Пациентът от Дупница с вируса - работил в Банско

43-годишният мъж се лекувал сам, но получил усложнения
Обновена: 23 мар 2020 18:41 | 23 мар 2020 18:40, Веселина Йорданова
13
Пациентът от Дупница с вируса - работил в Банско
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Потвърдена е положителната проба за коронавирус на 43-годишен пациент в Общинската болница в Дупница. Това съобщи за БТА областният управител Виктор Янев. Пациентът е от кочериновското с. Стоб. Той се е лекувал сам, но получил като усложнение двустранна бронхопневмония и е бил приет в здравното заведение в събота.

Линейка на Спешния център в Дупница е била извикана на адреса му, след като той се е обадил на телефон 112 и е съобщил, че има всички признаци на болестта.

Още по темата
Мъжът е работил в Банско, където има търговски обект. Напуснал е Банско преди да бъде наложена блокада на курортния град.

Пациентът е настанен в изолатора на общинската болница, който се намира в ортопедичното отделение, специално обособено за целта в сградата на бившата Военна болница. 43-годишният мъж е имал дихателни проблеми, наложило се е да бъде поставен на кислород. Засега положението му е стабилизирано.

Имаме готовност за работа и в трите болници на територията на областта, включително и частната в Дупница, каза областният управител Виктор Янев. Той посочи, че през следващите дни се очаква да се върнат от рискови дестинации, сред които Испания, Италия, Гърция, Кипър, Обединеното кралство, Португалия, още жители на областта.

Междувременно днес от Общинската болница в Дупница съобщиха, че са получили 200 броя защитни облекла от Държавния резерв. Те са предназначени за медицинския персонал и включват гащиризони и маски за многократна употреба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
9
 
! Отговори
От Банско преди 4 години
Все още няма болен банскалия а кво се оказа даже англичаните заради които уж затвориха града не са били болни заминаха си оня ден поживо по здраво. Явно некой си експериментира с Банско. Със сигурност е имало заразени туристи както и персонала който е контактувал с тях но както писах и по рано те се изнесоха преди блокадата и това са между 7-10000 души. Ако са искали да спрът заразените е трябвало да блокират 10-15 дена по рано. Най-верочтно са искали да спасят банскалиите и са успяли
10
4
 
34
 
! Отговори
stiling преди 4 години
Обаче на мен ми се струва, че заразените напуснаха Банско преди карантината а здравите останаха вътре. Досега няма един допълнителен случай във Банско. Нещо не стана така както го мислеха май пагоните!
9
10
 
11
 
! Отговори
lol преди 4 години
43-годишен, с двойна бронхопневмония. Тоя е с единия крак в гроба. Ко стана уе? Нали само дъртите заболявали от тоя вирус? Са ще изпукат десетина "здрави" 40 годишни, тето павкат по 2 кутии цигари на ден и ще се кротнете малко по къщите си.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние пък се молим държавите да затворят границите за излизане и влизане ,белким ни предпазят от идващите заразени,,умни и красиви"!
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В началото като изгърмя Банско казаха, че се опитват да издирят лицата, които са били там на почивка и ги призоваваха да се самоизолират. И се чудя какви са тези хотели, дето нямат регистри на посетителите си? От криене на доходи до там я докараха- да са под блокада
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще се спрат и ще седнат на задните си части тези дето все пускаха с снимки от Гърция, Турция и от на Майнатаси! А сега ходете ваща м.....
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекувал се сам... Ами то и в болница да беше лежал от самото начало, нямаше да има с какво да го лекуват. Могат само да му дават кислород, когато вече стигне бронхопневмонията. Ужас някакъв.......
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бачкатори в Чужбина и неспрели се да обикалят по екскурзии иддиоти ни карат заразата!
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Акъла си търсят в Банско! Не се напечелиха, не се находища, не се спряха! Това е едно пречистване за всички самозабравили се сребролюбци и взели се на сериозно малки човечета!
2
2
 
32
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Затворете границите. Заразата идва от там. Защо затваряте градове и паркове. Пълна безсмислица.
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е, цяла България пламна, Господ да ни е на помощ.