Доброволци доставят храна и лекарства на възрастни в Плевен

Акцията е инициатива на самата община
24 мар 2020 08:17, Ния Христова
5
Доброволци доставят храна и лекарства на възрастни в Плевен
Снимка: Pixabay
В Плевен от днес 60 доброволци ще доставят храна и лекарства на самотни възрастни хора, предаде БНР. Акцията е иницатива на самато община. 
 
Кмета на общината Георг Спартански призова повече доброволци да се включат в кампанията. Оттогава над 60 души са подали заявления в Община Плевен, които имат желание да изпълняват тези дейности. Това позволява местната администрация да разшири кръга от социални услуги.  
 
Доброволците ще доставят лекарства по рецептурни книжки и рецепти, както и готова храна и хранителни продукти на самотни възрастни хора. Заявки се подават от 09.30 ч. до 16 ч. всеки ден на тел. 064/800 011. Тези услуги стартират от днес, първите заявки ще бъдат изпълнени на 25 март /сряда/.  
 
Цената на готова храна за обяд и вечеря е 5 лв., а само за обяд - 3 лв. След полчаване на заявка за хранителни продукти доброволците ще посещават домовете на възрастните хора, за да могат да уточнят количествата и марките на продуктите. За получените суми ще се съставя и подписва двустранен протокол. 
 
Заявки за готова храна ще се изпълняват и през уикендите. От услугата могат да се възползват и възрастни хора, които чакат да бъдат приети за обслужване от Общинския домашен социален патронаж.  
 
Всички доброволци са снабдени с предпазни маски и ръкавици. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
До Бау-бау преди 4 години
Бибитко ви каза, че сте кучета ама вие си траехте... сега квичите
3
2
 
1
 
! Отговори
Бау-бау преди 4 години
Защо сте сложили картинка на торба с кучешка храна? Толкова можете или се подигравате на възрастните и самотни хора. За информация това е консервирана храна за кучета - Rinti.
2
2
 
4
 
! Отговори
42 преди 4 години
Бог е всесилен!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Значи в тоя град има още българи.