4-годишното дете във Велико Търново няма COVID-19

То се лекува с антибиотици, състоянието му е стабилно
26 мар 2020 13:11, Красимир Ангелов
21
4-годишното дете във Велико Търново няма COVID-19
Снимка: БГНЕС

Отрицателна е пробата за коронавирус на 4-годишното дете във Велико Търново, което лежи в местната болница с бронхопневмония, съобщава БНР. Отрицателна е пробата и на неговата майка.

Още по темата
Случаят доби популярност, след като майката заяви в социалните мрежи, че не се полагат необходимите спешни мерки за лечението на дъщеричката й. От болницата пък отвърнаха, че детето няма поставени никакви ваксини и това създава допълнителни трудности при лечението му.

От МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" заявиха, че няма основание за паника и състоянието на детето е стабилно. Назначено му е лечение с антибиотици.

Състоянието на детето се подобрява. То беше прието в понеделник следобед с болки в гърдите и корема и температура от 39 градуса, а тревожните публикации на родителите в социалните мрежи за неадекватни медицински грижи предизвикаха паника в педиатричното отделение и 6 недоизлекувани деца си тръгнаха по настояване на техните родители.

Майката и детето са изолирани от останалите пациенти, коментира изпълнителният директор на Великотърновската болница д-р Стефан Филев:

"Педиатричното работи в нормален режим. Не може да бъде в карантинен режим по простата причина, че няма изолиран коронавирус", добави той.

20 са леглата в поставеното под карантина хирургично отделение за лечение на Covid-19. В него има един пациент, чието състояние също се подобрява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мамче, що не плачеш сега във Фейса, а? Случва се да си ***, но пък за сметка на това може да си добродушен и човечен. Когато обаче си хем ***, хем нагъл, нещата са неспасяеми!!! Както беше споменал някой по-надолу - за антиваксърите никаква традиционна медицина, да ходят да им леят куршум и да пият отвари от билки. Вие като сте прости, не е нужно да страдат и децата ви. СЪД!
19
1
 
15
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
Нито съд ще я вразуми, нито научни обяснения, даже от тази ситуация най-вероятно е достигнала до извода, че ваксините са по-опасни , отколкото си е мислела.Два звучни шамара зад врата. Пак няма да помогнат, но няма и да навредят.
18
1
 
6
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
Колкото повече достъп до информация имаме, 99 пъти повече достъп до фалшива такава има. И като не можеш да подредиш логически нещата при липса на елементарно критично мислене - ей ти резултат. Радвам се , че детето няма Covid-19 и като цяло се подобрява. Понеже то е най-малко виновно от всички.
17
1
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Нямам против да ми се пусне кръв, ако на теб някой ти отпусне мозък, за да си го заСАДиш в някоя дворче :>
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази кифла дето вдигна във въздуха цяла една болница няма ли кой да и забие няколко шамара? "Здравословно" хранене, отказ от ваксини и традиционна медицина, предполагам, че е запалена по хомеопатията. Е какво очаква? Нали вкараха в закона някакъв текст за всява не на паника. Да вземат да я осъдят поне
15
3
 
12
 
! Отговори
??? преди 4 години
Горкото детенце да бъде дадено поне временно на приемни родители. Неговите изкукали антиваксъри застрашават живота му, а и на други деца
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По волята на последните двама коментирали, майката печели комплект домакински СЪДове, а на тях им се пуска кръв до нормализиране на кръвното налягане.
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съд за тази! Заради такива кранти доверието в лекарите се срина! Заради такива простакеси биенето на лекари се превърна в национален спорт! Съд! Същите медии, които й дадоха гласност, сега да пуснат опровержение!
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В никакъв случай ситуацията не трябва да се замазва. Съд за родителите за опит за манипулация на общественото мнение. Социалните трябва да вземат твърди мерки относно децата, не толкова заради ваксините, а защото детето е стояло в къщи с 39градуса температура над 2 дена поради отказа на родителите от традиционната медицина, което сериозно е застрашило живота му. И нещо много важно, да се извинят публично за нанесените обиди на медицинските лица. Убеден съм, че последното няма да го направят.
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ако някое от другите деца напуснали болницата пострада заради простотията на тази, тя ще поеме ли отговорност? Ще влезе ли в затвора?иначе всички антиваксъри НЕ БИВА да имат достъп до каквато и да е медицинска помощ директно трябва да ги препращат към хомеопати,врачки,ходжи и файсбук.
10
1
 
24
 
! Отговори
T преди 4 години
Не, не да се извини! А да я съдят за клевета и не само!
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затвор за майката. Нали много знае, да си научи урока, да не се бърка в работата на специалистите.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега дали ще се извини.
7
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тази неандерталка трябва да й се отнемат родителските права. Не е ваксинирала детето и не му е давала лекарства, води го с двустранна бронхопневмония, за копто е виновна тя и после обвинява болницата. що за наглост?
6
2
 
44
 
! Отговори
висок преди 4 години
Майката е антиваксърка, пее химни за хомеопатия и шуслери, но закара детето си в болницата! Детето не е ваксинирано дори против морбили!!! Имаше нейна снимка дето орева света и наплаши половин Търново. Същинска Грета, изцъклени очи, стреснато лице.... аме това е някаква мозъчна болест антиваксърството и гретенизма!
5
0
 
14
 
! Отговори
мммм преди 4 години
Браво! Брав-о-о-о--о ....!Ей, писна ми от лоши новини!... и защо беше тази истерия? Кой и какво цели с "лошите" новини ..?
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението да не си ваксинира детето е изцяло нейно желание и не е редно да прехвърля отговорността на други. Жалко за детето. С такава проста и нахална майка...
3
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо сега прокуратурата не я разследва за разпрастранение на фалшиви новини и създаване на паника в извънредно положение? Само така тези наглеци ще престанат да "взрирятат" медиите.
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че и нагла!
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аха антиваксърката си търси правата.