COVID-19 ще засегне най-вече финансовата система на държавите

Важно е икономиката да се запази като структура
24 мар 2020 23:15,
23

Коронавирусът ще засегне най-вече финансовата и икономическата система на държавите. Това заяви експертът по международна сигурност Димитър Гърдев в "Денят ON AIR".

"Най-важно е икономиката да бъде запазена като структура. Докъде това ще се получи, зависи от размера на кризата и нейната продължителност", допълни той.

По думите му системите, разработени за взаимопомощ между държавите в ЕС, явно имат нужда от сериозна промяна и в първите седмици от кризата всеки се оправя както може.

"Тази криза най-вероятно може и да не е само епизодична. Живеем в такъв свят, че той е глобален, бизнесът е такъв, че има много сериозни потоци на хора. Трябва да бъдат изградени постоянно работещи механизми за справяне с такива явления", допълни още експертът по международна сигурност пред Bulgaria ON AIR.

Според него България и ЕС трябва да преразгледат абсолютно всички свои запаси, а да молим съседните държави за помощ означавало, че нямаме подготовка.

"Много бавно се взимат тези решения. На европейско ниво почти не виждаме такова действие, държавите бяха оставени да се борят самостоятелно. Държави като Китай и Русия се оказаха с доста сериозни успехи със справянето с подобна пандемия", смята Гърдев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Фридо преди 4 години
Вместо да затворят вируса затвориха хората като затворници ,вместо да затворят пристигащите за 15 дена затвориха народа за неограничено време ,мерките требваше да са на границата ся раздавай милиарди на бедните бизнесмени , с тия пари може да се сложат проследяващи гривни на всички пристигащи .Сега цялата икономика е под карантина ,нестандартен вирус иска нестандартни начини за борба ,а не кой биснес да инжектираме с пари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Продължителността на живот в Италия е 83 години, като средната възраст на починалите беше последно 79,5 г.Продължителността на живот в България е с 10 г по-малко от Италианската ;))))
18
1
 
2
 
! Отговори
То това е целта преди 4 години
другото е цирк за балами под карантина
17
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измамата на века е този вирус. А хората са ***. Китайците ни се смеят на акъла , а нашите вече откраднаха 5 милиарда лева .
16
5
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Covid -19 HE e здравословен вирус а икономически ,пуснат от Китайците .Двойната бронхо пневмония която причинява е толкова смъртността колкото всяка друга пневмония на двата дроба .Дори при обикновенната умират повече хора защото много решават решават да я изкарат на крак и пукясват.
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ние като нямаме нито икономика нито структура какво правим?Много ми е интересно!!!Най-вероятно ще се събудим една сутрин и 5% от населението го няма.Я на Карибите,я на Малдивите,я на ...само не и тук.Някой от тук пишещите наясно ли е със ситуацията защото аз съм *** и не съм.Нулева промишленост,кол и IT сектори работещи в момента homeoffice и тълпа която работи за 350-400 евро и се реди на опашки!!!Интересно ми колко още трябва да паднем за да се издигнем!!!
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще спасим иляду червени каскета, ама съсипахме иконномиката - сега в хиляди пъти повече ще хвърлят топа от глад...
13
2
 
12
 
! Отговори
Един въпрос преди 4 години
Как се става експерт по международна сигурност ? Звучи помпозно, но също и смешно .........
12
2
 
18
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Абе как така тая зараза се ограничи само в Ухан, а в другите части на Китай не се разпространи? Драконовските мерки бяха само в провинция Хубей, а не в цял Китай. И как така тогава покоси целия останал свят, след като китайците уж я бяха изолирали?
11
3
 
25
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Що си мислиш,че някой е опрял до твоите-моите парици? Парите те могат да си ги напечатат, колкото искат и когато поискат,могат да ни спретнат една хубава инфлацията и да ни оставят по Бели ***! Тук играта е друга, става въпрос за власт и тотален контрол над о'фцете!
10
5
 
10
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
В Италия починалите са 6820 до момента. В България има 2,1 милиона пенсионери. Колко са пенсионерите в Италия, където средната продължителност на живота е по-висока от българската? Какъв процент са починалите от пенсионерите? Как ще разтовариш една пенсионна система, с починалите заради коронавируса, когато общия брой починали е почти същия?
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това се казва,Либерастки(ценности)-Особености,или казано на нашенски! Като тръгнат работите на зле,еви им майката на другите и гледай ти да си добре!!!
8
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купувайте не маски а възелин, да не ви боли много като ви поръбят задниците банкерите.
7
1
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Печатницата за долари обаче ще заработи ударно.
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия финансовата система няма да има проблем. Толкова пенсионери умряха, а с тях и пенсиите им.
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я па тоА откри Марс. Това едно дете в първи клас ще му го каже. Милиони по света си стоят вкъщи каква Икономика какъв Бизнес. Няма производство няма продажби няма доходи. След няколко месеца ако вируса изчезне хората няма да имат пари. Покупателната способност ще намалее драстично. Някои фирми и да възстановят производството то те няма на кой да продават. С безпаричен народ търгували се. Света щее като след Война.
4
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с този Китай бе, нали те пуснаха заразата, как няма да се справят. Но тя ще се върне като бумеранг и тогава ще видим колко са се справили.
3
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щете не щете трябва да благодарите на РУСИЯ . В труден момент няма ЕС няма НАТО няма САЩ.
2
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам как се увеличава бройката в Русия, скоро ще ги тръшне и тях...
1
5
 
26
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Това е целта!