Хасковско село без вода по време да епидемия

80% от жителите на село Конуш имат проблем, често излизат на протести
24 мар 2020 11:02, Красимир Ангелов
5

Хасковско село остана без вода, докато страната ни се бори с епидемията от COVID-19. Оказва се, че това не е прецедент за село Конуш, където живеят близо 700 души.

"Мястото е хубаво за живеене, чудесна природа, има всички необходими комуникации, но от дете си спомням, че тук основният проблем е с водата. Особено в горната махала, където ние живеем", каза известният български изпълнител Недялко Недялков в ефира на "България сутрин".

Той посочи че, около 80% от хората в селото са без вода.

"Голяма част са си осигурили вода с хидрофорни помпи и със сонди, но доста от хората нямат тези финансови възможности. Те страдат, а в тази криза не могат да поддържат елементарна хигиена", каза още той.

Най-близката чешма в махалата е само една, където хората се подсигуряват, а другите, които уж са си решили проблема с хидрофорите помпи, водата им не става за пиене. Често хората излизат на протести.

"Хората са правили опити да си извоюват права. Има някакво решение от община Хасково, изготвен е проект, който уж е одобрен, доколкото знам от хората - за 100 хил. Той не е стартиран", допълни Недялко Недялков пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира, че има отложен майсторски клас в Женева заради кризата с коронавируса. "Имах концерт в Австрия и Германия, но и те бяха отложени", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
от другаде преди 4 години
Голям проблем е водата, при мен провериха и няма подпочвени води, та преди 3 години се наложи да закопая (за да не замръзват)2 бидона от по 1 кубик и да отведа улуците към тях, сложих филтри за листата и сипвам малко белина за да не жабясват, та поне за WC да имам вода ,
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета Тунберг е виновна.
3
0
 
4
 
! Отговори
Олд преди 4 години
Още по време на соца имаше една шега- а на Конуш бог да му е на помощ.
2
1
 
3
 
! Отговори
пръц преди 4 години
Сега веднага Басейнова дирекция да ги провери за разрешително за помпите и който е без разрешително, да го глобят!
1
2
 
5
 
! Отговори
Б.Б. преди 4 години
Ще доставя 10 тира минерална вода "Банкя" хахахаааа не не не без пари ......тубата от 10 литра ще е 5 лв и ще забраня да се купува всякаква друга вода !