В "Столипиново" с награди за красива междублокова градина

В конкурса може да се включи всеки от район "Източен"
26 мар 2020 19:21,
14
В "Столипиново" с награди за красива междублокова градина
Снимка: БГНЕС

Започва масово почистване на кв. "Столипиново" в Пловдив и превенция на замърсяванията, съобщиха от пресцентъра на Районната администрация. Взети са и други важни краткосрочни и дългосрочни мерки срещу замърсяването в район "Източен", с особено внимание към кв. "Столипиново".

Още по темата
ОП "Чистота" поема ангажимент в най-кратки срокове да извърши масово почистване в квартала. Предприятието ще увеличи информационните кампании и медийното отразяване с цел осведомяване на гражданите за наличието на площадки за регламентирано изхвърляне на отпадъци, както и изясняване на методите за събиране по график на излезли от употреба мебели.

Редовно ще бъдат провеждани съвместни акции с Шесто РУ и Районната администрация в "Източен" срещу движението на каруци и отглеждането на животни на територията на района.

Създават се доброволчески групи, които да информират, следят и сигнализират при нарушения в квартала. Превенцията срещу замърсяването в кв. „Столипиново“ ще включва образователни кампании на тема „Опазване на чистотата“ към училищната програма в учебните заведения в квартала, както и провеждане на разяснителни кампании по социалните мрежи.

Пловдив с денонощни приемни лекарски кабинети

Ще се настоява и за изграждане на детски площадки в междублоковите пространства в кв. „Столипиново“, с цел да се прекрати лошата практика на превръщането на тези места в сметища. Предвижда се и поставяне в междублоковите пространства на информационни табели, окозващи забрана за изхвърляне на отпадъци извън определените за целта места.

Предстои да бъде обявен конкурс „Красива градинка“ с наградни поощрения, чрез който живущите от Района се грижат, поддържат и опазват чистотата на зелените площи и предблоковите пространства

"Безкомпромисни сме към нарушителите, които замърсяват града, река Марица и като цяло въздуха, природата и съм убеден, че с въвеждането на тези мерки, район „Източен“, а и целият град ще се превърне в по-чисто и приятно място за живеене", подчерта кметът на Района Иван Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
Един преди 4 години
И като ми изтрихте коментара, какво!?Вашето любимо столипиново да не би да се превърна в образцов квартал!Пак ще го напиша-такава воня и мизерия не е имало откак свят светува и такива заразни бунища могат да се видят само насред мегаполисите на Индия.Айде, чао!
9
0
 
3
 
! Отговори
Живял 10г в Столипин преди 4 години
Може да ги оправи само: Направо,или Тодор Живков
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,а защо цените на горива,при близо СТО-100% БОРСОВ СПАД, се търгуват само със 8-9% намаление????
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди дни гледах руско видео по Ю-Туб за цивилизацията и културата на хората.Когато стана дума за тоталната деградация на едно общество,кадрите бяха от Столипиново.Срамота за държавата ни е отношението към този и няколкото други квартала в България от този калибър.И нека хората знаят че когато Пловдив бе Европейска Столица,всички гости на града са посетили Махалата.Такова нещо къде друг път ще видят?
6
1
 
18
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Отново ще се пилеят милиони от джобовете на данъкоплатците за нещо, което няма да оцелее дори месец. Хъхpeците са непоправими - могат да бъдат озаптени само с брутални санкции !!! Полиция, жандармерия, ако трябва армейски подразделения да влязат там, да изкарат от кaтуните цялата пaплач и да я заставят сама да си рине мръcотията. Или да им спрат всички помощи, докато Столипиново не светне от чистота !!! С добро просто НЕ СТАВА !!!
5
0
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
С канабис ли?
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до3!Ти да не мразиш чистотата?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до1!Надеждата умира последна!
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само месец след като се почисти и обнови ,гледката ще бъде отчайваща!В тази криза трябва да се пести ,а не да се хвърлят пари на вятъра!
1
1
 
19
 
! Отговори
Мерки преди 4 години
Какви информационни табели, бе? *** не може да чете. Щели да изграждат площадки за ***. Ама там има джелязо - ще бъде изтърбушено и предадено за скрап.