Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346

От заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор
Обновена: 29 мар 2020 17:44 | 29 мар 2020 17:09, Анисия Иванова
284
Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Броят на болните от коронавирус в България е 346, новите случаи от днес са 8, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Всичките заразени са от София, общият брой на болните от коронавирус в столицата е 214 души.

От общия брой на заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор и са интубирани. Има нови два случая на изписани.  Общо 14 души са излекувани след болнично лечение. От болните 17 души са медицински персонал.

Той припомни, че общият брой на починалите е 8 души. По думите му средната възраст на починалите се е снижила - вече е 66 години.

"Болестта протича тежко при всички възрастови групи. Специално за тези по-млади, които са починали, имаме логично обяснение - те са със странични заболявания -  хипертония или с астма", каза той

Генерал Мутафчийски предупреди, че има и млад мъж на 37 години, който е интубиран в болница "Света Ана", не е известно да е имал придружаващи заболявания и да не се изгражда в обществото мнение, че младите не се разболяват.
Той предупреди, че заразата се разпространява лесно и лекарите трябва да мислят за всеки пациент като потенциално заразен.

"Четох скоро статия, в която се изследва смъртността в Италия и се прокарва идеята, че там си умират по толкова и без коронавируса. Това обаче не е така. Връзка между коронавируса и смъртта е съвсем ясна. COVID-19 създава такива усложнения, които водят до смърт", обясни Мутафчийски.

Допускаме, че броят на заразените е по-голям, в момента действаме по американската методика, хващаме всеки 2 от 12 болни, обясни шефът на ВМА.

Общият брой на направените проби досега е 7000.

Тези, които са преболедували, се предполага, че са изградили имунитет,  въпреки тревожните съобщения в научни списания за презаразени, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
5
 
6
 
! Отговори
Куче преди 4 години
Колкото повече затягаш едно куче зад ограда, то става по-злобно и ефекта е обратен, Факт. ПС: Ако може ни спрете и интернета и телевизията, поне като сме заключени да не ви гледаме. Вече разбрахме, че можете да броите до 300 че и нагоре. Страдате от синдрома на медийното внимание, което е присъщона поне още 2 наши генерала.
156
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Народе!Надигни се когато ГЕРБ назначава Горанов, ако искаш да се спасиш от корона вируса!я си сядай на задникa бе каскет
155
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера защо още умират хора?Няма дефицит на нищо - имаме под 30 тежки случая и лекарите продължават да ги изпускат? Какжете какво още ви трябва, доктори? Днес изпуснахте 56 годишна жена! Кво праите? Имахте всичко необходимо, за да я спасите!
154
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В целия свят коронавирусът е причинил смъртта на 32 хиляди души на средна възраст - внимание! - 79,4 години.Средната продължителност на живота в света по данни на ООН е -внимание- 67,2 години.
153
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сега не съм чул в България болен на апаратно дишане да е оздравял. За съжаление.
152
5
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Как болният от Троян е имал 30 контанктни лицаи семейството муи никой не е заразен.Защо е нямал никаква кашлица?--------Най-вероятно е поредният фейк на Щаба, с който развинтват мозъците на стадото.
151
1
 
7
 
! Отговори
След Утрешния Ден преди 4 години
Предполагам много управляващи от много държави ще са на друго място, където няма да могат да си вземат вилите, мезонетите, асансьорите... Да си опичат ума, че като дойде Световната Пролет не знам къде ще седяват.
150
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По- интересно е от евровизия. Не казвам, че е хубаво, ама и евровизия не е. Има си и цялата фенщина- давай Полша, рест ин пийс юесей
149
8
 
7
 
! Отговори
АНДРЕШКОВЦИ преди 4 години
7 починали... на 7 милиона, браво ве умници?!Не е истина, колко *** народ живее по тези земи. Колко е трудно да сметнеш, че при масово заразяване ще починат не по-малко от 200 000?! Едвали кратунките ви могат да си представят подобна хуманитарна криза, като мащаб и последствия. България не е дала толкова жертви през ПСВ...
148
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
7 починали на 7 милионаса0,0001 %7 човека ще докарат фалити на фирмибезработицалипса на заплатии мизерия за 7 милиона
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 175ТРОЯНСЛИВОВА РАКИЯ 70 градусаСега ясно ли ти е що няма други заразени?
146
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който се е пре е бал да отиде в болница, все едно си е прерязал вените. От тези интубирани нещастници ще си изберат кого да изключат, за да си попълнят статистиката.
145
5
 
15
 
! Отговори
zlatena6 преди 4 години
Геноцид срещу нас Българския народ го правят алчните бизнесмени в България и ромите тези хора ги интересува само как да лапат пари от нас Българите и нищо друго не ги интересува
144
4
 
7
 
! Отговори
zlatena6 преди 4 години
Геноцид срещу нас Българския народ го правят алчните бизнесмени в България и ромите които ги интересува само как да лапат пари от нас Българите и нищо друго не ги интересува
143
6
 
10
 
! Отговори
ССС преди 4 години
Годжи говорител на погребално бюро !!! Какво направихте за народа освен , че са затворени като овце ???
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До --Ти за какво му обръщаш внимание, сайта е ясен на всички варненци кой им плаща, даже имам мои набори в тази групировка.Като почнат с *** в твоя случай по меко социализъм, значи искат да прекъснат нишката...но и тяхната е към края.
141
3
 
5
 
! Отговори
-- преди 4 години
До Народе!От Корона вируса не, но от пълния финансов колапс на държавата след вируса. Това- да!
140
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
въпрос към щабаКак болният от Троян е имал 30 контанктни лица и семейството муи никой не е заразен.Защо е нямал никаква кашлица?
139
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до анонимен 68!бесепето, е по голямото зло!
138
3
 
3
 
! Отговори
-- преди 4 години
До СоциалистНе, не е необходимо. Необходимо е народът да се надига когато ГЕРБ назначава Горанов за министър, а не сега чак да се сети, че този е накадърник. Необходимо е народът да реагира, когато ГЕРБ му назначават Гешев. А не сега да се сети, че не му харесва. Необходимо е народът да се сети на време, че не може този да му е премиер.. И ако народът иска БСП- нека да е БСП. Но когато и БСП назнавача такива ***- да реагираме на време!!!