Над 300 акта за по 5000 лева заради почивка на пейка в парка

Полицията следи стриктно да няма събиране на хора по градинките
Обновена: 30 мар 2020 12:55 | 30 мар 2020 10:08, Камелия Цветанова
452
Над 300 акта за по 5000 лева заради почивка на пейка в парка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 300 акта са съставили полицаите за нарушаве на на забраната за събиране на хора в паркове и градинки, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред Нова телевизия.

"Колегите първо предупреждават, но има хора, които не се вслушват и биват санкционирани", допълни той.

Още по темата
"Още от миналата седмица на служителите на МВР беше наредено, и те го изпълняват съвестно, по високоговорителите на патрулните автомобили да предупреждават гражданите да не се струпват на едно място, а да се прибират. Аз съм дал на всички областни директори правомощия, всеки, според обстановката, да преценява какви мерки да предприеме. Навсякъде броят на струпването на хора и карантинирането е различно. Не виждам някакъв проблем безотговорните граждани да се стреснат малко", заяви Иванов.

"Ако всички мерки се контролират само от МВР, то тогава нашата кауза е обречена на провал. Трябва да има самоконтрол и отговорност от гражданите, не бива насила да става всичко", смята той.

"Към този момент над 25 000 са гражданите, поставени под карантина. Но тази цифра се променя постоянно, тъй като има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина е изтекла. Това е ежедневно променяща се цифра. Полицаите при извършване на полицейска проверка могат по ЕГН да проверят дали това лице трябва да е под карантина вкъщи", обясни той.

Ако карантината е нарушена или се образува досъдебно производство, или се извършва проверка. Образувани са над 300 досъдебни производства за такова нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
4
 
27
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Колкото е по-близо краят на една империя,толкова по-безумни са нейните закони!!!!!!! ЦИЦЕРОН
324
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БПФКато си толкова голям разбирач, защо не свали Луканов, когато гладувахме, защо не свали Жанчето, когато пенсиите станала 3долара, или онзи козел от Мадрид.Мечтата на комуниста е винаги да прави революции, защото в мътната вода яко се лови. Комунистът за работа не го търси, само за преврати.
323
4
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Единственото спасение е свалянето от власт на хунтата и унищожаването и. Цялата и престъпна дейност да бъде разследвана, цялата герберастка върхушка - на съд за геноцид и противодържавна дейност и - доживотни присъди (за нещастие смъртна присъда вече нямаме - дори за такива изверги), всички закони, приети от хунтата - да се отменят с един общ указ.
322
3
 
21
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 4 години
Не стига ужасът на тази пандемия а и тръгнали да ограбват хората,и то кого, бедните и самотните....А някои си празнуват на групи и си ходят необезпокоявани където си искат и крадат и вършат зулуми....
321
3
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 4 години
Пълна порнография, когато ми покажат един който плати - тогава да пишат глупости
320
4
 
5
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
Когато е извънредно положение,то и мерките са извънредни,и правилата са извънредни.Когато преди много години на границата се заловяха нарушител или нарушители,то при конвоирането до заставата им се даваше нареждане,"Крачка в ляво,крачка в дясно е опит за бягство".Много добре разбираха и спазваха това нареждане.В случая решението,изпълнението и отговорността ляга върху тях.Може да се смята,че задържането им,както спазването на заповедите е едно "мини" извънредно положение,за тях и наряда
319
2
 
14
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Затова тук глобите са за безумни поводи и 10-20 пъти над глобите в по-богатите държави, затова се преследват и глобяват само тия, от които могат да се одерат едни пари . а ония, които реално разнасят заразата са безнаказани, затова уж се биеха в гърдите как имали милиарди бюджетен излишък, който става огромен дефицит за броени дни, а сега говорят за емитиране на нов дълг до 10 милиарда - защото сега в хаоса се готвят да ограбят окончателно държавата !!!
318
1
 
