Бебе на месец със съмнение за COVID-19 в болница в Пловдив

Негови роднини преди 15 дни са били в Италия
13
Бебе на месец със съмнение за COVID-19 в болница в Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бебе на един месец е настанено в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Това съобщи за DarikNews началникът на клиниката доц. д-р Андрей Петров.

Той уточни, че бебето било прието вчера с бронхит и кашлица.

Още по темата


"Негови роднини преди 15 дни са били в Италия. Затова го взехме. В добро състояние е, взели сме му кръв, очакваме след няколко дни да излезе пробата му", каза още доц. Петров.

Детето е изолирано в отделен бокс.

Тъй като в клиниката няма отделение за деца, то се третира като останалите пациенти. Освен пеленачето, в клиниката са приети още четирима души, със съмнение за COVD-19.

Очаква се да излязат резултатите от пробите им. Според доц. Петров най-възрастният от тях е на 70 години. Всички обаче били в добро състояние. По-добро е и състоянието на единствения засега пациент с доказан коронавирус в клиниката, който бе приет на 13 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кашлицата на бебето е преди контакта с роднините, а след контакта не проявява допълнителни симптоми, въпреки това се взема проба и докато не излезе пробата бебето не се лекува по никакъв начин..
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Информацията е крайно грешна... Бебето, както и майката и всички роднини са без никакви симптоми... Роднините не идват от Италия, а от Холандия и за последните две седмици не проявяват симтоми на заразени..Нали това е карантинния период - две седмици... Бебето получава инфекция след раждане и е лекувано.. Изписано е с кашлица и е насочено за консултация с пулмолог, с какъвто родителите не могат за се срещнат, заради ситуацията, понеже всички прегледи са отменени...
9
1
 
2
 
! Отговори
пълно безумие преди 4 години
Изпитвам страх от подобно безумие! Подобни родители трябва да бъдат съдени по най-бързата процедура, а след това да бъдат пратени на остров Белене! Чист въздух, тишина, спокойстивие, е, магазини няма, но ситуацията е като във Венеция - има изобилие от вода и комери.Възмутен съм от всичко това.
8
1
 
2
 
! Отговори
До 5 от честно преди 4 години
За Пловдив не прочетох да е имало положителни проби, за Пазарджик мислих,че се отнасят двете потвърдени проби.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не са излезли още пробите, защо по дяволите е в новините?
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези роднини сигурно не виждат какво става в Италия. Уникални ***. Безотговорност без граници е това!Дано да е здраво мъничето!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧестноКакво те лъжат? Още миналата седмица станаха 2, преди няколко дни се потвърдиха останалите.... Да не говорим, че вероятно са много повече, поради факта, че тестват само при симптоми и се чака резултата с дни.А тези родители са малоу*мни, честно казано. При положение, че знаят какво е в Италия, и от около месец пристигащите от там се предполага, че трябва да седят под карантина по домовете си, защо са ги допуснали да имат контакт с едномесечното им бебе?
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роднините на бебето преди 15 дни в Италия. Сигурно са минали да му донесат магнитче за хладилник. Ба**и деби**те, честно........ направо не е истина колко про.с.ти хора има
3
4
 
4
 
! Отговори
Апория, бате преди 4 години
Сигурно ги слагат в отделението за коронавирус и чакат резултатите от теста. За това време може и наистина да се заразят. А след това ги пускат, ако първият тест е отрицателен.Другият вариант е държат ги в общото отсделение и чакат резултатите от теста. Ако са положителни, затварят отделението.Няма логическо решение. Оная задача с двата кoндома и трите акта май е по-лесна.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че сме му взели/пуснали кръв. Друго едва ли ще помогне - западната медицина по същество си е на ниво от средните векове ...
1
9
 
9
 
! Отговори
Честно преди 4 години
Аз си мислих,че в Пловдив засега няма нито 1 случай с доказан короновирус и няма пациенти настанени с подобни симптоми. Кога излязоха наяве тия 4 случая за съмнение с Корона вирус? Нещо държавата мълчи и не казва истината.