Часът на Земята ще се проведе онлайн на 28 март

Между 20.30 и 21.30 ч. отново ще се изключат светлините
27 мар 2020 11:39, Анисия Иванова
4
Часът на Земята ще се проведе онлайн на 28 март
Снимка: БГНЕС

Часът на Земята ще се проведе при максимални мерки за сигурност. Във връзка с въведеното извънредно положение, 13-ото поредно издание на най-мащабната глобална инициатива за опазване на природата за първи път в историята ще протече изцяло в онлайн пространството, съобщиха организаторите.

WWF призовава хората да отбележат Часа на Земята 2020 от вкъщи, като на 28 март (събота) заедно с милиони съмишленици по света символично изключат светлините между 20.30 и 21.30 ч.  По този начин заедно ще покажем, че въпреки сериозното предизвикателство, пред което сме изправени днес, ние оставаме обединени около каузата да опазим нашия общ дом – Земята.

Кулминацията на Часа на Земята, както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. С изключването на светлините започва и международният LIVE концерт "Глас за планетата". Участие в него ще вземат изпълнители от различни краища на света, които ще покажат, че независимо от тежката ситуация днес, все пак можем да бъдем заедно в името на природата.

Всички събития ще се излъчват директно на фейсбук страницата на WWF.

Инициативата е включена и в Календара на културните събития на Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: онлайнчасът на земята
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
34
 
! Отговори
Sasho преди 4 години
Пълни глупости, значи да си спра лампите и да си пусна лаптопа :D И без друго "нашите" дружества редовно се включват в часа на земята, като ни оставят без ток/вода/парно и т.н.Даже като се замисля България е една от най-активните държави и подръжнички на идеята :D
3
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е една глупост лишена от смисъл. Освен да имитират загриженост друго не правят.
2
0
 
36
 
! Отговори
един преди 4 години
Да си предположим, че масово хората изключат всички свои работещи уреди. Това ще доведе до натоварване на екетропреносната мрежа. А някой замисля ли се, че с това себеизтъкване пред другите от типа "Ей, вижте ме, аз съм ЕКО" човек може само да навреди на обществото. Какво правим ако електропреносната мрежа се претовари?Бъдете "еко" и без тези демонстрации пред останалите. И мислете преди да направите нещо, което е "модерно".
1
1
 
33
 
! Отговори
Ебльо на 3 морета преди 4 години
Нека всеки си угаси лампите ама да си пусне компютъра и да влезе да гледа Live концерта