Ремонтират с евросредства още 7 професионални гимназии в страната

В училищата ще бъдат инвестирани почти 8 млн. лв
25 мар 2020 17:22,
6
Ремонтират с евросредства още 7 професионални гимназии в страната
Снимка: БГНЕС

Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени и преоборудвани с финансиране по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съобщават от МРРБ. В училищата ще бъдат инвестирани почти 8 млн. лв. спестен ресурс.

Още по темата

Пет от професионалните гимназии, които ще получат финансиране, са в направление ветеринарна медицина, горско стопанство, растениевъдство и животновъдство.

С проекти могат да кандидатстват общините Берковица – за Лесотехническа професионална гимназия, Две могили – за Професионална гимназия по селско стопанство „К. А. Тимирязев“, Елхово – за Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Ернесто Че Гевара“, Нови пазар – за ремонт на Професионална гимназия по селско стопанство, и община Лозница – за Професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие „Александър Стамболийски“.

Министерството на образованието и науката може да подаде проект за финансиране на ремонтни дейности в Професионална гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив и Професионална гимназия по електроника и енергетика – Банско.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е19:00 часа на 29.05.2020 г.

До момента по нея са финансирани 40 договора на стойност от почти 160 млн. лв., с които се ремонтират десетки училища в цялата страна. Така се създадат условия за модерни образователни услуги чрез подобряване на образователната инфраструктура в професионалните училища от национално и регионално значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямат грешка. Точат яко паро! Слагат евтини дограми а цената им е троина от нормалната. Хайде малко по отговорно.Боята и тя на тройна цена.
5
2
 
4
 
! Отговори
Бай х преди 4 години
Тия луди ли са ... Не се знае докога ще е короната, очаква се яка фин. Криза, хората остават без доходи, не ясно докога...... Но...Няма проблем ние си ремонтираме училища
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ъммм....защо имаме гимназия носеща името на терорист убивал деца?!А иначе ремонтите ги знаем. Уж за септември , ама отива и другата година.
3
3
 
2
 
! Отговори
Какви гимназии преди 4 години
Няма да има вече гимназии....?! За какво се харчат тези пари?
2
3
 
3
 
! Отговори
бряво! преди 4 години
Синковеца учи в Професионалната гимназия по ... в град ..; от както е зопочнал този вирус, нищо не се учи, нищо не се прави!Трагедия!Не зная а когато той евентуално завършил, той какво ще може да прави ..!Никакви познания, никакви умения ...; нищо ..!Необходима е проверка на тези Професионални гимназии ...Учениците по време на час пушат цигари, пият кафе, гледат порно ...Пълна трагедия ...Нищо общо с образованието ...На някои от Вас трябват ли им подобни "специалисти" .......?
1
3
 
5
 
! Отговори
ko ne преди 4 години
професионална гимназия по механизация на селското стопанство Ернесто Че Гевара -> я пак? ко речие?