За 3 часа: 100 войници направиха военнополева болница в Русе

В зала "ОЗК Арена Русе" са поставени 237 легла, обособени са лекарски кабинети
25 мар 2020 20:50, Анисия Иванова
59
За 3 часа: 100 войници направиха военнополева болница в Русе
Снимка: БГНЕС

Около 100 войници изградиха за три часа военнополева болница в зала "ОЗК Арена Русе" под ръководството на командира на военно формирование 34 200 - Шумен, полковник Добромир Добрев.

Той обясни, че за целта са били задействани два модула. Триста легла с дюшеци са били доставени в Русе от базата на ДА "Държавен резерв и военновременни запаси" в Силистра. Началото на занятието е било поставено в 9.00 часа тази сутрин, като за общо шест часа, заедно с товаренето и транспортирането, всичко е готово.

В залата са поставени 237 легла, а останалите 63 са разположени в други специални помещения. Има обособени лекарски кабинети, места за медицински екипи, за столова, както и санитарни възли.

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в Русе Спасимир Димитров, който е основен координатор от страна на община Русе в занятието, обясни, че предстои залата да бъде дезинфекцирана, като имуществото ще остане за съхранение в нея.

"От страна на общината ще предоставим организационна и логистична помощ при необходимост", заяви Димитров, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лично мен тези картини от спортните зали с легла ме плашат !По-добре цели Болници да се направят инфекциозни , изкарват кожни ,очни, психологични, гинекологични, и тн .Примелно - ВМА с поликлиниката инфекциозна , Св. Екатерина кардио и неврология, Майчин дом гинекология ,
49
0
 
3
 
! Отговори
haha преди 4 години
По тъпо ,от това за сложиш на карантита 300 -500 лица на едно място ,не може да бъде *********************************************************************може, може. 3000 - 5000 лица на едно място.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде изкарвайте най после армията по улиците !! Никой да не се скита безцелно по тях !!! Разни пенси менсии всичко по къщите !!! Спасете ни вече от тоя скапан вирус !!!
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия пациенти с болнични легла на улицата,някои легнали директно върху пода на колидора.Да не ни идва до главата.Щото и тези легла може да се окажат лукс.Бог да ни пази!
46
3
 
9
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Вижте мизерията в която живеете!Така е в цялата страна! А за един затвориха Софиямед!
45
3
 
3
 
! Отговори
Хе хе хе преди 4 години
Напротив! Изолираните ,затова са изолирани ,за да не бъдат в контакти ,особенно помежду си . По тъпо ,от това за сложиш на карантита 300 -500 лица на едно място ,не може да бъде . Абсурд ! Елементарна, ПР акция . И внушения ,разбира се .
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УВО 1991 ТИЯ ЛЕГЛА СА МОДЕЛ ,,РУСЕ ,, ОТ 1975-6 ГОДИНА . ОТТОГАВА СА ИЗПОЛЗВАНИ В АРМИЯТА .
43
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците се мъчиха 10 дена с тяхната болница, която в крайна сметка стана неизползваема след първия по-сериозен дъжд, а ние българите правим същото за 3 часа.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно е ,че всичко е подготвено .Закриха се повече от 300 училища,а с гордост откриха мед.центрове и болници .
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37Ако има един заразен то той е имал на разположение 2 седмици да сее зарази и прочие. Ако тръгнат да товарят болниците ги превръщат целите в инфекциозни болници. Вируса ако беше като обикновен грип надали щяха да си мръднат пръстта. Това е превантивна мярка за тия които нямат спасяване. Един вид изолация за да могат болниците да работят и за други пациенти. Като дядо с инсулта или даскала с инфаркта или недай си боже ти с церозата от дедовата усуканица.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия ни подготвят за още скакалци. Таман ше се отарвеме от едните и ше ни докарат другите. Това означава че неколко години че сме затворени у Кошарите. Да ама като огладнееме щото нема работа и свършииме парите що ще праиме. На шлангажията Маркучо ли че ядеме. Дано да е достатачно голем че да го дадеме на вторични и да стигне за неколко милиона.
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки дава съвети, ама 300 болни натъпкани в тази ( и в другите градове ) зала как си мислите, че ще бъдат лекувани, защо пак ми мирише на рекламна пропаганда на един виден залостроител
38
1
 
13
 
! Отговори
УВО 1991 преди 4 години
Тези легла са от 1991 година!
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тая "болница" един ако се изкашля, ще зарази още 300 човека. Това може ли да е инфекциозно отделение?
36
3
 
8
 
! Отговори
Evko преди 4 години
Аз съм от едно село на границата с район Сливен, но се пиша горд Старозагорец, нищо че минавам вече веднъж на няколко години от там. Жалко, че си нямаме зала, както примерно в 5тия по големина град-Русе, видях те ли, какви учения се провеждат, а при нас кУга?По принцип съм много известен в Интернет средите, много форуми пропищяха от ме , дир бг, алл бг и т.н но вече съм баннат от всички без един. Вижте повече за мен в гугъл, само напишете Евлоги Динчев
35
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русе няма и един заразен ,но иначе тръгнали да правят полеви болници!Все едно в Русе няма болници?
34
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е болница, а морга. Нито имат апаратура, нито персонал за подобни работи.
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си запазят тази болница за дупедатите от народното сборище.
32
3
 
6
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
Абе като гледам че още не са я занесли тази апаратура в Арена Армеец та не ми се мисли кога ще я доставят в Русе. Сирреч дано стигне до следващата пандемия след 100 години.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали апаратурата е малко. Нали сега в момента има нужда от апаратура за болните?Но за вас специално ще донесат апаратура тук където сега се прави болницата да я снимат, та да се успокоите.