същия район е нужно саниране на подлезите на жилищен блок, известен като "Китайската стена“. Огромни отломки мазилка падат от стените и тавана като по този начин се застрашава здравето и живота на преминаващите.

Недалеч пешеходната част пред бл. 66, бул. "Андрей Сахаров", ж.к." Младост" 1 също е в ужасно състояние. Разкъртени бордюри, отчупени плочки и разхвърляни отломки затрудняват преминаването на пешеходците. Молбата е да се предприеме ремонт, тъй като не са изключени контузии, особено в тъмната част на денонощието.

Получихме сигнал от квартал „Редута“ за наклонен пътен знак, обозначаващ път с предимство. Авторът му се опасява, че предвид състоянието му не става ясно за кой от пътищата на кръстовището се отнася.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
4
 
! Отговори
сега е по добре преди 4 години
какви са тея реакции. Аз продавам очила по 200 лв защитни и маска за 100 лв. Така по добре ли е?
50
1
 
14
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Или Аз нещо не ги разбирам нещата, но според бележката количеството е 20 комплекта х 50бр - 1000 бр маски
49
4
 
2
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
дойде ми видение. имам решението. ама искам патент. и 30 процента от пичалбите. значи, взимате плувна маска и шнорхела на децата, дето се пличкат с тех на мурйенциту. ръгате един тампон в щнорхела за филтър а ноздрите си запушвате с щипка за пране. порко искам и ордиче като на оня турчиляк посланика.
48
1
 
4
 
! Отговори
до бурзум преди 4 години
тея работи *** ги разправяй в Туркийето. Вируса не лети сам, а е по слюнките! Ако стоя далеч от хора и те са с маски и аз също рискът е почти нула.
47
2
 
7
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Кой те би през ръцете да ги купуваш, като са по 2.30? Малко положението е кой ми с*а в гащите?
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващият път си ги купи за 500лв.
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хленчел бил човека, абе утре като ви пуснат хляба по 50 лева парчето да не вземете да мрънкате срещу спекулантите, хахаха
44
9
 
5
 
! Отговори
маската преди 4 години
ако всички са с маски - до 14 дни вируса е аут
43
4
 
9
 
! Отговори
Помня преди 4 години
При Живков щяха да бъдат по 6 ст. като билетчето.И вирус нямаше да има ,че границите бяха заключени и вируса не може да влезе.
42
4
 
1
 
! Отговори
ейй тъпакооо преди 4 години
заразените трябва да са под карантина в болница!
41
1
 
6
 
! Отговори
факт преди 4 години
Докато има балами ще има и спекуланти....
40
1
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 27 Вируса минава там , където и въздух не минава.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците здраво ни изработиха.
38
3
 
4
 
! Отговори
Божееее преди 4 години
Еми толкова струват, тоя какво иска? По 2 стотинки?
37
3
 
11
 
! Отговори
Еййй преди 4 години
СЗО за пореден път обяви че тези маски трябва да носят само заразените лица,защо ги купувате и пълните джобовете на бандитите?
36
8
 
5
 
! Отговори
wse преди 4 години
2.3 за маска си е напълно нормално. Кво се оплаква?В момента най-евтините маски в Китай са 0.25-0.30 долара. Което е 55 стотински. Транспорт със самолет, внос (мито, ддс), печалба за вносителя, печалба за продаваща, отгоре ддс? В кой свят живеете?
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно не разбирам, някой карал ли го е тоя да даде 50 лв????насила ли саму взе.ли парите???Как така първо плащаш а после мрънкаш.мако дете ли е ??Или обикновен ***?!
34
6
 
7
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До хленчиштият, закупил маските. Някой да те е бил с прът, да ги купуваш ? Търсенето определя предлагането, и съответно и цената! Ай, честито!
33
3
 
3
 
! Отговори
Истина преди 4 години
хора, не бяхте доволни когато държавата имаше контрол и казваше всеки ще има по 5 маски, не бяхте доволни. Сега сте в демокрация и капитализъм, цената се определя от търсенето и изпадате в паника за 20 маски за 50лв .... разберете какво искате! или умирайте от глад и да започва войната!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корана вирус където съм аз там и е и той.