Преминаването през КПП-та - с облекчен режим

Ананиев издаде заповед кои са с предимство за преминаване
65
Преминаването през КПП-та - с облекчен режим
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на областните центрове.

Още по темата
Това става само в случай на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място; здравословни причини на пътуващия или на негови близки; завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващият временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес.

Освен това необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия; необходимост от снабдяване за себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки.

Обстоятелствата за преминаването през контролно-пропускателните пунктове се удостоверяват със служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта; медицински документ; документ за самоличност; декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването, пише в заповедта.

Заповедта на здравния министър указва, че водачите и пътниците в товарни автомобили и автомобили, с които се осъществява охрана на ценни пратки и товари (инкасо автомобили), представят само документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта.

След представяне на документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, с приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат служители на хранителни вериги и аптеки; осъществяващи доставки на хранителни продукти и лекарства; служители в стратегически обекти; на ВИК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества; извършващи неотложни ремонтни и/или аварийни дейности.

С приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат и превозни средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Мерките, въведени със заповедта на министъра, са в сила до изричната им отмяна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
39
 
! Отговори
fdsfsdf преди 4 години
Тези КПП-та са излишно харчене на ресурс - охрана и проверка от полиция, както и времето на доставящите храни и стоки от първа необходимост. На работещите в други сфери, които все пак трябва да пътуват, се пречи, усложнява се живота им. Как Годжи не коментира веднъж колко хигиенично е полицаите да пипат хиляди документи и с тези ръце да ми пипат личната карта. И защо съхраняват в кашони документи с лични данни. Къде е ГДПР в случая? Нали няма заведения и хотели, никой бе би пътувал да почива.
16
0
 
18
 
! Отговори
мин.Аналиев преди 4 години
Ако имате голяма нужда да пътувате някъде, е необходимо да се облекчите преди да достигнете кпп-то. В противен случай декларацията няма да ви е додтатъчна.
15
0
 
28
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Тея цял ден сеяйт зарази по всички които проверяват! Нямат маски, няма ръкавици то и да има ква файда? Днес колко документа взема, проверява л. карти, не пренасят ли заразата по тоя начин!?
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Добре де, що взимат декларациите, и кво ще ги правят толко хартии"-------------------------------------Ще ги товарят на камиони, които с предимство ще минават през КПП-тата, за да ги превозват в изградените за тази цел обемисти архиви.
13
0
 
24
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
а какво става с пътуващите медици,живеещи извън областните градове??Чакане и после без оплаквания от пациентите?Спрете тези безмислени блокади !!!
12
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо затворете кпп-тата. Не са нужни и с нищо не помагат в извънредната ситуация.
11
0
 
32
 
! Отговори
Бай Киро паниката преди 4 години
И как облекчихте минаването, като в Търновско ли???На тая територия всичко се прави с паника и без грам мисъл,но калинки и кабаци какво друго.
10
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Признайте си, че това беше грешка и да се я караме по старо му. Това сега освен, че бави хората нищо друго не става.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
7-9ч., 17-19ч. никакви ТИРОВЕ!!!!
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що се пререждаш, бе?Аз съм с предимство - Активен борец, ятак, Герой на НРБ или на социалистическия труд, победител в социалистическото съревнование, стахановец.
7
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое облекчават? Пропускат с приоритет доставчици на храни, инкасо и служители на ВиК. Тоест обикновенните хора, които отиват на работа ще висят още повече. Некадърници!!
6
5
 
13
 
! Отговори
Драго преди 4 години
Ох, екстра - сега ще мога пак да ходя у къщята на село, под фашлив предлог, че има некой там. Малко за разнообразие, па и на село кръчмата си работи - там тая истерия я няма!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Hem mvr ste znae dali si miete hubavo racete sled vizitacia v klozetite po bg patistata. :-)
4
1
 
35
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Това решение показва ,че се работи на парче ,без някаква стратегият или план-тази вечер решил така ще направим ,след седмица...това не е правилно,трябва да облегчим режима..КОРОНАВИРУСА е страшен,но хората искат и да ядът и тоалетна хартия ,а и пари трябва ...тъй че,при нашият малък % на заразени и цялтата страна да я хвърлят в карантина е просто глупаво или неграмотни ни управляват и взимат решения.
3
0
 
32
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Добре де, що взимат декларациите, и кво ще ги правят толко хартии
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
S prastovi otpechataci e savsem barzo i lesno.
1
0
 
35
 
! Отговори
Еженевно закъсняващ преди 4 години
Направо ги махнете !