Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346

От заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор
Обновена: 29 мар 2020 17:44 | 29 мар 2020 17:09, Анисия Иванова
284
Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Броят на болните от коронавирус в България е 346, новите случаи от днес са 8, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Всичките заразени са от София, общият брой на болните от коронавирус в столицата е 214 души.

От общия брой на заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор и са интубирани. Има нови два случая на изписани.  Общо 14 души са излекувани след болнично лечение. От болните 17 души са медицински персонал.

Той припомни, че общият брой на починалите е 8 души. По думите му средната възраст на починалите се е снижила - вече е 66 години.

"Болестта протича тежко при всички възрастови групи. Специално за тези по-млади, които са починали, имаме логично обяснение - те са със странични заболявания -  хипертония или с астма", каза той

Генерал Мутафчийски предупреди, че има и млад мъж на 37 години, който е интубиран в болница "Света Ана", не е известно да е имал придружаващи заболявания и да не се изгражда в обществото мнение, че младите не се разболяват.
Той предупреди, че заразата се разпространява лесно и лекарите трябва да мислят за всеки пациент като потенциално заразен.

"Четох скоро статия, в която се изследва смъртността в Италия и се прокарва идеята, че там си умират по толкова и без коронавируса. Това обаче не е така. Връзка между коронавируса и смъртта е съвсем ясна. COVID-19 създава такива усложнения, които водят до смърт", обясни Мутафчийски.

Допускаме, че броят на заразените е по-голям, в момента действаме по американската методика, хващаме всеки 2 от 12 болни, обясни шефът на ВМА.

Общият брой на направените проби досега е 7000.

Тези, които са преболедували, се предполага, че са изградили имунитет,  въпреки тревожните съобщения в научни списания за презаразени, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
8
 
12
 
! Отговори
БСП преди 4 години
Хиляди хора умират заради ГЕРБ. Българино събуди се!!
136
4
 
12
 
! Отговори
Киро Брейка преди 4 години
Годжи, не съм доволен от забавяне на информацията от твоя страна!През час съобщавай бройката на заразение хора на страхливите мишки в медиите, Годжииии!
135
11
 
11
 
! Отговори
БСП преди 4 години
Време е България да се събуди и да измете ГЕРБ. БСП е единственото спасение на България
134
0
 
4
 
! Отговори
Варна преди 4 години
До variolaТи от първо лице ли го знаеш..? Просветли ме, покажи журналист (ако иска и космически скафандър да носи ) да отиде и да покаже болните, как са , "лекуват ли се" .....няма нали. Единствено ще намериш клипчета за Италия с над 70-годишни обърнати по гръб с една тръба в гърлото...WTF. Че майка ми почина на 71г. възраст от настинка и задушаване, тъй като нямаше носилка да е изнесем до линейката, това не е корона и не се брой нали ?
133
4
 
3
 
! Отговори
Аман! преди 4 години
Сега се сетихте, че от ГЕРБ за нищо не стават. А, добро утро! Само че сега е различно. Така е в 200 държави, не само при нас. Хайде, първо да минем през тази простотия задружно като народ и после на избори да се сетим пак, че сме народ! А не сега! 10 години ГЕРБ+90% от другите партии си правят алъш вериш- НИЩО. Сега точно обществото решило да ми се събужда и да се надига, точно когато е в опасност и трябва да спазва всичко, за да премине тази глупост по-бързо. Точно сега то ще съботира мерките?!
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи да изметем шайката. Всички пред къщата с магнолиите и банкянския *** да го провесим за малките изсъхнали топки на някое високо дърво да съхне.
131
5
 
9
 
! Отговори
variola преди 4 години
Проблема на COVID - 19 не е в това кой как го изкарва, на колко години е и колко хора ще се разболеят и т.н., проблема е след това, след като се излекува заболелият. Човешкия организъм отслабва значително, дори и една простуда може да доведе до много усложнения вследствие на отслабеният имунитет, дробовете остават частично с фиброза, алвеолите не работят, възможно е да има до 30 % белодробна недостатъчност, човек след изкарване на тази болест е почти инвалид, дори и за младите хора.
130
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега му е точното време да им праснем на турччоляка още един дебел и неокастрен възродителен процес!
129
1
 
0
 
! Отговори
Варна преди 4 години
До Анонимен 153А де, обясни го на овцете !!
128
1
 
1
 
! Отговори
Варна преди 4 години
До Анонимен149Правилно мислиш, единствено икономиката ще пострада но мен ме у стройва и без това съм си дръпнат тип.
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 132"Откъде ще знаете, дали реално няма и нещо по-зловещо в този вирус"Ами защото нищо по-зловещо не се е проявило за сега. А все пак е имало достатъчно време. А и китайците го проучват много внимателно и щяха да знаят вече. Така че макар и много хора да биха искали да настъпи зомби апокалипсис, то няма да се случи. Нито пък край на света. Само край на икономики и други такива неща.
126
0
 
3
 
! Отговори
Varna преди 4 години
До до варненецОтново ми премахнаха "ИТ-ТАТА" коментара, но овцете са си овце, просто им трябва пастир...хахахахах.Иначе споделям статистиката ти, малко ниска ми се вижда за цели 500 000 човека, но общо взето схващам.
125
6
 
0
 
! Отговори
Covid-19 преди 4 години
Тук съм за всички подлеци, напълнихте ли гащите ахахах ще си ви взема няма къде да се скриете
124
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до анонименДа защитаваш държавата,и да защитаваш народа са две различни неща!Справка-Сталин!
123
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът без бой не разбира г-н генерал! Вие от сутрин до вечер викате ама няма файда))
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук е статистиката на всички страни- активни случаи, излекувани, нови заразени https://worldometers.info/coronavirus/#countries
121
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Били сме възприели американската методика, според която откриваме 2 от 11 случая, което било добре. Като гледам американците как са пламнали се чудя точно от тях ли трябва да се учим? Китай постигна резултати, Южна корея, Япония. Питайте тях как се справят
120
1
 
3
 
! Отговори
до варненец преди 4 години
500000 на 4500000000 приблизително 0, 011% заразени в света. Както някой искат 70% да се заразим чудно кога....
119
2
 
7
 
! Отговори
до Soc. преди 4 години
Помощ може за тези, които са си внасяли осигоровка за безработица и здравни, но колко са те? Масово се връщат такива работили "на черно" и сега ние трябва да ги хрантутиме и лекуваме. Къде е логиката?
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има разместване в социалните пластове, тези които се замогнаха през последните 10 години за сметка на други, ще се върнат пак където им е мястото, а другите пак ще се изстрелят на върха където си бяха