В Пловдив: Наложиха 92 глоби от 5000 лв. за разходки

Най-много сигнали за нарушения - в кварталите с етническо население
29 мар 2020 23:15, Анисия Иванова
224
В Пловдив: Наложиха 92 глоби от 5000 лв. за разходки
Снимка: БГНЕС

92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с предупреждения са наложили само за днес служителите на ОДМВР-Пловдив заради неспазване на мерките срещу епидемията от коронавирус. Това съобщи кметът Здравко Димитров след конферентна връзка с директорът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев.

Санкциите са наложени по приетият миналата седмица Закон за извънредното положение.

В екипите, които следят за прилагането на противоепидемиологичните мерки на територията на Пловдив участват Общинска полиция, ОП „Общинска охрана“ и Пловдивския общински инспекторат.

Най-много сигнали за нарушения има от кварталите с етническо население, но и в останалите има много санкционирани граждани, съобщи БНР.

Според Закона за извънредното положение, който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването или директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки, се наказва с глоба в размер на 5000 лв.

Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв.

Санкции могат да налагат от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, определени от директора на РЗИ, длъжностни лица, определени от директорите на ОДМВР или длъжностни лица, определени от кметовете на общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: пловдивглобикарантина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само бой и глоби ще ви вкарат в правия път...Казват им едно ,а те ще се правят на интересни.
145
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ - доходите растат, икономиката хоро играе. Теглете ипотеки хахахахаХайде сега на улицата, без работа, ама с маски и ръкавички.
144
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 5000лв4 за една мутра с грешен правоговор1 за вдин директор на болница хранилка, известна със злоупотреби за милиони, държавни поръчки и далавери, с черна униформаПриликата с реални лица е случайна. Купихте ли тоалетна хартия?
143
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро промоция - мезонет на цената на два хляба и килограм леща. От ЧСИ директно. Същият, които ви обясняваше как икономиката е стабилна, теглете кредити. Хората се връщат в *** на пожарникаря. Ама слушкайте и плащайте глобите. Децата ви диабет хванаха в кутийките. Всъщност скоро няма да искате да ги пускате. Някой огладнял избирател може да ги нападне за закуската им. Иначе слушайте генерал Пиночет или Кадафи, на него му дреме. Хахахаха
142
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да се пенявите за дълг, дисциплина, страшен вирус и какви сте мъже. Толкова не знаете как сте фалирали, ограбени, излъгани и репресирани. Смешно е, как последователите на неграмотен *** мутрьо все още се респектират от пагони. Смешно колко сте гладни, само вие не го знаете. Свърши тази нация икономически, скоро политически, а след това етнически. А вирусът е мн страшен. Вижте статистиките на свинския грип и нормашния грип. Преди да умрете глад или да ви спрат нета за неплатени см.
141
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роби, кефи ли ви да сте затворени под домашен арест без съд и присъда? Кефи ли ви уличните песове да имат повече права от вас? Ами кефете си се бе, само не разбирам защо трябва да вменявате извратените си разбирания за живота на нормалните хора. Както имаше една умна приказка: Робът не иска да е свободен, защото свободата изисква усилия. Робът иска всички останали да са роби като него.
140
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна диктатура и ограбване на населението. Нарушени са всичките ни граждански права. Беше демократично да пуснеш всички от чужбина да се приберат и внесат заразата а сега не е липса на демокрация за затвориш населението и да не го пускаш навън. Скоро правителството ше бъде свалено с пуч!
139
1
 
6
 
! Отговори
170 преди 4 години
Глад те чака.
138
4
 
4
 
! Отговори
аз преди 4 години
Браво направо супер, само не знам как ще съберат кинтите от етническите квартали. те за изразходваната електроенергия не могат да им ги съберат, та глоби по 5000лв. Ама аз съм ЗА! Само от бой разбират дебелите кратуни. Бий за да те уважават, иначе ни чака нестандартен секс!
137
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста кораво ще съдят община Пловдив. Нещастници!
136
2
 
8
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
Тез предатели народни,никой ги не иска веч!Всеки погледа извръща,щом за тях се хване реч!
135
0
 
11
 
! Отговори
О бре преди 4 години
Много бря
134
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Умника" българин не знае какво означават понятията: правила,дисциплина, епидемия, вирус,закони,морал,дълг..."Умника" българин знае само: ядене,пиене,спане,пocиране,алкохол, чалга и празни приказки с други празни кратуни на една маса...
133
3
 
10
 
! Отговори
До 163 преди 4 години
Тихо, че охраната на тато ще се скара или далаверчо директор на държавна хранилка.Няма да бягам никъде, ще ти купя апартамента след 4 месеца от банката за 25000евро,пък ти си го изплащай 180000.Хайде сега виж къде има промоция на хлебец, че парата свършва. Лек ден, пускай битивито униформичката пак е набрала, кара се, пуфти има нужда от приведени глави.
132
1
 
3
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Пуснете тези,които се разкарват да се разходят във Венеция.Из пустите улици,като след чума!
131
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роб си ти Мюмюне,де ни копаш картофите от 150 години.Ако не ти харесва-беж при другите в Ориенталска Турция с 10 000 чумави туземеца вече!
130
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Робът българин най-беден, но най-тежко санкциониран, защото гледа униформен политикан, марионетка водена от бивш нисш комунист и мутра, ама наплашен от страшен вирус. Робът българин не знае какъв тоталитаризъм го чака, каква безработица и бедност. Робът българин не знае, че това е краят. Робът българин се продаде на глупост и страх. Мир на праха на 8те старци. Мир на праха на 3000те жертви, млади хора, на свинския грип.
129
4
 
6
 
! Отговори
до 158 преди 4 години
Преди малко прочетох в туитъра разговор между 2 тинейджърки от England . Едната се оплакваше, че ги принуждават да стоят в къщи, а другата - супер съвестна й вика: Listeeeeennnn! Слушаааай, нищо не можем да направим, така че ще изпълняваме каквото ни казват по тв! За наше добро е и колкото повече хора си останат в домовете, толкова по-малко ще са заразените и по - бързо ще изчезне този вирус, АБСОЛЮТНО СЪЩОТО Е И ТАМ КАТО ПРИ НАС , ЕДНА И СЪЩА ИНФОРМАЦИЯ И МЕРКИ. ЛУДОСТ!
128
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, актове за по 5 бона на българските граждани за разходка в парка, а когато МУДЖАХАДИНИТЕ нелегално пресичат българската граница ги настанявахте и хранехте безплатно!!! Повече пари им давате отколкото на българските пенсионери. Тогава знаеш че или си гражданин мазухист или управлява перверзията.
127
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как точно решиха че в парка, а не в хранителните магазини се застрашава живота на хората?! Пълна и тотално извита ГЕРБЕРСКА ПЕРВЕРЗИЯ.