Валежите от сняг спират, но остава студено

Дневните температури ще са от 4 до 10 градуса
Обновена: 25 мар 2020 08:37 | 25 мар 2020 08:20, Елка Василева
5
Валежите от сняг спират, но остава студено
Снимка: архив, БГНЕС

Днес валежите над страната постепенно ще спират. Минималните температури ще са от минус 3 до 2 градуса, а по Черноморието - 4. Преди обяд ще превалява над цялата страна, а следобед валежите ще спират - най-късно в Добруджа и в района на Сандански. Ще се задържи облачно. Вятърът ще бъде умерен от изток. Дневните температури ще са от 4 до 10 градуса.

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. Тя добави, че над Черноморието ще бъде облачно и ветровито, с дъждове през целия ден. Температурата на въздуха ще бъде от 7 до 8 градуса. Морската вода е с температура 10-11 градуса.

Над планините ще бъде ветровито, със значителна облачност и превалявания от мокър сняг, по-продължително в Рила и Пирин. По високите била и върхове вятърът ще бъде засилен от югоизток. Температурата на височина 2500 м ще достигне минус 4 градуса,а на 1500 м - около 0.

В четвъртък облачността ще бъде значителна, но без валежи. В петък над страната ще има отново значителна облачност. В района на Сандански и над Кърджали ще превали дъжд. В събота времето се очертава да бъде без валежи и постепенно ще се затопля. В неделя от запад на изток облачността ще се разкъсва. Ще се затопли и дневните температури ще достигат 15-градусовата бариера.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До о, да ..!Родителите ми имаха приятели в село Загражден. Ходих там неколкократно на гости, още в детските си години. Беше като малък град и по улиците на места нямаше дори къде да се паркира кола, защото всички имаха лични автомобили, а оградите на дворовете на повечето къщи не бяха предвидени така, че да се направят врати за вкарване на автомобили. Самите дворове бяха цели стопанства с много овошки, *** и домашни птици. Сега на всеки 5-6 къщи има само по 1, в която да живее някой. Тъжно
4
1
 
3
 
! Отговори
така е преди 4 години
До о, да ..!Алчноста и простотията не ходят по хората,а по управниците!Още на времето Подвързвачов беше казал,че дай на българина власт,и той почва да се разпорежда като в неприятелска държава!
3
1
 
7
 
! Отговори
о, да ..! преди 4 години
Едно време по Дунава имаше кораби, а пристанищата работеха. Селата бяха живи, ама наистина там кипеше живот!От корабите, например "Георги Димитров" (!..) се лееше музика, като Азнавур, Пиаф, Емил Димитров, Далида ...Какви времена бяха ..!От Оряхово поемаше теснолинейката, но правителството на Симеон Сакскобуркготски реши и през ноември 2003 година я затвори, а през 2005 беше демонтирана жп линията. Сега в този край всичко е пустош благодарение на нашите Управляващи.Тъжно и ... трагично!
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До от района на ДунаваОбожавам дунавския регион със своята древна антична история
1
1
 
5
 
! Отговори
от района на Дунава преди 4 години
При нас в района на село Остров, Оряховска околия падна сняг, зимата продължава! Вече е ясно, че и джанки няма да има тази година, следователно и ракийка няма ад има!Какво ще пием, с какво ще посрещаме хората?В двора имам над 20 череши, ранни, средни и късни; те поне за сега са добре.Имам хинап, райски ябълки и нарове - те са добре!От кайсиите нещо не остана, то преди предното застудяване измръзнаха.Иначе, при нас на село е чудно, просто невероятно, но това е Дунава, цивилизация.