Оплакване в Helpbook: Купих си 20 маски за почти 50 лв.

Ако видите нередност, подайте сигнал в онлайн платформата
22 мар 2020 19:00, Анисия Иванова
136
Оплакване в Helpbook: Купих си 20 маски за почти 50 лв.
Снимка: Helpbook

Предвид тревожната обстановка в страната и дефицитът на няколко групи продукти, предвидливи търговци продават медицински маски на нереално високи цени. Наш потребител се обърна към нас чрез платформата на Helpbook.info със сигнал за баснословно високите цени на еднократни маски в аптечната мрежа, отправен към Министерство на здравеопазването.

"Сигнализирам за ужасно завишени цени на еднократни маски - 2,30 лв. за бройка. Както ще видите от прикачената снимка за 20 маски дадох почти 50 лв. Маските са закупени на петък 13-ти, но тогава все още не беше обявено, че ще се вземат мерки срещу подобна спекула. Аптеката е "Детелина" на ул. "Народно хоро". По-точно може да се види на касовата бележка. Ще подам копие от сигнала и към КЗП“, пише нашият потребител.

Въпреки извънредната обстановка в страната, не трябва да забравяме и за ежедневните проблеми, с които се сблъскваме всеки ден. В район „Младост“ гражданин се натъкнал на трафопост с отворена врата и стърчащи кабели. Въпреки "домашния арест" на повечето младежи, не е изключено някоя любопитна детска ръчичка да провери какво интересно се случва в трафопоста, тъй като се намира в непосредствена близост до детска площадка, която има посетители въпреки предупрежденията

В същия район е нужно саниране на подлезите на жилищен блок, известен като "Китайската стена“. Огромни отломки мазилка падат от стените и тавана като по този начин се застрашава здравето и живота на преминаващите.

Недалеч пешеходната част пред бл. 66, бул. "Андрей Сахаров", ж.к." Младост" 1 също е в ужасно състояние. Разкъртени бордюри, отчупени плочки и разхвърляни отломки затрудняват преминаването на пешеходците. Молбата е да се предприеме ремонт, тъй като не са изключени контузии, особено в тъмната част на денонощието.

Получихме сигнал от квартал „Редута“ за наклонен пътен знак, обозначаващ път с предимство. Авторът му се опасява, че предвид състоянието му не става ясно за кой от пътищата на кръстовището се отнася.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Rdi преди 4 години
Гошо.... ми пише го в статията.... Или ти само картинки гледаш?
110
1
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До ххНещо бележката не снимана цялата Баш най важното от къде си ги е купила липсва
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и как ще ме предпази *** маска, опипана от продавача,от мен..,пренесена в импровизирана опаковкаа срещу ползите многократните маски сочи изследване още от 2015 година, цитирано преди 3 дни от Труд,онлайн
108
1
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Що ги купувате тия маски, като нищо не вършат, както и тоалетната хартия ми е страшно интересно :))) Аз не се презапасявам с нищо, купувам си само пържоли и водка, тях никой не ги търси и купува явно и има по много
107
3
 
3
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Срамота подигравка с народа
106
2
 
14
 
! Отговори
безпартиен преди 4 години
Купувайте си маски, за да може някой да си купува апартаменти и вили... и аплодирам тези умни хора, изкупили депата с маски още януари....пълни циркаджии сме... Ако толкова ти е нужна маска, ще си направиш сам с подръчни материали... не е толкоз сложно....
105
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименпреди около 0,20лв, но в момента горе-долу на тази цена. Не се знае от къде идва проблемът, достатъчно е само един от веригата на доставки да повиши цената. Ако се обвиняват само аптеките и магазините, то те ще се откажат да предлагат този продукт...
104
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 118.Че какво лошо има да си пийнеш качествена парцуца???Панацея от стрес,вируси,свенливост...стига да не се прекалява де-всеки си има потенциал.Има пиячи и пияндета.Ха ся ми кажи разликата!
103
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А не ви ли се струва, че в сегашната ситуация 2,30 за маска не е толкова много. Виж, ако беше купила 2 бутилки твърд алкохол, никой от тук пишещите мъже нямаше да протестира.
102
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ради:Именно. Касовата бележка е написана така, че не е съвсем ясно дали са 20 маски от кутия с 50 или 20 кутии по 50 маски. Не знам дали е недоглеждане или търговецът нарочно го е написал.
101
3
 
9
 
! Отговори
Ради преди 4 години
До 112Опаковката, от която вадят и продават е от 50 бр. Ясно се вижда, че са куоени 20 маски от тази голяма кутия и тези 20 маски са по 2,30лв. Поне не си показвайте простотията.
100
1
 
4
 
! Отговори
. преди 4 години
Утидьети в Бургас и там можити да си купити маска под левчи! Хората организираха местно произвдству!
99
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От документа се вижда 20 х 50 = 1000 броя, по 5 стотинки на маска...
98
2
 
6
 
! Отговори
Аз... преди 4 години
...немога да разбера само защо като няма от къде да си купя маска, дори за 50 лева, искат да ме глобяват, защото били наредили, че трябвало до сме с маски?!
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50x20 не е ли 1000 или и математиката сменихме.Така, така, на документа пише хиляда, опитай начи да докажеш че си купил 20.
96
2
 
9
 
! Отговори
Ема преди 4 години
Не е от търговеца, доставните цени са изключително високи...
95
1
 
6
 
! Отговори
Куровирус преди 4 години
Три бутилки хубава ракия хем щяха да ти правят благо ,хпм дезинфектант!
94
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имал си, дал си. Никой не ти е виновен.
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко трябва да струва една маска ??
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не се права на мъж, а без паника взимам необходимите мерки. Който се мисли за безсмъртен е за негова сметка.