"Спешният" водопровод за Перник отново се спука

Съоръжението струва 20 милиона лева
22 мар 2020 15:00,
124
"Спешният" водопровод за Перник отново се спука
Снимка: БГНЕС

Отново има авария при изграждането на тръбопровода за Перник. Между Мало и Голямо Бучино е имало пробив на тръбопровода по време на тест на изграденото трасе, съобщава bTV.

Още по темата


На място има полиция и е изграден пропускателен пункт. Охранители не допускат журналисти до мястото на повредата.

От ведомството, което следи изграждането на съоръжението, съобщиха, че три връзка са „дали проблем“. И се е наложило те да бъдат преработени.

1200 са свръзките по трасето и тяхното тестване ще продължи. Водата е била спряна снощи, за да се предотвратят загуби и разхищаването ѝ.

13,5 километра е дължината на тръбопровода, а цената му, платена от държавата, е около 20 милиона лева.

Съоръжението трябваше да бъде изградено за 40 дни, за да снабди бедстващото население на Перник с вода. До момента това не се е случило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 4 години
Нема ора.Всичко избяга,умря или се умори.Дърпайте шалтера.
118
1
 
10
 
! Отговори
Мм333 преди 4 години
Оказа се ,че стария на 100години е по -добър .
117
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига бре нали са ни определили да изнасяме само келнери и готвачии да ставаме огняри за горим европейски боклукспециалистите ги издоиха за 30 години каквото беше останало то сега и образование няма диплома можеш да си купиш от всеки вузей така за малко пари
116
0
 
8
 
! Отговори
74859 преди 4 години
До ***.НИНОВАНещо си в грешка с около 30 години. И последният учил в Русия вече е пенсионер. Днешните специалисти са продукт на новата образователна система и на западни ВУЗ.
115
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето за какво им беше специалния закон - за да може да си слагат КПП-та и да не пускат журналисти около местата с безобразия.
114
0
 
13
 
! Отговори
! преди 4 години
Той този водопровод не е правен за да тече вода по него, а за да се дадат едни пари на едни хора. То беше очевидно, че като заровят набързо едни тръби на 20 см дълбочина, без никакви опоти и без спазване на каквато и да е технология, това не е водопровод, а заровени тръби. Лошото е, че парите вече са дадени, комисионните са взети, а перничани ... е, да не са гласували за кмет от БСП, сега ще си патят.
113
0
 
5
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Ако изкарат 300 затворници,(трудоваци за съжаление няма вече)първо водопровода ще го построят, да кажеме за не повече от две седм. и за смешно малка сума...обаче кой днеска се помръдва ако няма далавера?
112
0
 
15
 
! Отговори
777 преди 4 години
Щом има толкова аварии значи не са работили профита а сбирщина от кол и въже за жълти стотинки , разликата от икономиите е потънала в нечии джобове.
111
0
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тъпизнам че ти е ясно,че гербопасмината краде и с *** си отверстия,така че нема да коментирам коментара ти..
110
0
 
14
 
! Отговори
Бачо Илия преди 4 години
До Дядо СоциНякой беше писал преди врема, че тръбите се чупят като солети още при превоза и при монтажа. Нищо ново.
109
0
 
19
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 4 години
13.5км китайците ще построят за седмица - седмица и половина и то без проблеми в качеството....Леле не ми се мисли какво би станало при това положение с лошото качество и времестроенето по време на Сталин...няма го да чисти ояли се некадърници и "отговорни другари"....
108
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Спешният" водопровод за Перник отново се спукаТЕ НА ТИКВАТА ГРАДЕЖИТЕ БЪРЗО ДАВАТ ФИРА....ГЕРБ ТОЛКОВА СИ МОЖЕ
107
0
 
23
 
! Отговори
Свиня преди 4 години
Като знам какви пишмат фирмички се бяха наредили на софрата и като знам колко са смотани и колко могат а и как го правиха този водопровод.... но инак са сериозно лансирани от кого ли...риторичен въпрос... въобще не се учудвам че се 'пука' тръбопровода...интерсно ми е кога въобще ще е годен за ползване и колко ще го ремонтират докато тръгне...
106
1
 
9
 
! Отговори
Чужденец преди 4 години
Как няма да се спука - малки са им заплатите на тия работници, виж ако бяха големи хич нямаше да се пука. Дали?
105
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То държавата е спукана ,вие за водопровода се учудвате! Нищо ново ,утре шефа ще мине с жипката
104
0
 
16
 
! Отговори
Тъпи преди 4 години
13 километра пластмасови тръби работа ,гориво и др. за 20 милиона лева ??? Цифрите са сбъркани от журналистите . Имал съм обект За полагане на метални водопроводни тръби с работа ,гориво ,машини и др. 3 мили ( 4.8 километра ) за $1,800 000 .
103
0
 
34
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Олеее, майкоооо! Докато постройм водопровода няма да има нужда от него.
102
0
 
24
 
! Отговори
Bay Hoy преди 4 години
До Анонимен 97"Китайците построиха болница за 7 дни ! А на нас , ни се пука една тръба 2 пъти за 7 дни ! Там е разликата ! Трябва да сме по-скромни в претенциите си , колко велик народ сме !"Великите народи се състоят от велики хора !!!В България останаха само "Велики нищожествa" - не че тези които избягаха са нещо повече...Така стоят нещата - потърсете майстор за нещо - ще се изненадате какъв му е майсторлъка !!!
101
1
 
25
 
! Отговори
Мхм преди 4 години
Е за 20 милиона какво искате. 10 за хидроинжинера Доган да го проектира,9 за възложителите на проекта и един за работа и материали. Впрочем то вече си вали от време на време та май природата ще изпревари тръбата за пълненето на язовира.
100
0
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Крадльо 99 Да ни се удавят.