16
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
За данъкоплатците - 5000 глоба, ако само са минали през някоя градинка. Хъхpeците в развъдниците (а и извън тях) обаче все така се събират на тумби - мотаят се по цял ден - без маски, без нищо - ровят по кофите, обикалят с талигите - за тях САНКЦИИ НЯМА - тях само ги ПРЕДУПРЕЖДАВАТ !!! Още ли вярвате, че mrъсната герберастка хyнта мисли за здравето ви и че е способна реално да въведе някакъв ред? Нееее - те просто гледат да ви грабят !!! НИЩО друго не ги интересува !!!
317
13
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До това е гавра// Като е гавра да спазва разпорежданията и тогава няма да има гавра
316
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова вчера по 6 човека разхождаха едно куче на улицата по 3 часа. Не ви ли дразни тая диктатура, хора ? Да се изолират тези, които знаят, че имат проблеми и няма да го изкарат
315
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И КАТО САМО ПИШЕМ ПО ФОРУМИТЕ, КАКВО СЕ ПРОМЕНЯ. ДЕЛА ТРЯБВАТ, НЕ ДУМИ
314
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като изключим министъра вежди рашидов- който е патриотвсички останали в гербавите провителствата са си антибългари
313
1
 
26
 
! Отговори
Мутренски приьоми преди 4 години
от мутра какво очаквате, само рекет!? Това с маските и глобите си е чист рекет, ако кихнеш на полицая в кеш, може и да се разминеш с глобата. Такъв рекет и през социализъма нямаше. Утре ще искат да излизаме само със скафандри.
312
0
 
18
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 4 години
"да се стреснат малко" ???Ae Urko милициoнeрски гз тук да не е Лухтенщайн. 5000 са една къща на село бе maymuno tapa. Вас кой ще ви глоби за 30 години кражби и произвол който унищожи народа не с 2% а със 200%. За вас трябват глоби по 5 милиона Уркокирлив
311
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 367Прочети и научи какво е епидемия, пандемия (но се съмнявам че ще разбереш нещо ) и тогава пиши в Италия колко човека на ден умирали за да правиш сравнения
310
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 4 години
ай хайве но фокин уърдс....
309
1
 
24
 
! Отговори
Каква пейка преди 4 години
хора са глобявани и затова, че само преминават през градинката. Както трепаха прасетата и овцете, така се отнасят и с хората. Глобите в ЕС са не по големи от 200 евро, наш *** най първи от всички-5 хилядарки, да има аванта, иначе няма от къде да вземе.
308
1
 
24
 
! Отговори
? преди 4 години
Нали карантината беше задължителна за болни хора, за другите е препоръчителна? Чух за жена, която сама си пиела кафето и я глобили, а днес минах покрай пазар и беше пълно с хора. Плюс това ква е тая глоба, явно никой не очаква да се плати. На трицифрени минимални и средни заплати наистина си е чист бъзик с хората. И стига с тоя *** вирус и истерията покрай него.
307
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По-добре ли ще Ви е ако станем,като Италия?!?"И какво е в Италия? От грип на сезон умират 24-26 хиляди, сравнете с умрелите от коронавирус. А, да..в Италия никой не брои и не обявява всекидневно умрелите от нещо различно от коронавирус...Изобщо, никой никъде по света не обявява болните и умрелите от туберкулоза, грип, рак, инфаркти...Никъде не блокират живота заради катастрофите, лекарските грешки, смъртта от недохранване..Които взимат в пъти, в пъти повече жертви от коросавируса. Чудно що ли?
306
5
 
41
 
! Отговори
това е гавра преди 4 години
5000 лв глоба на фона на мизерните български заплати, си е чиста ГАВРА и ПОДИГРАВКА с с всички българи. С това управляващите показаха че не само с нищо реално няма да помогнат на хората, но ще използват случая да им свалят и кожата от гърба с фантастични глоби.Надявам се всички да помнят това добре на следващите избори.