Гастербайтер прави курбан в "Столипиново"

Жители на махалата ще се молят за здраве
24 мар 2020 14:17, Петя Славова
42
Гастербайтер прави курбан в "Столипиново"
Снимка: БГНЕС

Наскоро завърнал се от Белгия жител на пловдивския квартал "Столипиново" дарява на съкварталците си курбан, съобщава "Монитор" .

Гастербайтерът няма да прави курбан в класическия смисъл и да раздава купички с храна. Поради мерки за сигурност и с цел опазване на здравето, той е решил да дари немалка сума, с която негови близки ще купят месо.

То ще бъде раздадено на жители в махалата, какъвто е обичаят с цел всички да се помолят за здраве и да бъдат отминати от коварния вирус, разказаха хората от "Столипиново". Изборът на семействата, които ще получат от месото, се прави от техните съседи. Те уведомяват организаторите, ако имат бедни комшии, които в тези трудни времена ще бъдат приятно изненадани с месо за трапезата си.

Още по темата

Междувременно стана ясно, че жители от квартала организират мащабна благотворителна кампания. Инициатор на кампанията е пловдивчанинът Абдул Самет Вели, който живее със семейството си от дълги години във Франция. Целта му е да се събере финансов ресурс, с който да бъдат подпомогнати с хранителни продукти бедни хора от "Столипиново". Организацията на мероприятието тече във Facebook страницата "Жители на Столипиново", откъдето Вели призовава всички живеещи в квартала да останат по домовете си. Той е пуснал и анкета, с която иска да разбере какви са нагласите сред хората какво да съдържат хранителните пакети.

Според него е добре в инициативата да се включат и собственици на хранителни магазини, които биха могли да даряват не пари, а стоки от първа необходимост за бедните си съкварталци. Само за 14 часа, откакто е разкрита инициативата, са събрани 1010 лева, съобщи Самет Вели. Организацията на място в "Столипиново" са поели двама негови приятели.

Председателят на ДПС в Пловдив Али Байрям е обещал да уведоми полицията за инициативата и да осигури маски и предпазни средства за екипите, които ще раздават хранителните продукти, съобщи още Вели. По думите му събирането на средства ще продължи до края на другата седмица, след което ще бъдат закупени храните и ще бъдат раздадени. "Името на кампанията е "Остани вкъщи, спаси живот", каза още Абдул Самет Вели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: курбанстолипиново
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
30
 
! Отговори
не разбрал преди 4 години
Като инженер ли се е изявявал този жител на пловдивския квартал "Столипиново" в Белгия?
12
18
 
8
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Алла да ги благослови. Аз за корбан нямам ,но ако украда на съседа зайците ще даря кожите.
11
5
 
15
 
! Отговори
Аличкуту преди 4 години
Айде на кечекаа!Яшшааа!Айде брачедии!
10
5
 
34
 
! Отговори
Zlatena преди 4 години
Безмозъчни безсъвестни безотговорни невъзпитани роми в България които нарушават законите в България правят си каквото си искат ходят по улиците на градовете без да осъзнават ще така заразяват друг човек и му отнемат живота.Заради неграмотните роми в България с празните глави които си мислят ще са над закона страдаме ние нормалните българи
9
4
 
20
 
! Отговори
Гастербайтер преди 4 години
Тая пъ дума за пръв път я чувам...
8
5
 
32
 
! Отговори
3 преди 4 години
*** те и в чужбина вече не ги щат. Ей я първа Англия вдигна ръце от пришълците и напусна ЕС. Сега и Нидерландия, Германия, Белгия проплакаха от тия номади
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето за това става въпрос вече дни наред.Тези нищо не може да ги дисциплинира,затова трябват строги мерки.Измислили си повод да се съберат на едно място и да разнасят заразата.По-добре да си мият ръцете и да си стоят по домовете.
6
7
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Сега е пости, какъв курбан?
5
4
 
25
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Абдуле, после им кажи колко богат си станал от "бачкане" в чужбина, та да вземат се махнат тия мръсни роми.
4
3
 
24
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
Абе що не ги вземат 'сичките ромове и *** у францията, германията, белгията и др. страни, че да ни светне малко тук !!!Ама герба'жиите и бесепарите нЕма си изпуснат верните избиратели (верни за 50-100лв) !!!
3
4
 
23
 
! Отговори
Ко? Не! преди 4 години
В него квартал не се пускат анкети - а AMФETИ
2
4
 
27
 
! Отговори
! преди 4 години
Месото да бъде свинско!
1
2
 
26
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Той е пуснал и анкета, с която иска да разбере какви са нагласите сред хората какво да съдържат хранителните пакети--Ами аз като нером ще му кажа веднага -кибапчита ,кифтета , бира и по 50 лв вътре в пакетите!!