Тираджия и жена му под карантина до щаба: Донесете ни цигари и бири!

Семейството е с три деца, едното от които бебе на година
Обновена: 25 мар 2020 12:32 | 25 мар 2020 12:23, Камелия Цветанова
190
Тираджия и жена му под карантина до щаба: Донесете ни цигари и бири!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ало, кризисният щаб ли е, ние сме под карантина и не можем да излезем, донесете ни цигари и биричка!“.  Това обаждане възмути Общинския кризисен щаб в Благоевград, информира „Труд“.

Не е било майтап или шега с горещия телефон, а съвсем истинска „заявка“.

Още по темата
Подадена е от семейство с три деца, което е поставено под карантина.

Илияна и Минчо са под карантина от пет дни, тъй като мъжът е тираджия и се е завърнал от Франция.

Семейството с трите им деца, сред които и бебе на една година, се оплаква, че няма пари в себе си, няма и близки в Благоевград, тъй като е от Бургаско.

Те звънели два пъти до щаба, първо поискали храни от първа необходимост.

От щаба им доставили пакети ориз, леща, брашно и мляко.

Вторият път обаче прекалили, поискали цигари и бири, при това без да платят.

От Кризисния щаб към община Благоевград предупредиха, че не бива да се злоупотребява с тях.

„Щабът е създаден в защита и полза на гражданите. Неговите функции са да обслужва и предоставя храни от първа необходимост и медикаменти на самотно живеещи, трудно подвижни и болни възрастни хора, както и на хора под карантина, които не могат да се обслужат сами. От времето на създаването си до сега Оперативен кризисен щаб е обслужил 36 сигнала на граждани в нужда“, предупредиха от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ориз, леща, брашно и мляко" Как ще изкарат 14 дни на това, особено детето на 1 година?
118
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
14 дни на боб, леща, ориз и мляко, вкл. детенцето. Бррррр.
117
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не си ли получава заплата по карта? Да му вземат средства от картата за бира и цигари! Какво правят в Благоевград като са от бургаско?време е тировете да ги спрат и за най необходимото да пращат самолети
116
5
 
7
 
! Отговори
до Петърчо преди 4 години
36 сигнала са обработили кризисния щаб в Благоевград от времето на създаването си до сега... явно не става въпрос за нямане на време. А и когато те поставят принудително под карантина /хората не са болни все пак/ е нормално да ти подсигурят нормални условия на живот, другото е издевателство. Можеха да ги пуснат да се приберат при близките си поне... това дете на 1 година какво ще яде? Боб, леща и ориз? Поне един *** да им бяха осигурили, дори и да имат за 14 дни ще свърши техния.
115
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПетърчоПетърчо, в статията си пише "От времето на създаването си до сега Оперативен кризисен щаб е обслужил 36 сигнала на граждани в нужда... Та казваш, преработили са се, имат нужда от почивка?
114
12
 
6
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
До до БауЧе в целия Благоевград само те ли са така? Колко хора мислиш че може да обслужва въпросния кризисен щаб та да има време и за цигари и бира? Еми не си познал ако си мислиш че хората които работят за да тези имат продукти от основна необходимост са машини и не заслужават в един момент да се приберат вкъщи и да си починат. В такива моменти трябва да мислим и за другите а не само за себе си. Гадно е *** не са само те в такава ситуация. Другите какво не заслужават ли да им се помогне?
113
1
 
11
 
! Отговори
truck driver преди 4 години
Тираджията бай Генчо почна разделно хранене:- Кара картофи-яде картофи. Кара месо-яде месо. Под карантина - разтоварващ ден цигари и биричка..
112
9
 
19
 
! Отговори
не са 80% професоре преди 4 години
Е, докато има подобни коментиращи като КОТКА и БАУ, 80 % от населението ще е с подобни "поръчки"... Щото да вярваш как тираджията и другарката му нямат кеш си е повече от смешно и е предназначено точно за едни 80 % назовани от един професор! Ми тираджията като знае че ще е под карантина да беше изтеглил малко мънита от крайпътен банкомат, преди да си влезе в къщи а? Само си ги представете - разплути на некой мърляв диван, с преливащи пепелници и лазещи невръстни наоколо - ми тия са за социалните
111
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евла,хората си спазват карантината!!!!Не като Каролката да си вее д/упето и да се хвали.Човешко си е да ти се пие биричка,ако си здрав и нямаш симптоми.
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123Ами ще ти доставя яхта ако си я платиш с доставката. Нямаш грижи.
109
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С това население толкова. Всички плюят по политиците а са прости на гъба. Минчо искал цигарки, аз па искам яхта. Че и гледам всички го подкрепят, ся кат няма мачове ко ше праи горкиот човек ще жули бира ей тъй.
108
0
 
11
 
! Отговори
начин на мислене преди 4 години
лещата се очертава като любима храна на българина но трябва да сме благодарни
107
1
 
20
 
! Отговори
:) преди 4 години
Всъщност ето ви идея за бизнес: доставка на цигари и алкохол по домовете. Моля, възползвайте се, не държа на авторски права, няма да ви карам да ми плащате процент за идеята.
106
7
 
36
 
! Отговори
до Бау преди 4 години
Ако беше прочел щеше да ти е ясно, че нямат близки там, защото са от друго населено място. В Благоевград дали има ли кой да ти достави храна, ако нямаш пари кеш? Не можеш и до банкомат да отидеш да изтеглиш... дали ще дойде доставчик с един пост терминал да платиш безкасово?! Не знам там да има услуга да поръчаш онлайн храна от магазин, както има в София... понякога си в задънена улица и не е редно да го дават като пример за наглост, защото може и да не така. А и с три деца затворени вкъщи...
105
9
 
54
 
! Отговори
Котка преди 4 години
Прочетох историята, но не разбрах какъв е проблема? Бирата ли е забранена, цигарите ли...По-добре да си поиска, отколкото да се измъква, за да си купи тайно.
104
23
 
8
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Един бой на голо и ще мирясат.
103
17
 
18
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Проблема дебита е, че искат тези неща от ЩАБА. Да си помолят близък, да си викнат и платят доставка с такси ... Варианти бол... *** обаче иска безплатно от държавата ... Никой не го спира да си пие и пуши ... Държавата не ви е майка ...
102
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ... Пушиме си ние и в един момент ... Кок, не може...ми нема да станат тъй тия работи. Едно удоволствие имам в тоя живот, а сега ...ю ааааа
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 89Аз бих казал, че трябва да стерилизираме теб и всичките ти близки роднини ....
100
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Финансист------------------------------Oсобено пък като си нямаш и хабер от готвене.