Пълен автобус по линията Куклен-Пловдив въпреки забраната

Полицията и здравните власти са уведомени за нарушението
27 мар 2020 10:20, Ния Христова
16
Пълен автобус по линията Куклен-Пловдив въпреки забраната
Снимка: Pixabay
Пътници се оплакаха, че са пътували в претъпкан автобус по линията Куклен-Пловдив. Те сами съобщават за нарушението. Причина за навалицата е станал разреденият график по линията. Местните хора използват обществен транспорт до Пловдив сутрин и вечер. Полицията и здравните власти са уведомени за нарушението. 
 
"Преди два дни получихме сигнал за това от граждани. Сигнализирахме веднага РЗИ, МВР и областната управа. От снимката е видимо, че автобусът е малък и не е подходящ за тези часове, защото не може да се спазват в него отстоянията, които е необходимо да има между гражданите", заяви кметът на Община Куклен Мария Белчева в ефира на Нова ТВ.
 
"Грешката действително е на колегите. За сряда приходите от продажба на билети са 125 лв. Има и 33 карти, което прави около 200 лв. приходи за деня. Пробегът за 16 редуцирани курса е около 1 000 км. Себестойността на услугата е около 1 200 лв. Т.е. има 1 000 лв. загуба. Всички се стремим да намалим тези загуби. Колегите не са доогледали нещата и са пуснали малък автобус", каза инж. Веселин Дошков, който е собственик на автобусна фирма.
 
"Още от първия ден на възникналата криза областният управител Дани Каназирева ясно каза, че в пиковите часове трябва автобусите да са с нормални графици и да са големи, за да няма струпване на хора. В последващите дни тя също алармира това да бъде спазвано", категоричен е инж. Димитър Керин, който е зам.-областен управител на област Пловдив.
 
"Да, грешката е и на шофьора. Не би следвало да допуска повече хора от нормалното. Не можем да оценим реално ситуацията кога ще има струпване на хора и кога – не. Въпросът обаче е кой покрива загубите ни", посочи инж. Веселин Дошков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Необходимо е напълно да се блокират превозите на пътници. Пътуват само товари. Населението е просто, то не осъзнава напълно опасността. После ще е благодарно. населението има 90 милиарда лева спестявания по банките. все някак ще се изхранва 1-2 месеца. Сега всеки реве че няма пари. А старците хвърлят по 5-10 хиляди лева през терасите на измамниците. Пак повтарям , в банките хората са скътали 90 МИЛИАРДА ЛЕВА "БЕЛИ ПАРИ" ЗА "ЧЕРНИ ДНИ" Ето ги черните дни. Под дюшеците не се знае колко.
12
1
 
1
 
! Отговори
koko преди 4 години
В дървената каросерия на зила е по-безопасно.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно се прибирам от магазина, излезте да видите града - всеки е тръгнал на някъде. Бабета, оенсионери, млади, разби разхождат кучета, коли пълно ...Няма контрол никакъв. Помнете ми думите, след няколко дни Пловдив ще настигне София по заразени
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте на софииското летище, линията между терминал 1 и терминал 2, как тъпчат хората в малкото бус-че или в малкия автобус!
9
0
 
5
 
! Отговори
.. преди 4 години
Те и магазините за черна/бяла техника работят.... а *** те са на наш/наши човек...
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Пловдив се разпускат и вече на никой не му пука. Всеки си намира извинение за да тръгне на някъде и резултата е на лице - още 4-*** заразени и ще станат повече.Пловдив стегни се малко!
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа, то това само да беше - цвете щеше да бъде!Нали помните трагедията с обърналия се на завой автобус който взе много жертви?Тогава се заговори, че ще въведат строги мерки във всички междуградски автобуси да се слагат задължително колани.Познайте как това беше изпълнено?Претъпкани междуградски автобуси, в тях хората пакетирани като сардели, не на 2 метра а 2 сантиметра няма между тях, правостоящи! Та тогава още заплашваха че всички трябва да са с колани иначе лошо! Е, приказки само.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз мисля, че няма начин да се кача в толкоз претъпкан автобус.Въщам билета, чакам следващ, и въобще дистанцията е малка, цената е няколко лева.
5
1
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Да се махнат част от седалките и да се разредят през една.Така де !
4
5
 
13
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Точно този много добре знае, и не е от ГЕРБ, бъди спокоен, даже нон стоп критикува , а е собственик на най-голямата транспортна фирма в Пловдив, има много автобуси и две големи автогари - Юг и Родопи, така , че ако не си подготвен не се изказвай, ***!
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе-хе егати гербавата калинка какво значи "големи автобуси" въпроса е пътниците да са на достатъчна дистанция, но това пък води до по-малко пътници. Фирмите които извършват такива превози едва ли разполат с достатъчно автобуси за да могат да превозват нормалния брой хора когато сме в инзвънредно положение.
2
3
 
29
 
! Отговори
ss преди 4 години
И защо се качват в автобуса? Айде да си признаем, че ние сме виновните поне веднъж ! Шофьора ако откаже да качва и ограничава кой да се качва кой не ке го изядат с парцалите тез дето се оплакват, че им нарушават правата бла бла ! Ай сектир !
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не може да ги застави да курсират на загуба. За тази цел имаше ДАП.