Оплакване в Helpbook: Купих си 20 маски за почти 50 лв.

Ако видите нередност, подайте сигнал в онлайн платформата
22 мар 2020 19:00, Анисия Иванова
136
Оплакване в Helpbook: Купих си 20 маски за почти 50 лв.
Снимка: Helpbook

Предвид тревожната обстановка в страната и дефицитът на няколко групи продукти, предвидливи търговци продават медицински маски на нереално високи цени. Наш потребител се обърна към нас чрез платформата на Helpbook.info със сигнал за баснословно високите цени на еднократни маски в аптечната мрежа, отправен към Министерство на здравеопазването.

"Сигнализирам за ужасно завишени цени на еднократни маски - 2,30 лв. за бройка. Както ще видите от прикачената снимка за 20 маски дадох почти 50 лв. Маските са закупени на петък 13-ти, но тогава все още не беше обявено, че ще се вземат мерки срещу подобна спекула. Аптеката е "Детелина" на ул. "Народно хоро". По-точно може да се види на касовата бележка. Ще подам копие от сигнала и към КЗП“, пише нашият потребител.

Въпреки извънредната обстановка в страната, не трябва да забравяме и за ежедневните проблеми, с които се сблъскваме всеки ден. В район „Младост“ гражданин се натъкнал на трафопост с отворена врата и стърчащи кабели. Въпреки "домашния арест" на повечето младежи, не е изключено някоя любопитна детска ръчичка да провери какво интересно се случва в трафопоста, тъй като се намира в непосредствена близост до детска площадка, която има посетители въпреки предупрежденията

В същия район е нужно саниране на подлезите на жилищен блок, известен като "Китайската стена“. Огромни отломки мазилка падат от стените и тавана като по този начин се застрашава здравето и живота на преминаващите.

Недалеч пешеходната част пред бл. 66, бул. "Андрей Сахаров", ж.к." Младост" 1 също е в ужасно състояние. Разкъртени бордюри, отчупени плочки и разхвърляни отломки затрудняват преминаването на пешеходците. Молбата е да се предприеме ремонт, тъй като не са изключени контузии, особено в тъмната част на денонощието.

Получихме сигнал от квартал „Редута“ за наклонен пътен знак, обозначаващ път с предимство. Авторът му се опасява, че предвид състоянието му не става ясно за кой от пътищата на кръстовището се отнася.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари